A+ A-

Megvigasztalva

Összeomlott minden. Nagy terveim voltak a jövővel, az életemmel, benne valakivel, akit szerettem. Aztán mindez egyik napról a másikra véget ért. Érdekes módon, nem viselt meg túlságosan. Legalább annyira felszabadító érzés volt, mint amennyire a megszokott célok és az Ő hiányát éreztem. A hétköznapok viszont többé-kevésbé a megszokott medrükben folytatódtak. Leszámítva a gátlások és a felelősség érzet teljes hiányát. Ma már nem vagyok rá büszke, de azért ennek voltak jó oldalai is.
Például a nők terén. Meglepő, de hirtelen kiderült, hogy az ismerősi körökben rengeteg magányos nő éldegél, akik néhanapján nem vetnek meg egy kis vétkezést a jó erkölcs ellen, következmények nélkül. Alig pár hét múlva már több tűzben tartottam egyszerre a vasat, ráadásul ezt nem is titkoltam előttük, mégsem tudtak, vagy akartak nemet mondani, szinte bármire is kértem őket. Érdekes oldala ez a női léleknek.
Az egyik ilyen tűz Judit volt. Húszas évei közepén járó, alig 160cm magas, tömzsi csaj volt, rövid, festett szőke hajjal, inkább érdekes mint szép arccal, kedves mosollyal, alig domborodó, apró cicikkel, kerek fenékkel. Egy játékboltban dolgozott, amit ráadásul szenvedéllyel művelt, ennek megfelelően a lakása tele volt tömve plüssállatokkal és általában rengeteg kislányos cucca volt. Ráadásul mintha teljesen tudatlan lett volna azzal kapcsolatban, hogy megjelenésének milyen szexuális üzenete van a környezetében előforduló férfiak felé. Már egy ideje ismertem, abba a társaságba járt, akikkel hétvégenet üresre ittuk a körút kocsmáit.
Valami nagy titka lehetett, amit velem sem osztott meg, mert rendszeres szokása volt, hogy lejött az éppen aktuális kocsmába, majd miután mindenféle tipikus női italokat ivott és egy darabig nevetgélt a társasággal elvonult valamelyik félreesőbb sarokba, és töménnyel folytatta. Egy idő után eltört nála a mécses és zokogni kezdett. Sírva ivott egy darabig, majd szó nélkül felállt, pénzt hagyott az asztalon, és eltűnt.
Egyik alkalommal gondoltam egyet, fizettem, majd utána mentem. Szigorúan maga elé nézve, kissé bizonytalanul tipegett a járdán, lehetőleg jó nagy ívben elkerülve mindenkit. Mellé értem.
- Szia Juci! - köszöntem rá hangosan.
Ijedten pördült meg, és ettől majdnem elvesztette az egyensúlyát. Egy pillanatra elfeledte, hogy elrejtse kisírt tekintetét, amiben előbb rémület, majd az ismerős felismerésének megnyugvása, aztán enyhe zavartság látszott. Elfordította az arcát.
- Szia ... hagyjál kérlek.
- Mi a baj? Láttam már többször hogy sírsz, és aztán eltűnsz.
- Ne... Nem akarok erről... mondani semmit. - és megint elsírta magát.
- Na... Gyere ide... - öleltem át.
Egy pillanatra meglepődött, el akart tolni magától, aztán inkább a pulcsimba fúrta az arcát, és zokogott. Csak álltunk ott a hajnali utcán, kettesben. Én öleltem, csitítva simogattam a hátát, ő pedig nekem dőlt és zokogott. Nem tudom mennyi idő telt el, de csak sokára nyugodott meg. Szipogva nézet fel.
- Mennem kell... Hazamegyek.
- Menjünk.
Nem mondta, hogy ne tartsak vele. Mentünk a lakásáig szótlanul. Az ház kapualjában megálltunk. Felnézett rám, majd hozzám bújt és átölelt. Átkaroltam.
- Jó.. Így jó... - suttogta csendesen.
Eleresztett, benyitott a kapun. A súlyos fa kapu csikordulva fordult a vasalaton, ami hangosan visszhangzott az ódon bérház belső udvarán. Beléptünk rajta, felmentünk a másodikra. A lakásajtóban megfordult, és meglepődött, hogy ott vagyok. Mintha mondani akart volna valamit, de aztán meggondolta magát. Előkaparta a retiküljéből a kulcsot. Miközben az ajtóval matatott, félhangosan, mintegy maga elé elkezdte mondani.
- Nem... nézd, én ma este nem akarok...
- Hogy mondod?
- Nem keresek ma este... partnert.
- Csak szexpartnert nem, vagy olyat sem, aki megvigasztal?
Nézett maga elé, aztán felnézett rám. Az alkoholmámor fátyla mögül egy pillanatra feltűnt a szemében a szeretetre éhes, magányos nő.
- Gyere be. - mondta végül.
Kicsi, de kedves, rendezett lakása volt. Tele plüssállatokkal, meg rengeteg kislányos cuccal, amennyire a félhomályban megállapítható volt. Belépésünk után szó nélkül, határozottan haladt a háló felé, út közben lerúgva a cipőt, ledobálva a kiskabátot. Én közben lepakoltam a dolgaim az előszobában. Mire beértem utána a szobába, már csak egy, a félhomályban világító fehér bugyi volt rajta, és a kétszemélyes ágyon ülve éppen cibálta lefelé a harisnyáját. Mikor beléptem, maga elé kapta a kezeit.
- Ne!
- Nyugi, úgysem látok semmit, tök sötét van.
- Én most... Aludni szeretnék. Keress helyet magadnak.. Ahol csak akarod. - hadarta zavartan.
Felállt, nem is próbálkozott azzal, hogy eltakarja magát, kibotorkált a WC-be. Én közben gondoltam egyet, és mivel a környéken az ágy ígérkezett a legkényelmesebb alvóhelynek, pólóra és alsógatyára vetkőztem és bemásztam a takaró alá.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 9.09 pont (105 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 vakon53 2016. 02. 6. szombat 09:11
Kérjük a feleségemmel a folytatást!

10 Pont!
#11 A57L 2015. 11. 11. szerda 05:26
Szerintem is nagyon jó megérdemli a 10 pontot.
#10 tomi19 2015. 10. 24. szombat 09:56
folytatni kéne 10 pontos
#9 zsuzsika 2015. 10. 16. péntek 08:51
Jó,csak tényleg folytatással lenne teljesebb.
#8 cscsu50 2015. 10. 7. szerda 06:43
jöhet a folytatás
#7 fiesta14 2015. 10. 6. kedd 13:43
Gondolom lesz folytatás. mert ez így nem kerek...
nem rossz!
#6 feherfabia 2015. 10. 6. kedd 06:20
Egész jó!
#5 Pavlov 2015. 10. 6. kedd 00:09
Jó helyesírás, romantikus sztori. Tetszett!
#4 Andreas6 2015. 10. 5. hétfő 20:54
Nagyon jó!
#3 listike 2015. 10. 5. hétfő 07:37
Talán ez a legjobb írásod.
#2 genius33 2015. 10. 5. hétfő 06:59
Kicsit kusza de jó smile
#1 Törté-Net 2015. 10. 5. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?