A+ A-

A lift

Egyre jobban szerette a munkahelyét. Huszonkét évesen bekerülni egy ekkora céghez nem kis dolog, még ha az ember csak egy nagyon apró csavar is a gépezetben. Mivel diplomája nem volt - a tanulás soha nem tartozott a kedvenc elfoglaltságai közé - reménye sem lehetett, hogy íróasztalt kapjon. Az igazat megvallva nem is igazán akart. Azzal, hogy munkaideje nagy részét a huszonkét emelet között ingázva töltötte leveleket, csomagokat kézbesítve az osztályok között, abszolút nem unatkozott. A legtöbb öltönyös levegőnek nézte, így ő nyugodtan nézelődhetett. Figyelte a menő jogászokat, ahogy a kisebb vagyont érő karórájukat villogtatták, és persze az elegáns hölgyeket. Nem tudott, csak hölgyekként gondolni rájuk. Szinte tökéletes frizura és smink, az elegáns szoknyán egy ránc sem töri meg az összhatást.
Számára ők istennők voltak. Mikor valamelyik hölgynek kézbesítenie kellett valamit, ha csak tudott, közel hajolt hozzá, és próbálta belélegezni a drága parfüm illatát. Ez annyira izgatta, hogy barátnőjének is vett egy számára még megfizethető illatmintát. A lány nagyon hálás volt érte, amit az utána lezavart kefélés során ki is mutatott. Bár be volt fújva az illattal, valahogy mégsem volt az igazi.
Fantáziáinak tárgya azonban legtöbbször saját osztályának főnöke volt. Negyvenkét embert irányított vasszigorral, a beosztottai rettegtek tőle, köztük ő is. Jégkirálynő volt a csúfneve, és a részükre valóban olyan megközelíthetetlen volt, mint amit a neve sugallt. Ha utasítást adott, azonnal ugrottak. Nem egy srác került már az utcára, mert a Jégkirálynő nem volt megelégedve a teljesítményével. Negyven év körüli lehetett, és ha az ember elképzelte a szorosan leszorított hajat kibontva, és a szinte egyenruhaként viselt blézer helyett rágondolt valamilyen nőiesebb ruhát, egész csinos lehetett volna. De a munkahelyen ez elképzelhetetlen volt. Minden beosztottját szigorúan magázta, és ha tehette, csak a művezetőkön keresztül értekezett a "tápláléklánc alján" levő kézbesítőkkel. Ő például még egyetlen szót sem váltott vele, pedig több mint három hónapja itt dolgozott.
Az ágyában fekve este többször elképzelte, hogy belép az irodájába, az ajtóra belülről ráfordítja a kulcsot, aztán mikor a főnökasszony csak a meglepődéstől tágra nyílt szemmel rámered, rádönti az asztalára, és a ruháját letépve iszonyatosan megkeféli. Ilyenkor általában kiverte a farkát, és hatalmasat élvezett. Néha zavarta is a gondolat, hogy sokkal jobban kielégül ilyenkor, mint amikor a barátnőjével szeretkezik. Bár később megbánta, de ezt elmondta a munkahelyi legjobb barátjának, Joe-nak.
- Talán perverz vagyok, vagy mi a franc van velem? A barátnőm igazán csinos kis csaj, én meg egy ilyen jégkirálynőre izgulok.
Joe egy pillanatig elgondolkodva nézett rá.
- Szerintem az elérhetetlen utáni vágy izgat, haver.
- Mi van? Verseket olvastál idefelé? De talán igazad van, egy ilyen nő még egy lakatlan szigeten kettesben se állna szóba a magunkfajtával.
- Ki tudja, annyira azért még te se vagy csúnya. Amíg a csajodat jól megkeféled, szerintem meg arról álmodozol, akiről akarsz. Addig nagy baj nem lehet veled.
Később egy darabig félt, hogy a poén kedvéért Joe kidumálja a Jégkirálynő utáni epekedését, de ő tartotta a száját. Tényleg jó haver volt.
Azon a napon is ugyanúgy ment minden, mint addig. Felvette a cuccot, aztán a kis tolókocsira fölpakolta, hogy lehetőleg az útvonalának megfelelő sorrendben tudjon kézbesíteni. A legfelső szinten kezdett, mert ott voltak a nagyon-nagy kutyák, az ő dolgaik a legsürgősebbek. No meg a legkevesebb cuccot is ide kellett kihoznia.
- Hogy lehet az, hogy minél nagyobb főnök valaki, annál kevesebbet kell dolgoznia?- Morfondírozott, miközben a liftre várt.
- Betolta a kocsit és megfordult, hogy a gombot lenyomva bezárja az ajtót, ám egy hang megállította.
- Várjon, tartsa az ajtót!
Gyorsan bedugta a kezét a már záródó ajtószárnyak közé, mire az újra kinyílt. Hirtelen úgy érezte, hogy megszédül, mert ő állt előtte, a jégkirálynő. Félrelépett, engedve, hogy belépjen.
- Miért nem a VIP liftet használja? - gondolta.
- Az elsőre, legyen szíves! - Szólította meg a nő.
Nem tudott megszólalni, úgy érezte gombóc van a torkában, így csak szó nélkül megnyomta a gombot.
- Maga Frank, ugye.
Úristen ez emlékszik a nevemre! - Igen asszonyom.
- Mióta dolgozik nálunk?
- Több mint három hónapja.
- Rendben. Most hova indul?
- A tizennyolcadikra, viszem a postát...
- Lejön velem az elsőre, egy sürgős anyagot vissza fog ide hozni.
Csak zavartan bólintani tudott, annak is örült, hogy egyáltalán meg tudott eddig is szólalni. A lift lassan ereszkedett lefelé. Óvatosan, a szeme sarkából ránézett a Jégkirálynőre. Most is tökéletes, a diszkrét smink szinte észre sem vehető. Innen közelről talán az orra egy picit nagy, de valahogy ettől még csinosabbnak tűnt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.03 pont (40 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 listike 2013. 09. 5. csütörtök 07:51
Még egy folytatást megérne.
#6 genius33 2013. 08. 28. szerda 20:48
Nemrossz smile jó.
#5 Rinaldo 2013. 08. 28. szerda 11:48
Legalább dugta volna seggbe.
#4 Pexi 2013. 08. 28. szerda 11:10
A szakértő a megfogalmazásra 3-ast adott, szerintem pedig a megfogalmazás kifogástalan. Ha nem eredeti az írás, az akkor nagy baj, de különben jól ki van fundálva, noha nem éppen hihető. Fogalmazás, helyesírás : 10 - amit kevés itt megjelenő írásról lehet elmondani.
#3 v-ir-a 2013. 08. 28. szerda 07:54
nagyon jó smile
#2 papi 2013. 08. 28. szerda 05:32
Nagyon aranyos történet.
#1 Törté-Net 2013. 08. 28. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?