A+ A-

Liliomtiprók 1. rész

- Apor! Gyere már! Merre vagy? - Már rég úton kellett volna lenni, de a családot összekapni kész művészet. A gyerek még mindig a kutyát kínozza, a feleségem pedig a hűtőben matat, minden ételmaradéknak pusztulni kell indulás előtt. Magamban leltározok: autó bepakolva, pisilés, indulás, ajtózárás... majd ajtónyitás, elvenni azt a bármit, ami bent maradt és végül indulhatunk. Három órányi autóút vár ránk, mire megérkezünk anyósomékhoz. Már három napja minden beszélgetésnek az a témája, hogy mit főzzön, mire megérkezünk. A "nem tudom" rossz válasz. Könnyebben szabadulsz, ha valamit gyorsan kitalálsz.
A könnyűnek nem nevezhető út végén családi botrány közepébe csöppenünk. Sógornőm lánya, Tünde, aki valójában a mi kicsi keresztlányunk, könnyes szemekkel vallja be az egész családnak, hogy a 8. osztályt elvégezve nem tudott részt venni a záróvizsgán, mert angol nyelvből megbukott. A hitetlenkedő tekintetek után kitör a díszhiszti. Tünde és édesanyja mindketten megkapják a maguk fejmosását. Tünde, amiért nem állt komolyan a lecke mellé, sógornőm meg azért, mert nem követelte meg tőle, nem figyelt rá, hogy tanul-e. Pedig megtehetné, hiszen nem dolgozik, csak a háztartás vezetésével és a gyerekek nevelésével kellene foglalkoznia.
Könnyelműség, nemtörődömség vezetett ide és sajnos nem látok lehetőséget a változtatásra. Miután Tünde megszületett és letelt a gyereknevelési szabadság, Noémi már nem ment vissza dolgozni, otthonmaradt nevelni a leányzót. A férje akkoriban még jól keresett, megtehette, hogy minden figyelmét a kis Tündének szenteli. Hamarosan megérkezett a második gyerek, A FIÚ! A trónörökös, a méltó utód, aki továbbviszi a család nevét. Innentől kezdve Tünde már nem volt fontos, figyelmet ritkán kapott, szeretetet még kevesebbet, főként az apja részéről. Mondjuk ki feketén-fehéren, apa nélkül nőtt fel ez a gyermek. Minden nap érezhette azt, hogy ő másodrangú és az aranyos fiútestvérkéé minden figyelem. Ő pedig sunyi kis zsarnokká nőtte ki magát. Mivel esze is volt hozzá, lassan az egész család körülötte forgott, úgy irányította őket, ahogy nem szégyellte. Tünde szeretetet a nagyszüleitől kapott és ritkán tőlünk, mikor meglátogattuk a rokonságot.
A leányka elkallódott, pont mire kinőtt volna az Isten markából. A család összedugta a fejét, hogy megvitassuk a teendőket. Itt környezetváltozásra van szükség, hiszen az anyja biztos nem fogja odarakni tanulni. Végül a feleségem mondta ki a megoldást: Tündét magunkhoz vesszük a nyári szünetre és keresünk neki egy nyelvtanárt, aki a teljes szünidő alatt foglalkozik vele, hogy az őszi pótvizsgája sikerüljön. Együttes családi terrorral legyűrtük Noémi ellenállását. Két nappal később már három helyett négyen ültünk az autóban hazafelé, miközben feleségem már javában hajkurászta telefonon az ismerősöket, hogy a lehető legjobb nyelvtanárt kapjuk neki. Kissé zavart arccal ül a hátsó ülésen. Ez a nyár nem lesz egy élvezet számára. Megnőtt a leányzó... A kék blúz alatt jelentős halmocskák domborulnak, a combok feszesek, a fenék már kerekedik. Csak a végtagok még hosszúak és kissé formátlanok, mint a gyorsan megnőtt kamaszoknak. Bizony, már 14 éves múlt, nem csoda, hogy kezd nőiesedni. Kedves kis babaarca van, még kissé pattanásos és csodás fekete göndör haja, melyet hosszúra növelve és jellegzetesen kiengedve visel. Nem egy tipikus szépség, de ez a hajkorona egzotikussá teszi és misztikussá. Sok csodálója lesz pár év múlva, az már most bizonyos.
A magánórák beindultak. Amikor nem tanul, akkor Aporra vigyáz, egy ennyivel igazán hozzájárulhat ő is a családi közmunkához, főleg, hogy a taníttatásának a költségeit is mi vállaltuk fel. Kis manzárdszobájába behúzódva tanulgat, feleségem pedig következetesen kikérdezi.
Pár nap múlva felbolydul a lakás, növekednek a ruhakupacok, sorakoznak a bőröndök, utazótáskák. Feleségem csomagol, egy újabb továbbképzésre indul, az ő szakmájában ez rendszeres. Szerencsére a képzés ezúttal a szülővárosához közeli üdülőtelepen lesz megtartva, így semmi akadálya annak, hogy Aport is magával vigye és letegye Nagyiéknál. A kis lurkó majd megőrül nagyiékért, valamint Tünde testvéréért. Sajnos ezúttal Tündének maradni kell, várja a sok tanulnivaló. A napi program szoros és szigorú keresztszülőket kapott, akik sokat követelnek. Majd csak megbocsájtja, ha sikerül a vizsgája.
Hosszan integetünk a család felének, miközben a vonat távolodik. Majd beülünk az autóba és hazamegyünk. Ebéd után én megengedek magamnak egy kis délutáni pihenést, olvasgatást, míg Tünde visszavonul tanulni. Most, hogy kettesben maradtunk, az én feladatom lenne a kikérdezés, de nem akarom kínozni szegényt. A vacsora alatt aztán behozom mulasztásomat. Csak angolul beszélgetünk és belekérdezek alaposan a mai leckébe is. A kisasszony hála az égnek jól teljesít, így enyém a mosogatás. Kissé meglepte azért a kikérdezés, úgy látom arra számított, hogy a héten nyugton lehet tőlem, legalábbis ezt olvasom le a zavart tekintetből, mellyel méreget.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.88 pont (161 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#24 papi 2016. 01. 2. szombat 08:22
Egész jó
#23 vakon53 2015. 12. 5. szombat 21:52
Mi is várjuk a29. éves keresztányommal a folytatást.

