A+ A-

Szellemidézés 1. rész

Péntek estére csak kevesen maradtak a koleszban a lányok közül. A mi részünkön is csak négyen maradtunk. Én csak másnap délelőtti vonattal akartam hazamenni, Ildi a mellettünk lévő szobából szombaton találkozik majd a palijával, és együtt mennek haza. Évi és Viki pedig nem is akarnak hazamenni, úgymond tanulni maradnak itt. Persze valami buli is lesz vasárnap...
Én egyedül maradtam a négyágyasban, az egyetlen szobatársam, Timi, is elment a pasijával valahová. Nekem nincs fiúm, még eddig nem is volt. Igazából voltak alkalmi próbálkozók, de mindent elutasítottam, a lányok szerint túlságosan is az igazit keresem.
Persze mivel csak négyen voltunk hamar megbeszéltük a csajokkal, hogy bútorozzunk össze nálam, ott úgyis van annyi hely. Vacsoráztunk, zuhanyozunk, nevetgéltünk, dumáltunk. Persze Évi nem bírta ki, hogy ne turkáljon Timi cuccai között. Timi történésznek tanult az egyetemen, és a sámánizmusról készült szakdolgozatot írni.
Évi talált is egy könyvet, amelynek Szellemek és egyéb túlvilági lények különféle korokban volt a címe. Persze belelapozott, és nagy mosolygások közepette olvasott fel néhány mondatott. Persze ő fizikusnak készül, az ilyen nem materiális dolgok teljeséggel hidegen hagyják.
Szóval ott lapozgatta a könyvet, és egyszer nevetve mondta:
- Gyertek lányok, ezt látnotok kell a "lángoló faszú szellem" - és kitette a könyvet az asztalra.
Ahogy megnéztük az egyik oldalon egy rajz volt egy férfiról, akinek tényleg mintha lángok ölelték volna körül a hímvesszőjét. Egyébként egy jóképű izmos meztelen férfi volt lerajzolva. Évi fel is olvasta a képhez tartozó cikket.
E szerint gróf Dwollany egy moldva gróf volt, aki az első éjszaka jogát kihasználva minden ifjú nőt a grófságban magáévá tett. Kastélya ablakából minden éjjel a gyönyör sikolyai hallatszottak ki. De mint oly sokakat, őt is utolérte a végzet, mikor az egyik szomszédos földesúr asszonykáját részesítette örömökben, rajta kapták, megölték, és testét elégették. A legenda szerint szelleme nem nyugodhatott meg, és bárki megidézheti. A megidéző versike is le volt írva, de Évi ezt nem olvasta fel már nem bírta a nevetésünktől.
El is kezdtünk beszélni arról, hogy ki hisz a szellemekben, ki nem, és hogy mit csináltunk volna akkor, ha az első éjszaka joga valami hájas bűzős földesurat illettet volna meg. Viki azt mondta, hogy Ő hisz a szellemekben, mert már volt szellemidézésen, és tényleg eljött egy szellem. Évi lehurrogta, és persze vitázni kezdtek. Végülis azt találták ki, hogy idézzünk mi is szellemet, és akkor eldől, kinek van igaza. Persze a lángoló farkút akarták megidézni, hiszen a könyvben le is volt írva, hogy hogyan kell.
Gyorsan középre húztuk az asztalt, lekapcsoltuk a villanyt, és körben a kisujjunkat összeérintve leültünk, és Viki elkezdte a versikét mondani.
Először persze nem történt semmi, aztán újra elmondta, meg még egyszer. Ekkor hirtelen kinyílt az ablak, mi mind megijedtünk, felugrottunk, de aztán megbeszéltük, hogy csak a szél nyitotta ki. Újra leültünk, nevetgélve, hogy mitől is ijedtünk meg, hiszen szellemek nincsenek. Viki elkezdte elölről a mondókát, és egyszer csak elkezdet mozogni az asztal.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.61 pont (61 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 Pavlov 2017. 11. 5. vasárnap 23:16
De béna smile
#10 navi71 2017. 07. 20. csütörtök 22:41
minusz 10 pont! :( :(
#9 cscsu50 2017. 07. 20. csütörtök 18:10
kár hogy mínusz pont nincs
#8 Andreas6 2017. 07. 19. szerda 14:44
Kedves vakon54! Ha rajtad kívül mindenki - velem együtt - silánynak ítéli ezt az irományt, nem lehet, hogy mégis nálad a baj (meg az írónál)?
#7 vakon54 2017. 07. 19. szerda 12:08
GigaGabor netörődjél a fikázókkal.
#6 veteran 2017. 07. 19. szerda 08:02
Kár volt leírni.
#5 gyuri0926 2017. 07. 19. szerda 07:57
És megbaszott a fény mi ? Mennyire voltál beállva piától és drogtól ?
#4 listike 2017. 07. 19. szerda 07:36
Ekkora marhaságot leírni, kár volt.
#3 imohos 2017. 07. 19. szerda 05:25
Valóban gyenge
#2 A57L 2017. 07. 19. szerda 04:44
Ez nagyon gyenge lett.
#1 Törté-Net 2017. 07. 19. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?