A+ A-

Forrócsokoládé chilivel

Lassan sétálok az üzletem felé, élvezem a hó esést, végre az időjárás hozzá teszi a magáét a karácsonyi hangulatomhoz. Reggel szeretek időben elindulni, imádon a kelő város hangulatát. Bámulom a sálba burkolódzott sietős embereket, egy-egy ismerős kedvesen rám köszön. Rájöttem milyen szerencsés vagyok, nem kell rohannom a főnök és a beosztott is én vagyok. Szórakoztat is amit csinálok. Egy kávézót üzemeltetek, ahol a kávé különlegességek mellet minőségi borokat forgalmazok.
Minden nap egyformán indul, most a hangulatot fahéjas forralt almaborral fogom fel- dobni. Az unalmas vendégek többnyire az első reggeli gondolataikat velem osztják meg, nem panaszkodom vannak fantasztikusan jó fejek közöttük, akik nem hagyják, hogy az unalom mély depresszióba sodorjon. Menetrend szerint tudom, ki mikor fog bejönni, és mit kér.
Sanyi bácsi a reggel fénypontja, egy fülig mosoly öreg Úr, az ő ötlete volt, hogy hozzak létre egy bor klubbot, aminek a lényege bortúrák szervezése, valamint a környék boros pincéinek a végig látogatása, abból a célból, hogy kinek is ítéljük oda az általunk létre hozott díjat. Mivel Sanyi bácsi ötlete volt a club létrehozása, és egyébként is oroszlánrészt vállal a szervezésekben, Ő lett a korelnök. Egy kikötése volt, amihez a végsőkig ragaszkodott, ki kell zárni a nőket. Nem igazán értettem, hogy miért, én jól érzem magamat a feleségemmel, és nem tesz szemrehányás, ha többet iszok a kelleténél, de én sem neki. Nekem személy szerint nem volt kifogásom a hölgyek ellen. Ő hajthatatlan volt, és meg is győzte az alapító tagokat. Most is hallom, dörgedelmes szavait " majd megtudjátok, ha az ezüst lakodalmatokat ünnepelitek, és mindent az asszonyoknak sem kell tudni csak azt, amit mi akarunk velük tudatni, higgyétek el nekem ez a jó házasság titka. Higgyék azt, hogy ők a főnökök, mi meg a clubunk mögé bújva megtudunk csinálni egy-két stiklit, amit az asszonynak nem kell tudni". Így indult a mi kis bor clubunk. Több sikeres bortúrán túl vagyunk, mit mondjak jó volt, van abban valami amit Sanyi bácsi mondott. Nem kell tudni mindent a nőknek, a csajok nehezen de lenyelték a békát, hamar rájöttek arra, hogy nekik is jól jön egy pár napos szabadság. Shoping nélkülem, ez csodás, hát nem?
Gyorsan telik a nap, ha szórakoztatják az embert a vendégek és a forralt bor, olyan tíz óra felé járhatott az idő, amikor két ismeretlen hölgy fürkészve kémlelt a kirakaton befelé. Tétovázva, de bejöttek, olyan plázacica félék. Az egyik olyan jól karbantartott negyvenes, a másik olyan harminc körül járhatott, mindenük megvolt ahhoz, ami elindítja a fantáziámat.
- Itt lehet chilis kávét inni? A barátaink mondták, ha itt járunk, feltétlen kóstoljuk meg, mert isteni! - tétovázva kérdezték.
- Inkább a forró csokoládét ajánlanám a hölgyeknek chilivel, az jobban megy önökhöz. Chilivel kávét egy-két törzsvendégem iszik. De Önökre bízom a választást.
- Akkor forró csoki, köszönjük.
Ahogy készítettem részükre a forró csokoládét a két hölgy le nem vette a szemét rólam, néha összesúgtak és mosolyognak, célkeresztbe éreztem magamat, de ott is voltam. Hát nem bírtam ki, hogy meg ne kérdezzem.
- Hölgyeim a mosoly a csokinak vagy nekem szól? - ezzel sokkal szélesebb mosolyt csaltam az arcukra.
- Önnek természetesen. Meglepődött? - kérdezett vissza az idősebb.
- Hát nem is tudom, de majd megtudják, hogy zavaromba mennyi chilit sikerült a csokijukba tenni. Én méreg erősen szeretem...
Valahogy így kezdtem el magamat futtatni, hát ha már a pultosok a gyengéik, rajta, nem vagyok semmi jónak az elrontója. Gátlásaimat egyébkén is rendesen oldotta az a néhány pohár forralt bor, amit reggel óta megittam. A kezdeti nehézségek ellenére kellemes társaságnak bizonyultak, oly annyira, hogy meghívtam őket egy-egy pohár borra.
A bortúrák is szóba kerültek. A szigorú férfi club tagsággal természetesen nem értettek egyet, én álltam a kritikájukat a témával kapcsolatban. Szócsata alakult ki közöttünk, de én jól szórakoztam az egészen. Felvetették a női bor club kérdését, de ennél is tovább mentek pálinka rend. Hát ezt már nem bírtam ki röhögés nélkül. A szoknyás pálinka lovagok képe jelent meg lelki szemeim előtt. Észre is vették, hogy teljes szívemből, őszintén röhögök. Nem sok hiányzott, hogy azt mondjam, ha ezt egy nő megcsinálja benyalok a téren a szobor előtt neki. De mivel még valamennyi kultúra szorult belém, csak azt jegyeztem meg lehúzok egy korsó pusztakoktélt. Ami mecseki, barackpálinka, szatmári szilva, tokai aszúval felöntve. Sajnos, mint minden jónak vége van, a két hölgy távozott.
Zárás előtt közvetlen, ajtó csapódott, meglepetten nézek fel, a délelőtti ismerőseim fiatalabbika, ez jó pont a nap végére. Ismerősként üdvözöltem.
- Helló Bea, egy forró csoki?
- Részben ezért jöttem, teljesen beleszerettünk, anyukámmal.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.94 pont (16 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 listike 2014. 02. 25. kedd 08:38
Tökéletes.
#2 kelyhecske 2010. 06. 8. kedd 21:38
nagyon jóóó..a végén a poén :)
#1 Törté-Net 2008. 01. 25. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?