A+ A-

Mosaic Stories: F*ckin

A lehető leghalkabban siettem Alma Materem szabályos, kövezett útjain az egyik épület felé. Jobb és bal oldalam felől gyorsan suhantak el az ismert fák, bokrok, kövek és emlékek: itt bújócskáztunk tizenkét évesen, itt mondtam nemet életem eddigi egyetlen, igazi nagy szerelmének, mert féltem, vajon mit gondolnak majd a többiek, ha kiderül, hogy egy ilyen "lúzerrel" jöttem össze... ott csúszkáltunk fagyos télben szánkó híján nejlonzacskókon, ez a csipkebokor hagyott bennem egy tüskét, ami még mindig a jobb hüvelykujjam tövénél, betokosodva leledzik; amott, a domb meredek oldalán száguldott le az a bolond biciklivel, még az sem érdekelte, hogy kövek vannak az út végén... Mennyi, mennyi emlék, Istenkém! Őrület.
Tehát a tárgyra térve: lehetőségeimhez mérten halkan, gyorsan slattyogtam klaffogó szandálomban az épület felé, hogy "élére vasalt uniformisba" vághassam magam a ballagás tiszteletére. A vonatom késett, tehát én sem abban az időben érkeztem, amit előzőleg terveztem: alig maradt pár percem, hogy magamra rángassam [a végre nem hollófekete és nem nyakig érő] kosztümöm, és hogy megtaláljam volt osztálytársaim töredékét, akik jelenlétükkel - az igazgató szerint legalábbis - (akárcsak én) "emelték az alkalom fényét"...
- Héé Nancy! - kiáltott utánam valaki. A jól ismert, vidám hangra kissé bosszús, de boldog mosollyal fordultam Saller felé.
- Hello... nyögtem ki felindultságomat palástolva. Bármi történt az utolsó évben, akármilyen szemét és tetű dolgokat művelt a két részre szakadt osztály egyik fele a másikkal (és Vica versa?! nem mondhatnám... ), mégiscsak együtt szívtunk, együtt csináltunk végig nyolc évet...
Elcsevegtünk pár percig, de a hangosítók már kezdték a próbákat, és kényszeredetten a hátizsákomra csaptam:
- Gyorsan átöltözöm, oké? Találkozunk még, Sallerkám. Mindjárt jövök.
Szerencsére egy másik régi arc is megjelent, nem kellett egyedül maradnia a drága sportembernek. Olyan szépen elfoglalták magukat, hogy egyik sem vette észre (legnagyobb szerencsémre), hogy ki után surranok... ugyanis leírhatatlan örömömre nem csak én érkeztem picit későn! Az egyik tanárnő, kis túlzással a legfiatalabb, egyértelműen alkalmi ruháját szorongatva igyekezett a tanári mosdó felé.
Mennyit álmodoztam erről az évek során, atyaég! De aztán persze sose lett belőle semmi. Nyilván nem léptem, ő pedig - erre szinte mérget vehettem, mivel férjhez ment - teljesen heterónak tűnt.
Igen, tűnt. És talán az is, én nem tudom... annyit tudok, és tudtam akkor is, mikor alattomosan utánaosontam abba a bizonyos épületbe, hogy a szeméből valami olyan kéjes tűz, valami olyan szintű tudás és tapasztalat, a szenvedély és a mámor ismerete áradt azok felé, akik ezt képesek voltak érzékelni, amihez hasonlót nem sokaknál láthatsz.
Rekedt hangon szóltam egyszer utána, természetesen angolul: you're a fucking good English teacher... Ő pedig csak zavartan megköszönte és ment tovább.
Az ügy - a gimis időszakban - ennyiben maradt, nem történt semmi más. De terveim szerint aznap, sokak ballagásának gyönyörű és szent napján valami alakulni fog. Bezony, hogy változik az ember.. mire nem képes az egyetem!
A 'régi szép időkben' még ezen kijelentésem - kurva jó angoltanár vagy - következményeitől is féltem. Bár Isten a megmondhatója, nem illett ott, akkoriban ilyeneket mondani... még angolul sem, egy tanárnak meg főleg nem... hát, ez van. Sosem voltam az a szabálytisztelő alkat.
Beléptem a hatalmas épület háromemberes kapuján, és seperc alatt a tanári női mosdó kilincsét markoltam.
"Hát te nem vagy normális, pasztmek" - gondoltam csak úgy mellesleg, és egyéb rágódások közepette beléptem.
Még mindig a régi, icipici kis helyiség kávébarna csempével ha nem is a plafonig, de elég magas szintig burkolva. Ha véletlenül valamelyik felelőtlen fosszília nyitva felejtette, - ugyanis kintről kulccsal zárták ideális esetben mindig - ide rejtőztünk többedmagammal... bizonyos, ezen történet keretein belül ki nem fejtendő okokból. Szerintem azért van pár ötletetek.
- 'ello... nyögtem ki alig hallhatóan a Sallernek is mondott, béna csak a változatosság kedvéért angol üdvözlést.
Ő értetlenül nézett rám, de látszólag kisebb gondja is nagyobb volt nálam. Elmélyülten igazgatta a sminkjét az egészalakos tükörben.
Nem kérdezte, hogy mit keresek ott, vagy hogy ki a fene vagyok, hogy csak így berontok ide, más mosdó is van, ez csak a tanároké, főleg most, hogy rohadtul el van ő is késve.. nem fecsérelte az időt ilyen piszlicsáré kis dolgokra, mint a többi ósdi népnevelő tette volna, akik ezen jeles közoktatási intézmény tanári karának javát adták.
Sminkelt.
Én meg, mivel igen szűk volt a hely, és semmi mentségem nem volt, hogy hát akkor mi a viharnak nem öltözöm már: beléptem a kis vécéfülkébe és magamra zártam.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.11 pont (28 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 Pavlov 2016. 10. 17. hétfő 01:30
Nagyon izgató!
#9 A57L 2015. 10. 30. péntek 05:12
Jó az írás, sok szép kifejezésekkel.
#8 zsuzsika 2015. 10. 15. csütörtök 15:06
Nem rossz.
#7 cscsu50 2015. 10. 5. hétfő 04:02
gyengécske
#6 tiborg 2015. 10. 2. péntek 08:34
jol megirt erotika. 10
#5 gustavson44 2015. 09. 30. szerda 14:49
Jó! A végén még költő.
#4 veteran 2015. 09. 30. szerda 08:32
Jó, de unalmas a sok leszbi és homo.
#3 Andreas6 2015. 09. 30. szerda 06:52
Szerintem nagyon jó!
#2 papi 2015. 09. 30. szerda 05:46
Egész jó
#1 Törté-Net 2015. 09. 30. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?