A+ A-

Egy találkozás...

A vonaton utaztunkm mint két idegen. Úgy éreztemm kiugrik a szívem a helyéből. Reméltem, hogy nem ismer meg, hiszen régen volt az a gimnázium. Jézusom 10 éve?! Gyakran rám nézett. Lehet ő is pont erre gondol. Nem merem megszólítani. Mi van, ha csak összekevertem valakivel? Megmozdult és felém jött.
- Jó napot, elnézést, hogy zavarom, de nem ismerjük mi valahonnan egymást? - és lassan leült velem szemben. Én alig bírtam megszólalni. Idejött hozzám, most mit mondjak?
- Öhm... de lehetséges. - Nem tudtam mást kinyögni. Mit mondjak neki? Hogy de ismerjük egymást. Régen nagyon is közel álltunk egymáshoz, de nem elég közel. De nekem kapcsolatom van és nyilván neki is. Bár az én kapcsolatomat nem nevezném annak. A vőlegényem állandóan dolgozik. Én is az igaz. De hát már 5 éve együtt vagyunk és alig szexelünk. Tudom ki vagy te rejtélyes idegen, de...
- Jaj tudom már honnan ismerlek. Gina te vagy az? - és rám mosolygott. Jézusom, én menten elolvadok, ugyanúgy mosolyog.
- Igen én vagyok. Te pedig Will. Emlékszem rád. Nagyon jól emlékszem rád - mondtam neki, és elővillantak az emlékek. Amikor a tó partján kettesben sétálunk, és amikor ő a barátaival beszél és mondja, hogy inkább menjek haza és játsszak a mackóimmal. Mindent elviseltem, mert... Mindig kiszámíthatatlanul viselkedett velem. Ha ketten voltunk gyengéd volt és nyitott. Viszont, ha más is ott volt éreztem, hogy nem akarja ezeket a szavakat mondani még is kimondja mert mások ott vannak és a társaság azt kívánja tőle, hogy bántson engem. De amint rájött, hogy nem vagyok én olyan buta és félénk, érezte, hogy meg kell ismernie. Itt kezdődött. Ő csak 2 évvel volt idősebb nálam, de tudtam, hogy szeretem, és éreztem, hogy ő is. Vele történt meg először, és nagyon gyengéd volt velem. Egészen addig.
Ránéztem, lehet, hogy ő is tudta hogy mire gondolok és a fájó búcsúra. Mert ő szólalt meg előbb:
- Régen volt igaz? Hány éve is? - kérdezte zavartan, én rámosolyogtam.
- 10 éve Wé, 10 éve.
Ő mintha elvörösödött volna. Láttam, hogy megpróbál nem a szemembe nézni. Hát igen mindig is zavarba tudtam hozni, most pedig az emlékek előtörnek.
- Ha akkor, nem...- kezdte el. De jött a jegyellenőr és kérte a jegyeket. Én gyorsan előkotortam a táskámból és odaadtam. Ő is kotorászott, közben meg tudtam figyelni. Ugyanaz az arc, a szemüveg, az a mosoly.
Az ellenőr elment. És én lassan leraktam a táskámat a székre. Úgy éreztem, hogy most nekem kell megszólalnom.
- Mi történt veled azóta? Mi lett belőled? Az aki szerettél volna? Menő üzletember. Menő kocsival, házzal,családdal, sok pénzzel... - mondtam neki mosolyogva.
- Hát ebből az igaz, hogy menő üzletember vagyok. Meg, hogy van pénzem, meg kocsim. De se család, se villa, csak bérlek egy lakást. - mondta és folytatta- És te? Divattervező?
- Igen az lettem - mondtam, és féltem hogy megkérdezi, hogy a család? Mit mondjak neki? Hogy volt egy vőlegényem de nem láttam már 2 hónapja, mert üzleti úton volt és akármennyire megbíztam benne, elmentem hozzá meglátogatni és a titkárnőjével dugtak az ágyon?
- És család? Férj? - tudtam... tudtam.
- Vőlegényem van, de ő most üzleti úton van - ennyi pont elég, nem kell neki mindent tudnia.
-És egyedül hagyott téged? - mondta és arra gondolt hogy itt van egy 28 éves nő akit egyedül hagyott a férje, pedig olyan szeretni való. Mindig is az volt.
- Akkoriban nem kellett volna úgy bánnom veled, ne haragudj. Sajnálom az egészet - mondta és könnybe lábadtak a szemei. Ezt nem gondoltam volna.
- Most erre mit mondjak? Késő bánat? De az a múlt hagyjuk jó? - megpróbáltam nem a szemébe nézni. Nem akartam hogy lássa, hogy mindjárt elbőgöm magam. Pedig lenne mit a szemébe mondanom. Egy undorító állat volt velem. Pedig tudta, hogy szeretem őt, és mégis... megtette.
- Te meddig mész?- tereltem gyorsan el a témát.
- Londonig. Te? - kérdezte reménykedve, hátha a nő is oda megy.
- Én is. Én ott lakom - mondtam neki. Bár lehet, hogy nem kellett volna. Hm... olyan jól néz ki. Látszik hogy gyúr. Nagyon jól áll neki az öltöny.
- Igazán? Én is. Többet találkozhatnánk, nem gondolod? - mondta, és felcsillantak a szemei. Nem tudom mit csináljak. Akarom nagyon. Nagyon is... de a vőlegényem.
- Találkozhatunk, ha gondolod. - Ezzel a mondattal vége is lett a beszélgetésnek. Az út hátralévő 2 órájában csak a tájat néztem nem mertem felé nézni, holott tudtam, hogy ő engem bámul.
Will gondolatai a nő körül forogtak. Hogy lehet valaki ilyen szép? Nem változott semmit. Jézusom én akarom ezt a nőt még mindig.
A vonat lassan megállt még telefonszámot cseréltek és lassan eltávolodtak egymástól egy halk sziával kísérve.
Pár nap múlva.
Gina nem tudta mire vélni a dolgot. Hiszen 10 év azért 10 év, de megörült a férfiért. Egyszerűen nem tudta kiverni a fejéből azt a barna szemet, és a feszes öltönyt. Akarom őt. A telefonszámát szorongatta. Fel kell hívnom. Gondolta.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.78 pont (27 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 vakon53 2016. 03. 20. vasárnap 10:40
Kiválló történet 10 pont!
#6 tomi19 2015. 07. 29. szerda 09:27
Szép volt 10 pont
#5 feherfabia 2015. 04. 16. csütörtök 05:37
Nagyon szép!
#4 zsuzsika 2014. 12. 11. csütörtök 08:54
Szép történet.
#3 listike 2014. 03. 5. szerda 07:03
Az egyik legszebb történet.
#2 Scooti 2010. 08. 13. péntek 18:24
Mint ha ez már lett volna fent...
#1 Törté-Net 2010. 08. 13. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?