A+ A-

Beszerzés

A közelmúltban vásárolt a cégünk egy gépet... Hogy milyet és mi célra, az most nem érdekes.
A lényeg, hogy folyamatos kellékanyag - ellátást igényel, amit a forgalmazó cég biztosít. Általában úgy történik a kellékek beszerzése, hogy telefonálok, és másnap a futár hozza is a megrendelt dolgokat. Nemrég történt egy olyan esemény, ami megváltoztatta a beszerzés menetét. Íme:
A kicsomagolásnál már gyanús volt... nem ilyen dobozban szokott lenni... Basszus, ez nem az, amit rendeltem!!! Telefon, kissé emelt hangon való érdeklődés... szabadkozás... eltévesztették, természetesen kicserélik. Persze, akár ma is, ha vissza tudom juttatni a tévesen kiküldött csomagot. Gyors fejszámolás... az időbe talán - talán belefér. Már indulok is! - mondom, és kinyomom a telefont. Bevágom magam az autóba, akik látják, hogyan indulok, nem értik... Jó egyórás autóút, idegesít a forgalom... Amikor ezt észreveszem magamon, lehiggadok. Átgondolom a napomat: nemsokára megbeszélésem lesz, éppen odaérek, észnél kell lenni, stresszelni TILOS! Ezen muszáj vigyorogni. Megérkezem. A dobozt a hónom alá kapom, és erőltetett nyugalommal lépek az üzletbe, ami iroda és bemutatóterem is egyben. Sehol senki: na, ez jól kezdődik... Hangosan köszönök. Válaszként halk hangot hallok, meglebben a függöny, ami mögött a konyha lehet... és már itt is van az a hölgy, aki felelős az egészért. Telefonon már sokszor beszéltünk, személyesen talán harmadszor találkozunk. Külsőre semmi rendkívüli: Negyvenen túli, vállig érő barnahajú, szemüveges, mosolygós, érett asszony. Sárga blúz, virágmintás nyári szoknya, épp a térdét takarja. Ápolt lábak, vajszínű félmagas sarkú cipő. Összbenyomás: Ha nem sietnék, biztos elengednék egy - két célzást, bókot... hátha... De sietek. Tisztázzuk a félreértést... Neeem, dehogy haragszom, úgyis errefelé van dolgom. Semmi probléma. Közben a szemébe nézek, és mintha kicsit megszédülnék... az a meleg barna szem... az a pillantás. Valamit kérdez.
- Elnézést, nem figyeltem, mit is kérdezett?
Mosolyog. A fogai is szépek, ápoltak. (miért erre figyelek???)
- Tudna segíteni? Elég nehéz ez a doboz, lehozná a raktárba?
- Természetesen! (naná... hol az a raktár?! És mi minden történhetne ott... ha nem sietnék!)
- Akkor legyen szíves... Pillanat, bezárom az ajtót!
Már rá is fordítja a kulcsot. Na, ha nem vagyok hülye, ez jelent valamit. Felveszem a dobozt, lehet vagy öt kiló. Persze, nekem nem nehéz... De egyre inkább gyanús, hogy neki sem lenne az. Azért csak óvatosan, nehogy "földbe rúgjak", amint azt egy focista barátom szokta mondogatni. Pillantás az órára: az idő, az könyörtelen. Halad. Megy. Fogy.
Kimegyünk a hátsó ajtón, azt is bezárja.
- Ilyenkor úgysem jönnek még a vásárlók! - és mosolyog. A szeme is, a szája is. Szép szája van (miért erre figyelek???)
- Akkor csak én vagyok ilyen renitens? - kérdezem, főleg, hogy mondjak valamit. Közben a hátsó udvaron egy lejárathoz érünk. Elindul lefelé.
- Nem renitens, Ön kiemelt ügyfél! - válaszolja mosolyogva. - És még egyszer elnézést kérek, amiért rossz csomagot küldtem!
- Köszönöm, és semmi probléma - mosolygok, érzésem szerint kissé bárgyún, de egyre növekvő izgalommal.
Lemegyünk a lépcsőn, nyitja a lenti vasajtót. Úgy veszem észre, kicsit remeg a keze, nehezen talál a kulccsal a lyukba...
- Itt van a raktárunk, elnézést, amiért így megsétáltatom!
- Nem probléma, ennél többet is szívesen sétálok, főleg jó társaságban!
- És most jó a társaság? - kérdezi.
- A legjobb - felelem, és a szemét nézem. Mosolyog.
Közben belépünk a raktárba. Dobozok, polcok mindenfelé. Leteszem, ami a kezemben van. Ő egy létrát próbál odébb húzni, de elakad egy dobozban.
- Segítek - lépek hozzá.
Egészen közel, mellette állok. Megérzem az illatát. Diszkrét, mégis érdekes illat. Megfogom a létrát, a keze mellett. Ahogyan átemelem a doboz felette, karunk összesúrlódik. Nem néz rám... A torkom kicsit száraz, nem szólok semmit. A vérem a fülemben dobol. A létrát odaállítom, ahová mutatja. Ő sem szól. Fellép az első fokra, a polcot nézi. Még mindig fogom a létrát. Második fok. Harmadik. A feneke a karom mellett. Kicsit változtatok a testtartásomon, a következő lépésnél combja a karomhoz súrlódik. Finom érintés, mégis megrázó. Ebben a pillanatban megcsúszik a lába. Combja határozottan a karomnak - vállamnak nyomódik, próbálom megtartani: sikerül, semmi baj. Kapaszkodik, valamit mond, nem értem... mintha víz alatt lennék, csak kapok levegőt. Leveszem a dobozt, amit nyújt, majd lesegítem a létráról. Valami olyasmit próbálok kinyögni, hogy fő a biztonság... vagy hasonlót. Nem fontos. Mire leér, karom a derekán, másik kezemmel a kezét fogom. Nem engedem el, és nem veszi el. Lassan fordul meg. A szemébe nézek, és vágyat látok benne. Nincs idő... nem, nem úgy: egyszerűen NINCS idő. Megszűnt, elveszett. Nincs tér. Az is elveszett. Csak a csók van. Szemem lehunyva, kamasz módon élvezem ajkaink játékát.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.25 pont (32 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 zsuzsika 2014. 12. 13. szombat 07:35
Jó.
#5 listike 2014. 08. 10. vasárnap 06:46
Jó volt.
#4 A57L 2014. 06. 18. szerda 05:43
Egész jó történet.
#3 imi36 2009. 10. 2. péntek 15:40
Szerintem is jó!
#2 sihupapa 2009. 10. 2. péntek 01:48
#1 Törté-Net 2009. 10. 2. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?