A+ A-

A nyeremény

Gyönyörű kora őszi idő volt. Hősünk, nevezzük nevén Tamás, a negyvenes éveinek közepén járó, szikár, magas férfi, elégedetten sétált a kis Osztrák falucska egyetlen utcáján, vissza a szállására. Már három napja lakott, szinte egyedül a panzióban, ahova a lánya fizette be. Szép is, okos is, igazi szerelemgyerek, gondolt rá mindig nagy szeretettel.. Az anyja halála után két évvel, szó szerint elzavarta az apját a családi vállalkozás éléről, kéthetes kikapcsolódásra. Igaza is volt, mióta az asszonyt elütötte egy ismeretlen, azóta csak a munkának élt, abba menekült a gondolatai elől. Itt az alpesi kis faluban már majdnem kezdte jól érezni magát, amikor a panzióhoz érve ismét görcsbe rándult a gyomra. Mint midig, amikor fekete terepjárót pillantott meg. A rendőrségi vizsgálat szerint, egy fekete terepjáró ütötte el a párját, ettől többet azóta sem tudnak hivatalosan. Az autó mellett elhaladva egy ötveneurós bankjegyet vett észre. Gondolkodás nélkül lehajolt érte, bár készen arra, hogy ha a "kész átverés" műsor szereplőjévé vált, mosolyogni tudjon. De nem kellett, simán zsebre tette. A panzió folyosóján minősíthetetlen hangokra lett figyelmes, a büdös kurva és a hülye fasz csak kötőszóként szerepelt a szövegben, persze magyarok voltak. Nagy valószínűséggel az eltűnt ötvenesen vitatkoztak, de Tamás meghallott olyant is, hogy "azért mert megvettél apámtól kurvának, még becsületes vagyok".
Este, vacsora után, Tamás az étterem melletti külön szobába ment, mert a nyitott ajtón keresztül szintén magyar szót hallott. Belépve a kártyaasztalnál három férfi ült, és két nő figyelte a játékot a fal mellett állva.. A férfiakon látszódott, nem egy társadalmi réteghez tartoznak. Egy idősebb, jól szituált úr a felesége szurkolt neki, egy házaló ügynök kinézetű negyven év körüli kövér férfi, valamint egy igazi kigyúrt, verőlegény, kopaszon, aranyakkal teli. A jó alakú, de igen rossz tartásban álló, útszéli kurvának öltözött, barna, fiúsan rövidre vágott hajú, huszonöt év körüli lány nézte unott képpel a játékot. Az arca is szabályos, szép vonású volt, de valami szomorúság, és dac, vagy düh, sokat rontott rajta
Hagyományos pókert játszottak, mint kiderült egy eurós alapon, tízes felső határral.
- Jó estét! Szabad kibicelni?
- Akár játszani is, ha szán rá néhány eurót! - Szólt az ügynök kinézetű fazon.
- Jó, akkor beszállok. Van 50 euróm, amit rászánok, ha elfogyott kiszállok. - válaszolta Tamás.
Az első másfél óra majdnem unalmasan telt, alig mozgott pénz. Később az öregúr megköszönte a játékot és korára tekintettel elköszönt.
- Nem emeljük meg a tétet?
Mindketten rábólintottak, és innen kezdve egyre izgalmasabb lett. Az ügynök másfél óra múlva kiszállt. Tamás, de a kopasz is elnyerte vagy ezerkétszáz euróját.
Ezt követő egy óra múlva a kopasz minden készpénze elfogyott. Tamás felajánlotta, hogy ezer euróért bedobhatja az aranyait. Éjfél elmúlt, amikor ezt a pénzt is elvesztette a kopasz. Ekkor az udvaron álló terepjáróra tett ajánlatot és feltette egy lapra. Ezt is bebukta. Tamás ekkor látta meg a lány szemében kigyulladó tűzet és a szinte segélykérő tekintetet.
-A lányt még felteheted a kocsi ellenében. - szólt Tamás és kérdően nézett a kopaszra.
- Rendben ha elbuktam a tied a lány, és ha kell, gondoskodok róla, hogy jó kislány legyen.
Az osztás után Tamás nem hitt a szemének, négy dáma és egy ász volt a kezében. A kopasz a két párral persze elbukta.
A kocsiról rövid szerződést írtak, megegyeztek, hogy a kopasz haza viheti és majd Tamás jelentkezik érte. Tudta, hogy nagy valószínűséggel nem lesz az autóból semmi, de nem is érdekelte. Majdnem nyolcezer eurót szedett el a kopasztól, plusz az aranyak.
- Na akkor szedd a cuccod, és gyere az én szobámba - szólt a lánynak.
Amikor a lány bekopogott, már magához tért a különös izgalmat kiváltó játékból és ismét a hűvösen gondolkodó ember lett belőle. Sajnálattal nézett a lányra, akinek egy közepes retikül volt az összes cucca.
Először is bemutatkozok, - szólt Tamás, majd folytatta, - nálam semmi sem kötelező, az egész végjáték csak azért történt, mert meghallottam a kiabálás egy részét, és gondoltam, ha venni lehet, akkor nyerni is. Inkább szabadításnak gondolom, mint vételnek a történteket.
A lány sírva fakadt és hüppögések közepette mondta el, hogy az apja uzsorások kezébe került és választhatott, vagy Ő megy kurvának két évre egy kuplerájba, vagy az apja házát gyújtják fel, amikor benne alszik. Egyébként Évának hívják. Nagyon hálás, amiért mindezektől megszabadult, és nem kislány már, tudja, mivel kell lerónia a háláját.
Jó, van még másfél hetem itt. Majd igyekezünk, hogy mindketten jól érezzük magunkat, de most halálosan fáradtnak érzem magamat. Csak a felsőruhát dobta le magáról és ágyba bújt, még hallotta, hogy a lány is vetkőzik, de mire az villanyt eloltott Ő már aludt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.69 pont (35 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 listike 2014. 07. 6. vasárnap 13:24
Nagyon jó volt, egy folytatást megért volna.
#7 A57L 2014. 03. 1. szombat 09:07
Egész jó.
#6 papi 2013. 11. 17. vasárnap 20:08
Nagyon jó
#5 Andreas6 2013. 05. 21. kedd 08:43
Nagyon tetszett!
#4 genius33 2013. 02. 13. szerda 06:43
Zsíros jó! nyes
#3 quintus81 2012. 10. 26. péntek 20:10
kiraly
#2 mackó2009 2012. 10. 26. péntek 20:07
Nagyon jó történet.
#1 Törté-Net 2010. 04. 30. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?