A+ A-

Tizennyolc

Dávid a szokásosnál is hamarabb pattant ki az ágyából. Nem érezte fáradtnak magát, pedig alig aludt egész éjjel. Alig várta már, hogy ez a nap, a tizennyolcadik születésnapja elérkezzen. A szobáját úgy hagyta, ahogy volt, a reggelit is csak bekapkodta, és sietett a fürdőszobába készülődni. A haját mosta izgatottan, majd a zuhany alatt folytatta az alapos tisztálkodást. Borotválkozás alul-felül, férfias illatú tusfürdő, ideges - és szerencsére sikertelen - kutatás pattanások után a tükörben. Nagy nap volt ez. A lakásban csend volt, a szülei már elutaztak a hétvégére. Az asztalon csak egy boríték várta, apja kézírásával: "Boldog szülinapot ;)"
Amikor kiderült, hogy a társasház legalsó szintjére egy örömlány költözött, nagy volt a botrány. A lakók viszolyogtak tőle, hogy a házban idegenek járjanak-keljenek, és hogy a békés lakóközösségnek ilyen módon menjen híre. Tenni azonban nem tudtak ellene, és az idő végül lenyugtatta a kedélyeket. Kiderült, hogy az alsó lakásba költöző, 28 éves Edit nem az a sztereotíp "kurva", aminek sokan hitték és nevezték. Rendben tartotta a portáját, takarította a lépcsőházat is, és minden szempontból rendezetten, csendesen élt. Ha valaki nem tudta, vagy nem figyelte, észre sem vette, hogy néha vendégek adják egymásnak a kilincset. Őket ugyanis megválogatta a lány, és kínosan ügyelt arra, hogy a "munkája" soha senkinek ne okozzon se közvetlen, se közvetett problémát.
Dávid szülei sosem vettek részt a kezdeti sárdobálásban, annál nyitottabbak és bölcsebbek voltak, ráadásul mivel fiuk akkor már tizenhét éves volt, és még sosem járt lánnyal (amit persze sosem értettek, mert Dávidot jó testű, jóképű srácnak tartották, éppen csak menthetetlenül félénk volt), tudták, hogy mivel fogják meglepni nagykorúsága első napján. Megbeszélték az izgatott fiúval, majd az apja egy szép - és a felesége által végigidegeskedett - délután lement az alsó lakásba, és tisztázta a részleteket Edittel. Erre a hétvégére aztán diszkréten elutaztak, fiuknak pedig otthagyták a pénzt, a mosolygós borítékban. A többi innentől rajta múlt.
A fiú kihúzta magát, és végigmérte magát a nagy, fali tükörben. Átlagos magasságú, átlagos alkatú, igazából mindenben átlagos kamasz volt. Talán ezért nem talált magának senkit, olyan igazi romantikus, fehér lovon vágtató hercegre váró tinilányt. Ha tehette volna, Dávid a legmagasabb toronyból is kiszabadította volna hercegnőjét, ha lett volna ilyen, de ez a fajta mentalitás nem igazán kedvez a tinik közötti ismerkedésnek. Bulizni, inni, szívni sosem akart, ő olyan tisztességes, rendes fiú volt. Talán a sors akarata, hogy ez nagykorúvá válásakor egy pillanat alatt, a lehető legizgalmasabb formában változzon meg. Az órára pillantott, amit egész délelőtt fél szemmel lesett. Pár perc múlva tíz. Még egy pillanatra kinézett az ablakon, arcára engedte az őszi Nap kellemesen melengető sugarait. Aztán nagy levegőt vett, felmarkolta az asztalon heverő borítékot, és elindult az alsó lakásba.
A szíve már a torkában dobogott, amikor egészen röviden, nehogy túl nagy figyelmet vonjon magára, megnyomta a csengőt. Teljes valójában még sosem látta Editet - néha látta, ahogy a ház környékén elsuhan a jó alakú szőke lány, de személyesen még nem találkozott vele. Kósza gondolatok futottak át az elméjén: tényleg erre van szüksége? Ez lesz a megfelelő partner, a megfelelő alkalom? Túl sokat mélázni azonban nem volt ideje. Néhány másodperc után mozgolódás és kulcscsörgés hallatszott bentről, aztán nyílt az ajtó, és ott állt Edit, mosolyogva.
- Szia Dávid! Már vártalak, gyere csak be! - A fiú így tett, az ajtó pedig becsukódott mögötte, a kulcs ismét megcsörrent, és tudta, hogy innen már férfiként fog távozni.
Csak bent mérte végig először Editet, és a csodálkozástól szinte szólni sem bírt. A lány vele egy magasságú, jó alakú, nem túl vékony, nőies jelenség volt. Szőke, hosszú haja lágyan borult a vállára, és finoman közrefogta kedves, fiatalos arcát. Szexi fehérneműben várta Dávidot, aki ettől egyszerre volt megilletődött és izgatott.
- Szóval te vagy a Dávid, szia, én Edit vagyok - nyújtotta kedvesen a kezét. A fiú még mindig kissé leblokkolva reagált.
- Szia... Dávid. Örülök hogy megismertelek.
- Hát, ma egész jól meg fogjuk ismerni egymást - mosolygott a lány. Dávid zavarodottan nyújtotta át a borítékot, a pénzt még kivenni is elfelejtette belőle, ezt meglátva Edit elnézően felnevetett.
- Jaj, Dávid, nem ez a legfontosabb most - mondta. - Gyere, menjünk be a szobába.
A hálószoba egyszerre volt otthonos és praktikus. Edit itt lakott, ugyanakkor tökéletesen megfelelt a "célnak" is. Az igényesen berendezett, modern bútorokkal kicsinosított helyiség közepén nagy, magas franciaágy kapott helyet. Edit leült, és maga mellett paskolta a vörös huzatot.
- Gyere, ülj ide mellém Dávid - hívta a fiút, aki örömmel tett ennek eleget. - Kérsz valamit inni? Üdítőt, vizet?
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 9.01 pont (75 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#16 sikamika 2014. 01. 14. kedd 18:13
Nagyon joo!! Folytatásért kiált smile
#15 Mikey 2014. 01. 14. kedd 00:19
Remek sztori!
#14 zsuzsika 2014. 01. 13. hétfő 12:51
Jó.
#13 deltaR8 2014. 01. 8. szerda 21:32
Nagyon jó! 10 pont! folytatást várom!
#12 feherfabia 2014. 01. 8. szerda 06:04
Nagyon jó!folyt köv?!
#11 utazo 2014. 01. 7. kedd 14:09
tetszett
#10 sanyi0227 2014. 01. 7. kedd 13:35
jó volt. lessz folyt?
#9 A57L 2014. 01. 7. kedd 06:21
Nagyon jó.
#8 rockycellar 2014. 01. 6. hétfő 17:03
Nagyon király!
#7 Jedi 2014. 01. 6. hétfő 15:59
Nagyon tetszett.
#6 Rinaldo 2014. 01. 6. hétfő 09:46
Nagyon szuper.
#5 Andreas6 2014. 01. 6. hétfő 07:32
Nagyon jó!
#4 listike 2014. 01. 6. hétfő 07:29
Nagyon jó volt.
#3 papi 2014. 01. 6. hétfő 05:04
Tetszik
#2 veteran 2014. 01. 6. hétfő 04:31
#1 Törté-Net 2014. 01. 6. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?