A+ A-

Hét nap hat éjszaka 1. rész

Egy ötvenes éveinek első felében járó, kilenc fős baráti társaság: három pár, két szingli csaj és egy srác, az egyik házaspár frissen elkészült nyaralójában töltöttek el egy hetet.
Két autóval érkeztek. Az egyikben a nyaraló tulajdonosai és a két nő meg az egyedülálló férfi, a másikban pedig két házaspár.
Megérkezésük után a takaros, három szintes épület emeletén, a tágas nappaliból nyíló, tóra néző teraszra ültek ki és elkezdtek iszogatni még a beköltözés előtt. Természetesen szóba került az elszállásolásuk is. Mivel mindössze három, körülbelül egyforma hálószoba állt csak rendelkezésre a tetőtérben, amiben a helyiségek méretéhez igazított, egyedileg készített hatalmas ágyak kerültek az épület berendezése során, hárman-hárman kényelmesen elalhattak ugyan, de nyilvánvalóan nem volt lehetőség arra, hogy a párok önállóan költözzenek be egy-egy szobába, valakit maguk mellé kellett volna fogadniuk. Ezért végülis úgy döntöttek, sokkal izgalmasabb lenne ha sorsolással határoznák meg, ki melyik szobába kerül.
A három házaspár hölgy tagjai: Kati a tulaj, Marcsi, aki Katinak gyerekkori barátja és Éva, akinek férje Laci Katival járt egy osztályba a középiskolában; egymásután kezdték kihúzni majdani lakótársaik nevét egy cetlikupacból.
Elsőként Kati húzott. Géza nevét olvasta fel a szétnyitott papírról, aki Marcsi férje. Majd Marcsi következett. Ágit húzta, aki Feri, a házigazda, gyerekkori barátja. Éva pedig Gyula nevét mondta ki az első kör végén, aki a társaság egyetlen szingli pasija és Feri ősrégi cimborája.
A második körben Kati Lacit húzta, így lakótársai lettek a másik két házaspár férfi tagjai. Marcsi Feri nevét olvasta fel az asztalról felkapott utolsó előtti cetliről. Így végül Móni, aki már több mint húsz éve együtt dolgozik Ferivel, Évához és Gyulához csatlakozott.
Pikírt megjegyzésektől lett hangos a terasz. Ezek célkeresztjébe leginkább Gyula került, akit minden férfi irígykedve bíztatott, hogy szégyenbe ne maradjon Mónival és Évával szemben. De azért Katinak is kijutott néhány keresetlen szó, hogy milyen szemfülesen válogatta össze a társaság, számára ismeretlen férjeit.
- Szerintem költözzünk be - javasolta Kati, hogy elejét vehesse a további csipkelődéseknek.
Mindenki lement a kocsikhoz és felhordták a csomagokat a házba. Kipakoltak, ágyneműt húztak, majd egy jó másfél órával később már újra a teraszon üldögélve iszogattak tovább. Próbálták megbeszélni az előttük álló hét programját.
A kedélyes csevegés során újabb és újabb ötletekkel állt elő, hol egyikük, hol másikuk, hogy mit csinálhatnának, hová mehetnének el. De folyamatosan vissza-visszatért az is, vélhetőleg az elszállásolás nem mindennapiasságának köszönhetően: kinek milyen szokásai vannak, legyenek azok rosszak vagy jók, amik befolyásolhatják lakótársainak hangulatát, nyugalmát.
- Bár én nem szoktam hallani, - kezdte Gyula - de elbeszélésekből tudom, hogy hangosan horkolok.
- De csak ha alszol? - kérdezte Móni széles vigyorral - Mert akkor tudod mi lesz a sorsod... - fordult Éva felé - Ugye, Évikém???
- Hohóóó, gyerekek! Ezek szerint itt ér kefélni? - kérdezte gyermeki lelkesedéssel Ági, mintha egy fogócska játékszabályát szeretné tisztázni.
- Persze olvasgathatsz, vagy tévézhetsz is - vetette oda flegmán Feri és Marcsi felé fordulva folytatta - Ha esetleg Marcsival nekünk más ötletünk támad...
- Na, na - kapta fel fejét erre Kati és Géza szinte egyszerre - Ti meg mire készülődtök? - bökte ki végül Kati teljes ártatlanságot tettetve.
- Miiii? - kapcsolódott be már Marcsi is - A Te férjed, neked kell tudnod mire készül..., mert én semmi rosszra sem gondolok... Soha nem is szoktam. Ismersz, nem? - vigyorogva elhallgatott kicsit - Különben is otthon felejtettem a fogamzásgátlómat és az urad még a végén gyereket csinálna itt nekem...
- Attól azért ne félj Marcsika - zengett szinte egyszerre a női kórus - ezzel talán már elkéstél - és fesztelenül folytatódott a beszélgetés tovább.
Kis idő múlva néhányan: Marcsi, Móni, Feri, Géza és Gyula úgy döntöttek lemennek a kert végében lévő stégre, hogy megmártózhassanak a tóban, meg napozzanak egy jót. A többiek egyelőre még nem akartak velük tartani. Mindannyian ittak még gyorsan egy pohárkával mielőtt felmentek volna a szobáikba átvenni fürdőruháikat. Annak ellenére át akartak öltözni, hogy már jópárszor szóba került korábban, zavartalanul lehet nudizni is, hisz a szomszédokból senki nem láthat az ingatlanhoz tartozó partszakaszra. Legfelejbb akkor lehetne probléma, ha valaki direkt odaúszna. Ilyen viszont eddig még soha sem fordult elő, amióta Feriék megvásárolták a lepukkant vityillót tartalmazó telket.
A koccintgatások közben senkinek fel sem tűnt, hogy Kati pár perccel korábban lelépett. Az ötös röhögcsélve vonult fel a csigalépcsőn a tetőtérbe.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.77 pont (44 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 A57L 2014. 11. 12. szerda 06:17
Nem rossz írás.
#9 Rinaldo 2013. 07. 22. hétfő 12:38
Jól össze gabalyodtak.
#8 zsuzsika 2013. 07. 22. hétfő 11:44
Elég nehéz követni a személyeket.
#7 sipospista 2013. 07. 22. hétfő 08:44
nem ropsssz
#6 gibbon2 2013. 07. 22. hétfő 08:30
A folytatásban talán ki lehet már bogozni ki kivel volt és kivel van. Jó lesz folytatást.
#5 veteran 2013. 07. 22. hétfő 08:21
Nem a nevek fontosak, lényeg az eseményen van, de kissé elkapkodta a lényeget.7 pont
#4 genius33 2013. 07. 22. hétfő 08:06
Kicsit zavaros de jó smile
#3 gaborthefirst 2013. 07. 22. hétfő 06:34
Hát, én nem tudnám megmondani, hogy ki kicsoda... Nehéz ám egyszerre ennyi nevet megjegyezni, pláne ha nem lehet hozzájuk arcokat társítani ... na mindegy, zavaró, de azért annyira nem lényeges. Jól írsz krixkrax68, de ez a történet annak ellenére, hogy kedvelem az ilyet különösebben nem érintett meg, eddig. Remélem majd a folytatás. 8 pont Üdv!
#2 papi 2013. 07. 22. hétfő 05:29
Kicsit nehés követni, hogy ki kinek a kije. Várom a folytatást.
#1 Törté-Net 2013. 07. 22. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?