10 pont
#22 joozsi 2015. 08. 5. szerda 04:42
Folytatni kék!
#21 seft 2014. 09. 7. vasárnap 17:57
Jo
#20 Sierra 2014. 08. 4. hétfő 15:39
Jól megírt sztori, a stílusa nagyon tetszett. De uraim, áruljátok el nekem, de most komolyan érdekel...egy 40 éves férfi álma TÉNYLEG az, hogy egy tapasztalatlan csitrit, aki ráadásul a rokona megdugjon? Miért nem jó nektek a NŐ?
#19 Mikey 2014. 08. 4. hétfő 12:04
Fejlemények tekintetében kissé elkapkodott.
#18 veteran 2014. 08. 4. hétfő 10:54
Jó folytasd.
#17 tomi19 2014. 08. 3. vasárnap 15:33
Jó jöhet a folytatása 10 pötty smile
#16 magus022 2014. 07. 28. hétfő 22:16
a kommentekben írt koncepció tetszik, hogy ugyan olyan téma köré építesz egy sorozatot, aminek minden részében új cselekmény, új szereplők. tényleg tetszik. de ahogy egy korábbi kommentelő is mondta, mi a jó búsbüdös picsáért kell minden 2. itteni történetnek 12-4 éves kislányokról szólnia. nem a családon belüli dolgon vagyok fennakadva, bár tény, hogy elvileg ez is bűn meg fene tudja, de ha felnőtt, döntésképes, felelősségre vonható emberekről van szó, akkor egye penész! de könyörgöm, ezek még általános iskolát is alig végzett gyerekek! ez egy kicsit felháborít, de úgy fest, kevesen vagyunk így, sajnos :/
#15 laszlolizs 2014. 07. 23. szerda 11:34
Ja igen, a Liliomtiprók 1. címet azért adtam, mert egy sorozatnak szánom, más szereplőkkel, más cselekményszállal. Ezt a történetet nem számítottam folytatni, a ti fantáziátokra bízom a történet végét. Mindazonáltal, írjátok meg, ha folytatást szeretnétek és lehet, hogy meggondolom a dolgot.
#14 laszlolizs 2014. 07. 23. szerda 11:30
Köszi a hozzászólásokat, ez az első írásom, aszerint ítéljetek smile
Bob_-nak azt mondhatom, hogy sok kan álma, hogy ilyesmi történjen vele, legyen 14, 18 vagy 30 éves a csajszi. Ennek oka az lehet, hogy a tiltott gyümölcs sokakban ébreszt vágyat, de leszakítani már nem merik. Vagyis vágynak egy ilyen tiltott kapcsolatra, de könnyebb felvállalni azt, hogy a dolog "megesett", mint az aktív résztvételt, midőn csorba esik egy családi kapcsolaton, becsületen. Igen, ez gyávaság, de attól ez a vágy létjogosult.
#13 hairy_pussy 2014. 07. 22. kedd 06:04
folytasd
#12 Bob__ 2014. 07. 20. vasárnap 22:25
Tényleg nem lett rossz az írás. De azért, már kezd unalmas lenni, hogy minden 40 es pasi álma, hogy a 14 éves kiscsaj rokona ráhúzza a punciját a farkára, miközben alvást színlel. nyes
#11 rockycellar 2014. 07. 20. vasárnap 21:28
nagyon jó lett
#10 genius33 2014. 07. 18. péntek 16:39
Ez nagyon cuki smile 2. rész is lesz remélem.
#9 listike 2014. 07. 18. péntek 15:36
Nagyon jó, folytatsd.
#8 Andreas6 2014. 07. 18. péntek 14:35
Tetszett! Jöhet a folytatás.
#7 zoltan611230 2014. 07. 18. péntek 10:30
Varom a folytatást......
#6 cityoftroy 2014. 07. 18. péntek 07:49
Nagyon jó! Folytasd nyugodtan
#5 gyuri0926 2014. 07. 18. péntek 07:23
Jó , ígéretes , folytasd !