A+ A-

Jutalom

Valaki megszólított, így feltoltam a sisakom rostélyát, hogy haljam az illetőt. Egy láncinges-bajszos harcos ált előttem.
- Mondja, dicső harcos, hol érhetném el? Szívesen váltanék önnel pár szót!
Leszúrtam a kardomat a földbe, úgy válaszoltam:
- Az szdaniel22 kukac gmail.com-on megtalálsz, de az egyesület honlapján is meg van az elérhetőségem.
- Szuper! Akkor elküldöm majd neked a képeket, ahogy megbeszéltük!
Ahogy tovább baktatott a srác, körbenéztem. Idén harmadszor vagyok a Nagyimánd-rétei hagyományőrző találkozón, teljes harci díszben. Idén is eljöttek mindenünnen a különböző egyesületek, hogy eszmét cseréljenek, megmutassák magukat egymásnak, illetve kipróbálják egymás ellen harci tudományukat.
Az íjászok mellett mentem el, mikor a szemem elé került a lány. Igen, a gyengébbik nem is képviselteti magát itt, bár legtöbbször csak csatolmányként. Az íjászok közt is van pár szemrevaló teremtés, de egy kardos-páncélos csajszi sem okoz már nagy meglepetés.
A lány éppen az egyik arénában csépelte egy bottal az ellenfelét. Szűk zeke volt rajta, meg valamilyen vászonnadrág. Nagyon vékony alakja volt, formás feneke izgalmasan táncolt, ahogy előrehajolva két kézre fogta a majd kétméteres botot.
Vékony arca, pisze orra volt. Sugárzó tekintete elárulta, hogy élvezi a mozgást. A bőrsisak alatt nem láttam a haját, legnagyobb bánatomra. Már vagy fél órája bámultam, és neki is feltűnt hogy nézem, mert miután megunták a másik csajszival az egymás csépelését, mosolyogva intett, hogy menjek oda.
Odamentem, naná! Mintha kötélen húznának. Levette a sapkáját, nem túl hosszú, barna haj bomlott ki belőle, kicsit csapzottan. A mozgás miatt kisé lihegve, kipirult arccal, vidám-kék szemekkel fantasztikus látvány volt, rögtön meg is mozdult bennem valami ott lent.
- Szia! Mond csak nincs kedved vívni egy kicsit?
- Egy lánnyal? - ez picit megdöbbentett.
- Pff. Pasik. Fogadjunk, úgy el kalapállak! - kacsintott rám.
Nah, ez több volt, mint kihívás. Felhorgadt bennem a büszkeség, elhatároztam, hogy óvatosan, de megmutatom neki, ki a legény a gáton.
A nehéz vasakat ledobáltam magamról, csak a kardomat tartottam magamnál. Fából készült, és puha anyaggal volt bevonva, épp úgy, ahogy a harcias amazon botja, hogy véletlenül se okozzon sérülést senkinek. Bemásztam a padokkal kijelölt kör közepére, ahol már várt rám.
- Orsi vagyok. Kezdhetjük?
- Dávid. Rajta! - és ezzel a lendülettel támadtam is. Gondoltam kiütöm a kezéből a botot, és kész. Aztán persze majd hagyom győzni, hátha a lovagiasságom meghozza a gyümölcsét.
De sajnos nem jött be. Bár meglepte a csapás, de megtartotta a fegyverét, majd rögtön be is fordult, és taszított egyet rajtam.
Volt erő a csajban, majdnem fel is borított. De nem véletlenül töltök annyi időt a konditeremben, és játszunk a csapattársakkal. Hátraléptem, így sikerült kivédeni a bot végét.
Szétváltunk. Harcra készen fogta a fegyvert, és mosolygott: valami hihetetlen vidámság, és jókedv sugárzott a tekintetéből. Újra figyelmeztetnem kellett magamat, hogy ne révedjek el benne.
Hirtelen ruganyosan előremozdult, és támadott: a bot hol egyik, hol másik vége csattant a kardom, hátrálni kényszerültem. Kezdett nem tetszeni a dolog. Egyik csapása túl hosszúra sikerült, oldalt táncoltam, majd szabad kezemmel elkaptam az egyik karját, és magamhoz rántottam.
Az arca közvetlenül az arcom elé került, az ajkaimon éreztem forró leheletét, a szeme az enyémbe mélyedt. Néhány másodpercre így maradtunk. Erősen fogtam a kezét, ő meg nem próbált kiszabadulni.
- Nem is rossz - nevetett rám pihegve.
- Szóval? Feladod? - nem bírtam levenni a tekintetemet a szeméről.
Hirtelen pajkos fény csillant a szemében, majd picit előrehajolt, az ajka nagyon finoman megérintette az enyémet. Hihetetlenül finom, puha, és forró ajka volt, lágyan, szinte cirógatva csókolt. Egy pillanatra megszűnt a világ, a tábor zsivaja megszűnt, csak az a édes-puha ajak maradt.
De csak egy pillanatra. Aztán a bot végét éreztem az oldalamon, ahogy keményen ellökött. Sajgó bordával léptem hátra, és már csak a felém suhanó botot láttam.
Épp hogy csak tudtam hárítani a csapást. De rögtön válaszoltam is: a bot mellett továbbcsúsztatva a kardot, elértem a nyakáig. A kard vége hozzáért: Vége!
Nevetve tárta szét a karját: - Győztél, hős lovagom! Kegyelmezz életemnek! Ugye nem haragszol a kis cselért? - az ujját az ajkamhoz érintette.
- Gonosz dolog volt, de megérte - vigyorogtam - Visszavágó? - Hátha bevet még ilyen cselt.
- Nem, mennem kell haza. Elég messze lakom. Mond csak, nem lehet itt valahol lezuhanyozni? Csurom víz vagyok.
- Öhmm - pillanatra szóhoz sem jutottam a csalódottságtól. - De, a sportcsarnokban van zuhanyzó, és véletlenül van oda kulcsom. Gyere, megmutatom, merre van.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.09 pont (23 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 zsuzsika 2016. 10. 8. szombat 08:03
Tényleg csak fantázia.Semmi életszerű.
#6 vakon53 2016. 03. 29. kedd 14:24
Nemrossz!
#5 A57L 2014. 08. 20. szerda 18:06
Nem jött be.
#4 listike 2014. 02. 24. hétfő 15:44
Tetszett.
#3 v-ir-a 2012. 10. 13. szombat 23:05
nagyon élvezetes fantázia smile
#2 genius33 2012. 08. 14. kedd 06:14
Egész jó smile
#1 Törté-Net 2006. 12. 21. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?