A+ A-

Áldozat

Damien tizenegy éves volt, mikor szülei elvitték őt a kőgyűrűhöz Castleriggnél. Teljesen elbűvölte az, hogy milyen egyenetlen és csorba, semmiben sem hasonlít Stonehenge rendezett tömbépítményeire.
– Mint a sárkány fogai – suttogta az anyukájának, aki rámosolygott, és így felelt.
– Igen, pontosan olyan.
Ha csak egy kicsit fiatalabb lett volna, Damien körbeszaladt volna a gyűrű körül, összekötve a köveket, akár a tű, hujjogatott volna még nem mutálódott hangján. Az apja hamar ráunt volna a helyre, ahogy minden olyan dologra, ami nem hozott nekik sem pénzt, sem tekintélyt. Jobb csendben maradni, és nézni, ahogy a naplemente rejtelmes melegbe burkolja a körülött lévő hegyeket.
– Mágikus szertartásokat szoktak itt végrehajtani – mondta az anyja, hangja elárulta, hogy csak ugratja.
– Mihez? – kérdezte Damien.
– Ó, ahhoz, amire minden férfi vágyik, azt hiszem. Elképzelhetetlen vagyonért. Azt hiszem, néhány szüzet is feláldoztak.
Damien elpirult, elég idős volt már hozzá, hogy tudja, mi az a szűz.
– Ne tömd tele a fiú fejét badarságokkal! – csattant fel az apja, és hangjából egyértelmű volt, hogy a látogatásnak vége.
– Nem maradhatnék még egy kicsit? – könyörgött Damien.
Különös volt, mintha a nap melege egyáltalán nem érné el apja jóképű arcát. – Nem. Gyerünk már, Rebecca!
Elmentek, Damien azonban lemaradt, annak ellenére, hogy tudta, később még megkapja érte a büntetését.
Sosem felejtette el azt a napot.
Rafe belekortyolt a pintbe, a keserű íz éles ellentétben állt az előtte lévő, édes látvánnyal. Körülbelül húsz, huszonegy környékére becsülte a kölyök korát. Karcsú alak, éppen hogy alacsonyabb Rafe két méteres magasságánál, laza, szőke haja volt, és holdsápadt bőre, Rafe szinte a helyiség túlsó feléről is érezte az ízét. Próbált lazának és magabiztosnak tűnni, de lábát bárszékének lába köré fonta, ujjaival folyamatosan a söralátéttel játszott.
Lehet, hogy szürke szemei jegesek, de egész éjjel Rafe-et figyelték.
Eljött az utolsó rendelések ideje. Ideje cselekedni. Rafe nem is törődött a pint üledékével, csak letette a poharat, és a bárhoz sétált. – Láttál valamit, ami tetszett?
A kölyök elpirult. – Talán.
Rafe még ebben az egy szóban is tisztán hallotta évszázadok gazdagságát és kiváltságait. Rafe ősei talán ennek a fiúnak az ük-ük-üknagyapjának köszönhetik a szerencséjüket, aki félreállt, míg ők kiszolgálták magukat a feleségeikkel. Á, nos. Úgy tűnik, akkor csak egy éjszaka lesz. Milyen kár, tényleg, mert közelről nem is tűntek olyan ridegnek azok a szemek.
– Szeretnél sétálni velem egyet? – kérdezte a kölyök, szavai kissé sietősek voltak.
Rafe felvonta egyik piercinges szemöldökét. – Kézen fogva a holdfényben?
Még mindig rózsaszín árnyalat színezte a sima arcot. – Gondoltam, felmehetnénk a kőgyűrűhöz. Ott most nincs senki. Amúgy, Damien vagyok.
– Rafe. És aha, miért ne? Meleg éjszaka van. Te vezetsz?
Damien bólintott, haja a szemébe hullott. Anélkül söpörte félre, hogy észrevette volna a mozdulatot Rafe azon tűnődött, hogy alvás közben is ugyanígy tesz-e. – A kocsim hátul parkol.
Az autó nem illett hozzá – egy lepukkant Ford Escort, amit talán maga Rafe is vezetett mikor ennyi idős volt. – A másik kocsid egy Porsche? – kérdezte szarkasztikusan Rafe.
A holdfényben képtelen volt megállapítani, hogy Damien megint elpirult-e. – Nem vagyok gazdag, ha erre gondolsz. Egy boltban dolgozom.
Rafe felnevetett. – Ott vetted ezt az állami iskolás akcentust is, nem igaz?
Damien éppen azon volt, hogy kinyissa a kocsit, mikor megtorpant. – Állami iskolába jártam, igen. Aztán apa rájött, hogy homoszexuális vagyok. Örülsz?
Nem fordult elő mostanában sűrűn, hogy Rafe szégyellte magát. Valami elszorult a mellkasában, remegett a torkában, mintha valami rosszat ivott volna. – Sajnálom. – Rá szerette volna tenni a kezét Damien karjára, de közöttük volt a kocsi.
Egy pillanattal később Damien bólintott, és beszálltak az autóba.
Damien beindította a kocsit, és fékcsikorgatva elhagyta a bár parkolóját. Hála az égnek csak egy pohár whiskeyt ivott – még ettől is kavargott a gyomra. Keze kissé megcsúszott a kormányon, egyesével megtörölte őket farmerjában. Egek, remélte, hogy Rafe nem vette észre. De valószínűleg mindent látott azzal az éles, kék szemével kifejező, vörös szemöldöke alatt.
Rafe nem olyan volt, mint amire Damien számított, mikor összeszedte magát és elment a kétes hírű pubba. Először is, sokkal jobban nézett ki – Damien ugyanis egy titkos, középkorú homoszexuálisra készítette fel magát rossz lehelettel, sörhassal, nem pedig egy maga, széles vállú, piercingekkel teletűzdelt, lófarkas férfira. Ebben a pillanatban nem volt benne biztos, melyiknek örült volna jobban.
De a nap végén úgysem számít, ki az. Csak az, hogy ma este megtörténik, úgy, ahogy tervezte.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.17 pont (29 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 A57L 2015. 03. 7. szombat 06:45
Nekem sem tetszett.
#4 papi 2015. 02. 17. kedd 11:21
Nem az én műfajom.
#3 deajk2008 2015. 02. 17. kedd 09:58
nekem tetszik a homo szexualitás, tetszett e műben a testiség, a szex része 9p...
#2 veteran 2015. 02. 17. kedd 07:55
Nem tetszett.
#1 Törté-Net 2015. 02. 17. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?