Csukott szemmel

Ismeretlen
Szavazás átlaga: 6.94 pont (32 szavazat)
Megjelenés: 2010. március 31.
Hossz: 8 465 karakter
Elolvasva: 943 alkalommal
A múlt héten bejött az osztályunkba egy tanár, és végső elkeseredésében kijelentette: "Jól van, akkor felőlem nem lesz Szalagavató! ". Fel is csillant a szeme néhányunknak, hogy ez nem is annyira rossz ötlet, de hát nem így történt. A színpadon állós, matrózblúzos, szalagtűzős részen túl voltunk, és most arra készültem az elkülönített öltöző/ raktárhelyiségben, hogy nyugodtan megszabadulhassak a fényes, fekete, tapadós, nyúlós, feszülős, szűkre szabott és masnis, "nagyoncuki", "ünneplő – alkalmi", "szalagavató színpadra jó lesz" szoknyámtól, és fölvehessek valamit, ami jobban passzol az egyéniségemhez.
Amikor éppen azon gondolkodtam, hogy ki menjek-e még az este folyamán ebből a jó búvóhelynek tűnő teremből, valaki halkan becsukta maga után az ajtót; de mégsem úgy, hogy jól kiképzett füleim ne hallják meg. Szerencsétlenségemre, egy fiú jött be, úgyhogy a ruhacserét kénytelen voltam elodázni, vagy minél előbb kizavarni őt a teremből. Nem mintha bármi bajom is lett volna azzal, hogy fiúk előtt átöltözzek, de egy nejlonharisnyát képtelenség esztétikusan fölvenni. Így hát megszólítottam, mire felém fordította hosszabbra növesztett tincsekkel szegélyezett arcát és barna szemeit.
– Szia! – köszöntem. – Hát te meg miért ide jöttél? Nem úgy volt, hogy ez a terem a mi osztályunké?
– De, csak felküldtek ide, hogy vigyek le valami dobozt... Amúgy te miért vagy itt? – kérdezte.
– Szerettem volna átöltözni, úgyhogy vidd hamar azt a dobozt! – kicsit agresszív hangulatomban voltam már, mert nem csak az ünnepség előtt és után, de pár perce is koccintottunk barátnőimmel.
– Ráér még az a doboz. – mondta, és elmosolyodott, mint akinek pontos terve van, amit feltétel nélkül szeretne véghezvinni. – Kíváncsi vagy valamire? – kérdezte nem kis meglepetésemre. Hátamat nekivetettem a legközelebb álló falnak, keresztbe fontam a karjaimat a mellkasom előtt, és vártam, mi fog kisülni ebből.
– Hogyan lehetnék kíváncsi valamire, amiről azt sem tudom, hogy micsoda? – kérdeztem vissza, ismét túllőve a gonoszkodás céltábláján. Nem akartam kiakasztani ezt a srácot, mert amúgy iskolaidőben mindig figyelmes, képes jó étvágyat kívánni, ha a folyosón szendvicset eszem, és mindig tudja, kinek mikor van névnapja. Tehát gyorsan egy finomabb hangnemre váltottam, és elmosolyodva hozzátettem – Mindazonáltal... igen, kíváncsi vagyok...
– Rendben. – közben tett pár lépést felém. – Csukd be a szemed!
– Tessék? – kérdeztem vissza egy apró megrökönyödéssel.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 4 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 6.94 pont (32 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
a
A57L
2019. június 13. 04:41
#5
Van rajta javítani való,de bőven elmegy.
1
papi
2010. április 1. 17:30
#4
részemről 8 és ha folytatod, lehet több is.
1
Craig
2010. március 31. 21:11
#3
Ebben nem értünk egyet. A pontozás legtöbbször az írásnak szól, és nem az írónak. Azért sem értek egyet veled, mert ha van olyan pályakezdő író, akit eltántorít az írástól egy negatív kritika, egy novelláriumban, scriptóriumban kapott negatív hozzászólás vagy értékelés, akkor tényleg tanácsos neki mással foglalkozni. De ha ez jobban ösztökéli, hogy minőségi írást adjon ki kezei közül. Akkor igen is kell ilyen.

Egy jó író ismérve, hogy nem hátrál meg semmitől, és törekszik a folyamatos fejlődésre.

Bár ezen írást, Én sem érzem 1 pontosnak (azért akad ilyen), igaz van benne jó néhány hiba, mondatszerkezeti és vesszőhiba, de ettől függetlenül, nem egy rossz írás.

Bár itt-ott, körülményesen fogalmaz az írója. Néha az egyszerűbb több és esztétikusabb.

Részemről 6 pont.
1
pisti47
2010. március 31. 06:14
#2
Igazi bunkóság egypontozni, akármennyire nem tetszik egy történet. (az előttem pontozóhoz szólok) Ha nem akar felállni a farkad, várj még egy napot és akkor újult erővel nekiugorhatsz recskázni, nem pedig lepontozni másokat. Nem volt 10pontos az iromány, de kénytelen voltam ellensúlyozni lehet,nem megy el a kedve az ifjú írónak és legközelebb jobban sikerült történet kerül ki a kezéből.
1
T
Törté-Net
2010. március 31. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1