A+ A-

Szürke

Már szürkült, mikor elindultam hozzá. Az ajtónak is szikla súlya volt, ahogy behúztam magam mögött. Féltem, tanácstalan és szomorú voltam. Végre megtalálom azt a fiút, akiről mindig is álmodtam, s most nekem kell kimondanom a végszót. Nem sokat voltunk együtt, egy héten talán kétszer, háromszor, s akkor is hívogatták a barátai, a szülei adtak neki feladatokat, melyeket, ha nem végzett el, jött a bűntudat-keltés, s számomra az, hogy búskomoran ült a számítógép előtt, s rám sem akart nézni. Ilyenkor úgy éreztem, engem hibáztat, de akkor miért nem küld haza?
Fontos vagyok neki, mondta, de hányszor, de én nem ezt éreztem.
Ezek a gondolatok kavarogtak a fejemben, miközben a ragacsos árnyékokkal zsúfolt utcákon kanyarogtam. Úgy éreztem, kerülőutakon megyek. Egy örökkévalóságnak tűnt a megtett táv vagy egy pillanatnak, már nem tudom.
Megérkezetem. Ott álltam a kapuban. Csengessek fel, ha már eljöttem idáig, vagy menjek haza, s hívjam fel? Igen, igen, úgy egyszerűbb lenne, de belegondoltam, több mint egy év után nem ezt érdemelné. Nagyon szerettem, mai napig bizsereg a bőröm, ahogy arra gondolok, hogy megérint, s érezhetem az illatát, de nem, akkor nem gyengülhettem el, meg kellett tennem az utolsó lépést, mert ez így egyikünknek sem volt jó.
Becsöngettem. Ő szólt a kaputelefonba. Vidám volt a hangja, s rögtön nyitotta is a kaput. Betámolyogtam a vastag faajtón, s mire felértem az első emeletre, a könnyeim már patakokban hullottak. Az ajtóban várt. Nagyon megrémült attól, ahogy látott. Behívott azonnal, s leültetett a nappali közepén lévő kanapéra. Megpróbált átölelni, de én szipogva eltoltam magamtól. Kértem tőle egy pohár vizet (legalább addig sem kellett látom Őt, kapok egy kis időt). Pár perc múlva vissza is ért, addigra kissé összeszedtem magam, s mielőtt kérdezett volna, már válaszoltam is...
- Ez így nem mehet tovább. Veled vagyok, mégis magányosnak érzem magam. Tudom, ez önzőség, de...
Nem tudtam befejezni a mondatot, mert megcsókolt. Olyan forró volt a szája, mint nagyon rég, mikor megismerkedünk, pont olyan szenvedéllyel csókolt most. Megfogtam az arcát, s megpróbáltam a szemébe nézni. Adott egy puszit az orrom hegyére, s a szemembe nézett.
- Tudom, mire gondolsz, s féltem attól, hogy eljön ez a nap, de nem akarom, hogy így legyen vége. Nagyon szeretlek, s ígérem, megpróbálok tenni valamit.
Annyiszor hallottam már ezt, de semmi nem lett belőle, így megsimítottam az enyhén borostás arcát, felálltam, s készültem elmenni, de hiába. Megfogta a kezem, és egy hirtelen rántással beleültetett az ölébe. Ekkor már újra zokogtam, s kértem, had menjek, úgysem érti, miről van szó, ez így már nem mehet.
Nem szólt egy szót sem, előbb kezével majd ajkával kezdte felszárítani könnyeimet. Beleborzongtam, s tudtam, nem megyek ma éjszaka sehová. Gyenge voltam, nagyon szerettem, s tudtam ő is engem, de vége kell, hogy legyen, de ahogy ez lenni szokott, már egyik porcikám sem kívánta az otthoni ágy hideg melegségét.
Átöleltem a nyakát, és csókolni kezdtem, éreztem, ahogy mindenhol felforrósodik s nedvessé válik a bőröm. Éreztem, ahogy a hátamat körmével finoman karistolja, majd felemelt és a szőnyegre fektetett. Újra csókolta a számat, majd a fülemet vette célba. A fülemben zakatolt meleg lehelete, s az az édes kis morgás, amit nagyon szerettem. Nem bírtam tovább, eltoltam magamtól. Szomorúan a szemembe nézett, de azt is láttam, hogy nem adja fel egykönnyen. A lábaim közé térdelt, s levette a pólóját. Nem volt egy izmos fiú, de nekem az ő felsőteste volt a minden. Megfogta a kezem, s a szívére tette, majd fátyolos dühvel a hangjában így szólt:
- Ha azt szeretném, hogy ne legyél többet az enyém, így izgulnék, te lány. Nézz rám, mit látsz?
Erre már nem válaszoltam, elborult az agyam, s csak az járt a fejemben, hogy szeretnem kell Őt.
Kihúztam a kezem a kezéből s végigsimítottam a mellkasán, körberajzoltam köldökét, s a szemébe néztem:
- Tudod, mit látok, de te nem érzed azt, amit én.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 1.8 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 feherfabia 2016. 11. 30. szerda 05:52
Gyenge!
#4 papi 2015. 07. 19. vasárnap 19:43
Nem nagy szám
#3 genius33 2012. 08. 14. kedd 06:15
Sajna :(
#2 v-ir-a 2011. 12. 18. vasárnap 00:20
nagyon szomorú
#1 Törté-Net 2006. 11. 23. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?