A+ A-

Laurának köszönet képpen

Egy teljes hétvége várt rám egyedül a szüleim nélkül. Nem voltam túl jó passzban lelkileg, ezért fel sem merült a bulizás fogalma. Egy szolid magányos 2 napot terveztem dvd-zéssel, meg olvasással. Nem volt kedvem az emberekhez, ráadásul az idő is rossz volt, amit kifejezetten gyűlölök. Egyszercsak megcsörrent a telefonom. Az egyik jó barátnőm hívott, de nem sokat értettem a beszélgetésből, mert elcsuklott a hangja a sírástól. Kiderült, hogy abban a faluban van, ahol én lakom (ide valósi a barátja). Nem értettem mit akar így este, de mivel nem akartam udvariatlan lenni, mondtam, hogy találkozzunk valami nyugis helyen, ahol majd mindent elmond. Gyorsan felkaptam magamra valami ruhát és elsétáltam a közeli parkba, ahova a találkozót megbeszéltük.
Vártam vagy 20 percet legalább, és már kezdtem bosszankodni, hogy miért nem jön. Mivel elég nedves volt minden az esőtől, ezért nem ültem le, hanem elkezdtem járkálni és nézegetni az emléktáblákat. Egyszercsak a távolban megpillantottam Laurát. Sietve jött felém, majdhogynem rohant. Mikor ideért, egyből a nyakamba borult és megállás nélkül sírt. Nem kérdeztem semmit tőle, csak tartottam a kezemben. Eltelt egy kis idő, mire meg tudott szólalni. Mikor elengedett, akkor láttam meg az arcát. Ilyennek sosem láttam... kisírt vörös szemek, a sminkje elkenődve és olyan nagy mértékű csalódás látszott rajta, hogy szinte én is szomorú lettem. Nem sikerült kiszednem belőle mi a baj, mert ahogy rákérdeztem, ismét sírni kezdett.
Ez így nem mehet tovább, gondoltam. Mivel ismét szakadni kezdett az eső, felajánlottam neki, hogy menjünk hozzám. Egy szót sem szólt, hanem megfogta a kezem és már mentünk is. Mivel nem lakom messze a parktól hamar hazaértünk. Gyorsan kinyitottam a lakást és bementünk.
Laura már nem sírt, csak csendben nézett. Leült a nappaliba és bámult csak maga elé.
Melléültem és megsimogattam a haját. Erre megjelent egy halvány mosoly az arcán és megköszönte, hogy kijöttem elé és elkezdte mesélni mi történt vele, amiért ennyire kiborult.
A történet röviden annyi volt hogy a pasija megcsalta és bejelentette neki, hogy elhagyja amiatt a csaj miatt, akivel félrelépett. Úgy volt, hogy Laura a pasijánál alszik, de mikor megtudta a hírt elrohant. Úgy volt, hogy hazamegy busszal a szüleihez, de az utolsó járat akkor már rég elment, ezért végső megoldásként engem választott. Mondtam, hogy nálam töltheti az éjszakát. Erre kicsit zavarba jött. Mondta, hogy felhívja inkább a szüleit. Elment telefonálni, én meg ottmaradtam a nappaliban. Rövid idő után visszajött, kiderült, hogy nem érte el a szüleit, úgyhogy tényleg nem tud máshol aludni. Megmutattam neki, hol vannak a dolgok, adtam neki törölközőt, meg egy másik szobába megágyaztam neki.
A ruhái teljesen eláztak, úgyhogy adtam neki egy új pólót. Elég nagy volt rá, de nagyon tetszett benne.
Azt mondta fáradt és lefekszik aludni. Mondtam, menjen nyugodtan, én még fenn maradok. Azonban másfél óra múlva egyszercsak kopogott a szobaajtómon, benyitott hozzám, majd leült az ágyamra.
Elkezdtünk beszélgeti minden féle dologról. Hirtelen felállt az ágyamról és elkezdett járkálni a szobámban, majd nézegetni az érmeimet, amit sportolás során szereztem.
- Nem is tudtam, hogy sportolsz. - mondta - majd levette az érmeket a helyéről.
- Már 5 éve csinálom. - válaszoltam.
- De eddig miért nem mondtad nekem? Ismerlek már régóta mégsem tudok egy csomó dolgot rólad. Mesélj nekem valamit. A lányokkal mi újság? Sok barátnőd volt eddig? - egyszerűen nem tudta abbahagyni a kérdezősködést, hirtelen előtört belőle a szó.
- Volt egy pár lány az életemben. . . de akit igazán szerettem olyan egy sem
- Egy sem? - csodálkozott.
- Nem igazán. Illetve volt egy... de reménytelen volt és az is marad.
Hírtlen odalépett hozzám.
- Nem szabad feladni az álmainkat sohasem. - kicsit mosolyogtam ezen a mondaton, mire Laura komoly arccal rámnézett.
- Talán nem hiszel nekem? - kérdezte.
- Jaj, dehogynem... - mire elmosolyodtam.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.44 pont (16 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 vakon53 2016. 04. 2. szombat 09:41
Netörődjél a fikázókkal.
#4 feherfabia 2015. 08. 29. szombat 06:51
Gyenge!
#3 papi 2015. 08. 28. péntek 17:54
Nem nagy durranás
#2 A57L 2014. 09. 3. szerda 16:31
Ez sem kavart fel.
#1 Törté-Net 2007. 04. 14. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?