A+ A-

A kalandozások kora - Kitti

Az alább leírt kaland egész fiatalkoromban esett meg velem. Talán a legelső volt. Vagy talán nem... ki emlékszik arra már?
Akkoriban sokat jártunk kirándulni édesapám egyetemi tanszékével. Általában ez egy - egy túrát jelentett havonta, de minden évben volt egy hosszabb kiruccanás is, 3 - 4 napos. A társaságot különösen kedveltem: csupa jókedvű, kellemes felnőtt, akik örültek, hogy végre egy kis szünetet tarthatnak a munkában. Ott voltak persze a gyerekek is. Ők - főleg fiatal szemmel nézve - már kicsit bonyolultabb társaság voltak, s szerencsétlenségemre alig volt köztük egy - két korombeli. Ennek ellenére máig emlékszem, hogy már hetekkel előre vártam ezeket a kirándulásokat. Az egyikre... Aggteleken volt... a szokásosnál több okom van emlékezni.
"Aaah, végem!" - gondoltam magamban, és ledőltem a szocreál hotelszoba egyik meglepően kényelmes ágyára. "Mi a francnak kellett annyit enneeem?!"
- Tele vagy, Lucullus? - kérdezte bátyám, aki hasonló állapotban hevert a szemben lévő ágyon.
- Tele, igen, a segg kérdéseiddel! - vágtam rá dühösen, és a fal felé fordultam.
Aludni akartam, de tudtam, hogy az nem fog menni. És még le se zuhanyoztam!
- Szarul indul ez a tanszéki. - jegyeztem meg.
- Jajj, ne rinyálj már ennyit! - szólalt meg most a húgom - Van medence, jacuzzi, minden, menj le, ejtőzz kicsit!
- Van medence?! - villant meg a szemem - ti rossz testvérek, és ezt eddig nem mondtátok?
A mondatot már állva fejeztem be. Imádtam a vízben elengedni magamat, az élet nagy dolgain (lásd. : lányok) gondolkozni, pihenni. Villámgyorsan felkaptam a fürdőgatyámat, törülközőmet és kiviharzottam a szobából. Máskor elindultam volna felfedezni a szállodát, de most a medencénél semmit sem kívántam jobban. Ösztönösen tájékozódtam a hatalmas épületben, és két sor lépcső meg egy folyosó után egy kis, csempézett teremben találtam magam, ahonnan két, szárnyas ajtó nyílt, mindkettőn kör alakú plexiablak. Ezeken keresztül bal oldalról a világoskék víztükör csillant meg, azonban hirtelen valami elvonta a figyelmemet. Jobb oldalról csilingelő kacagást hallottam, azt a fajtát, amelyről a férfiember egyből valami "jó csajra" asszociál. Odaléptem az ablakhoz, és figyeltem.
Bent egy bowlingpálya húzódott, homályos világítással és kopott padlózattal, amelyen éppen egy család játszott. Egy középkorú anyuka, egy apuka, aki éppen most gurította el a golyót, kisfiuk, és a lányuk. Ő volt az aki előbb olyan édesen nevetett, és látványa, ha lehet, még felül is múlta elképzeléseimet. Szőke haja kibontva simogatta a lapockáit, bőre a tompa fényben hamvasnak és gyönyörűen simának tűnt. Arca ravasz, de mégis vidám és kellemes volt, karcsú alakja pedig korához képest éretten nőies.
Mindössze egy piros színű bikinit viselt, nekem pedig csorgott a nyálam, amint néha lehajolt, hogy gurítson, vagy telitalálat esetén felugrott örömében.
Mikor végre sikerült összeszednem a gondolataimat, beléjük is merültem.
"Azt a... hiszen... gyönyörű!" - gondoltam és elmosolyodtam - "Okéokéoké... nézzük csak... fürdőruha... száraz... akkor biztos... igen!"
Semmi mocskos vágy nem vezérelt, egyszerűen bele voltam zúgva a lányba, mint ahogy akkoriban minden masodikba. Elhatároztam magamat. Gyorsan kinyitottam a medencéhez vezető ajtót, még gyorsabban letusoltam, és a jacuzzi habjaiba ugrottam. Hátradőltem, élveztem a bizsergést a hátamon, vállaimon. Mintha az egész nap megszűnt volna, hirtelen nem fájt a hasam, gondolataim kitisztultak.
"Biztos fürdeni jöttek ők is, csak kedvük támadt bowlingozni. Ha így van, akkor pedig még nagy esély van rá, hogy ide fognak jönni. És akkor... "
Hirtelen újra nyikorgott az ajtó, és belépett rajta a szőke ciklon, kisöccsét kézenfogva vezetve.
"Szülők sehol, remek!!" - gondoltam magamban nagy örömmel, majd hangosan hozzátettem:
- Sziasztok!
- Szia! - köszönt ő is, majd kistestvérére nézett - köszönj te is a nagyfiúnak!
- Sz... szia... - dadogta a kissrác félénken.
- Mindig ilyen, ha új arcot lát - mosolygott a lány, akinek majd' megőrültem már a nevéért. - Kis szégyenlős.
- Semmi baj - mosolyogtam én is - én sem kérdeztem volna meg kiskoromban tőled, hogy mi a neved.
- Tessék?... ahh! Kitti vagyok. - pirult el - és téged hogy hívnak?
Szó szót követett, és rövidesen kedélyes beszélgetésbe elegyedtünk. Szóba került minden, ami két ilyen fiatal kamaszt érdekelhet, suli, barátok, a hely, a felnőttek. Megtudtam, hogy ő is "tanszéki gyerek", édesapáink már jó ideje együtt dolgoznak, ráadásul ugyanazon a folyosón vannak a szobáink is. Kisöccse (Bencének hívták) közben végig ott nyüzsgött körülöttünk; jól elvolt, de minket sem zavart. Nyakig süllyedtünk a habzó vízben és úgy beszélgettünk, mint akiknek ott van a világ összes ideje.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.81 pont (75 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 vakon53 2015. 12. 27. vasárnap 17:40
Csillagos tizes jár ezért az írásér.
#11 Ulysses 2015. 07. 30. csütörtök 20:46
Ügyesen megírt történet.
#10 fingerlis 2015. 06. 24. szerda 06:57
+10*,mínusz a vízalatti szopás......
#9 tomi19 2015. 06. 7. vasárnap 10:33
Nagyon jó 10 pont.
#8 listike 2015. 06. 5. péntek 13:31
Csak így tovább.
#7 nwcastl 2015. 06. 1. hétfő 17:19
Nem rossz ez, csak mondjuk egy szűz lány, aki életében akkor lát először férfit meztelenül, nem valószínű, hogy a víz alatt fog furulyázni...
#6 Rinaldo 2015. 05. 30. szombat 07:53
Szuper jó.
#5 veteran 2015. 05. 29. péntek 09:25
KLASZ.
#4 Andreas6 2015. 05. 29. péntek 06:39
Gratulálok, nagyon jó írás!
#3 feherfabia 2015. 05. 29. péntek 05:53
Nagyon szép!
#2 A57L 2015. 05. 29. péntek 04:47
Egész jó lett.
#1 Törté-Net 2015. 05. 29. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?