A+ A-

Egy hosszú nap után

Lármás, ideges, hajszolt nap volt. Engedelmesen fordul a kulcsod a zárban, ismerős tárgyak jönnek eléd. Eltelt ez a hétköznap is.
Hazaértél.
Beveted a szokott rutinokat: bekapcsolod a tévét, felteszel egy cd - t, vagy csak elmerülsz a szokott fotelodban. A recept megbízhatóan működik. Az otthon nyugalma lazít a reggel óta feszülő húrokon.
Estére már minden rendben van. S ami mégis megmaradt, azt az ágy, a párnád illata mossa el. Az álom az éjszaka szeszélyes gyermeke, rggelre csak egy különös érzés, vagy még annyi sem. Pedig ő mindig ott van. És figyel. Néha a múlt elnyelt haragos vitáin hajszol át megint, ám ha kedve tartja, vágyaidnak ad formát: ízt, színt és ízeket.
Még hallod a fürdőszoba nyitva hagyott ajtaján át a vízcsap monoton cseppjeit, a kinti óra halk ketyegését. Egyre távolabbról jönnek a zajok. Még néha visszaragad egy - egy gondolat: Ki lehetett az ott, a járdánál? Nem számít! Csak egy idegen.
Lomha hullámokban ringat, vonz az álom tovább.
Felülsz a csukott szemhéjak mögött, így is látod miért nyúl a kezed. Ujjaiddal át sem éred akkora, de ott lüktet keményen.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.97 pont (38 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 papi 2013. 07. 23. kedd 05:41
Rövid
#1 Törté-Net 2002. 01. 17. csütörtök 18:00
Mi a véleményed a történetről?