A+ A-

Leányneveldében

Éreztél már esoillatot? Tudod olyat, mint amikor a forró júliusi délutánt elmossa a zápor, és a házakon túl a rétek tiszta, huvös illatát hozza a szél. Jellegzetes tiszta illat. Igen, biztosan ismered!
Nem használt parfümöt. Mégis, a borének illata volt. Nyári záporillata...
Akkor fejeztem be a foiskolát. Véget értek a diákévek. Az állás utáni szaladgálás során hamar kiderült, hogy a rajz szakommal semmire sem megyek, így aztán feladva az ambícióimat, a Ba - i Leánynevelo Otthonban helyezkedtem el. Igaz, messze volt, de a buszt fizették. Ami pedig végképp döntött az a pénz: a pótlékolt bérem annyi, mintha máshol igazgatói státuszt töltöttem volna be. Igaz, utaznom kell és néha éjszakáznom is. A lányokkal nincs annyi baj és még meg is fizetik!
Nem véletlenül: az otthon szomorú hely volt.
Földszintes épületcsoport, szuk rácsos ablakokkal, magas kerítéssel, körbezárt kopár udvarral. A kisváros parkjának szélén úgy terpeszkedett, mint egy soha nem gyógyuló fekély. Belül sem volt jobb! A boltíves, kopadlós helyiségek bútorzata kimustrált szekrényekbol és nyöszörgo vaságyakból állt. Mintegy száztíz gyerek élt, lakott, és tanult itt. A volt járási börtön salétromtól virító falai között.
Az eso utáni rétek... Még mindig érzem. Az illat. Ott volt a legerosebb, ahol a tarkón a haj apró, arany pihékbe megy át. Ági... Így hívták. Soha nem felejtem el! Az én nagy bunömet.
Ba - i Állami Leánynevelo Otthon...
A hálótermekben 10 - 20 gyerek zsúfolódott össze, háromtól tíz, tíztol tizennyolc évesig, vegyesen. A hosszú kofolyosó végén, két szárnyban sorakoztak a "kis - " és a "nagylány" hálótermek. Éjszakára az elválasztó vasrácsra lakat került. A neveloi szoba a "nagylány" részen volt.
Este tíz után - a szabályzatnak megfeleloen - a központi kapcsolóval áramtalanított épület sötétbe borult. A vastag falak között lassan elültek a neszek. Éjfél körül már mindenki aludt. Kezdodhetett a titkos randevú. Hogy számoltam a perceket! A neveloszoba ajtaját résnyire hagyva vártam meztelen talpak surranását...
Ági... Ott ismertem meg. Én huszonegy voltam, o tizenhat. Én nevelo voltam, o nevelt. Hiába telt el annyi év, és hiába lettem azóta "Közmegbecsült Tanár Úr"... Az emléke még most is kísért! A lelkiismeret... A bun és a kéj, azóta sem ízlelt különös elegye!
Elso alkalommal a "fürösztés" - kor figyeltem fel rá.
A "fürösztés", az intézmény egyik, az igazgató úr által bevezetett, szertartása volt. Célja higiénián túl, a neveltek megalázása. Igen. Az igazgató úr, aki befordított pecsétgyurujével fájdalmas "kokszikat" osztogatott, többször kifejtette nekem ezt a nézetét. Mintegy átadva nekem, a kezdonek, azt a sok - sokévnyi tapasztalatot, amit e speciális nevelési területen nyert.
- Tudnia kell tisztelt kolléga... - ilyenkor megigazította nikotin sárga ujjaival fémkeretes szemüvegét - hogy ezek bunözok. Ha még nem azok, akkor azzá lesznek. Ahonnan jöttek, ott a bun életmód. Itt meg kell tanulniuk, hogy ki van felül. Ez a munkánk. Nehéz, de ütni, azt nem szabad! Kézzel különösen nem... - Itt a Margit nénire gondolt, aki vele élt, és mellesleg az óvodás korcsoporttal foglalkozott. Akinek bizony elegendo volt, csak megemelni a fapapucsos lábát, és a négy éves lányka szipogva ette tovább porból készült csirizes krumplipürét. Hiába, a pedagógia tudomány!
A "Fürösztés" minden pénteken volt. Ilyenkor "Gábor bá" a pedellus, már kora reggel felfutötte az intézmény egyetlen melegvizes kazánját. A délelotti tanítás hamar véget ért. A gyerekek ebéd után seprut és rongyokat kaptak. Az igazgató bácsi személyesen osztotta ki a takarítandó területeket. A vacsora este hatkor volt, a fürdés hétkor. Elobb a kicsik, aztán a nagyok.
Tízes csoportokban tereltük be a gyerekeket a fürdonek nevezett 4*4 méteres, plafonig csempés ablaktalan kamrába. Sietni kellett, mert a víz a mennyezeten körbefutó átlyuggatott csobol zúdult alá, s ha elfogyott nem volt több. Ügyeletes lévén a fürdést nekem kellett felügyelnem. Figyelnem kellett, hogy a körbeálló gyerekek mindegyikéhez eljusson az egyetlen szappan, és ne csak tessék - lássék, hanem a fülüket is, és mindenüket alaposan megmossák.
A nagylány csoport vihorászva mezítelenül tódult a helyiségbe. A csupasz bakfis testek látványától zavarodottan fordultam ki a szuk elotérbol.
- A dombocskákra különösen ügyeljen az ifjú kolléga! - kajánkodott az igazgató úr, és egyben felajánlotta szakérto segítségét. Ott álltunk hát ketten, a goztol telt helyiség küszöbén és "felügyeltünk".
- Zsuzsanna a nyakad is - intett oda egy megtermett roma lánynak - szétebb a lábakkal, ne szappant a kezed használd! Mit nézel? Az apád is lehetnék! Hálátlan kis kurvák ezek mind - fordult felém - majd tovább instruált:
- Katalin! Most te mosod meg az Ági hátát! Ne tegyél úgy, mint egy hülye... Vagy tán segítsek!? - vigyorodott el és kezével mélyen a zsebébe nyúlt. A lány, aki eddig háttal állt most szemközt fordult. A ködön átsejlettek bimbózó mellei.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.25 pont (102 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#18 vakon53 2016. 02. 21. vasárnap 10:04
Igen, már olvastam egyszer, de akkor is tetszett, nem árt egy kis nosztalgia... ez egy 10-es.
#17 papi 2014. 03. 29. szombat 07:40
Nagyon jó
#16 Sierra 2014. 03. 27. csütörtök 18:44
Nagyon jól megírt történet, de bakker, nem tudtad volna feltelepíteni azt a nyavalyás magyar billentyűzetet???? Nem egy nagy ördöngősség, és az ékezetek hiánya azért levon az értékéből.
#15 listike 2014. 03. 27. csütörtök 15:25
Tetszett.
#14 Tattissa 2014. 03. 22. szombat 20:52
Nem rossz.
#13 A57L 2013. 09. 15. vasárnap 05:36
Nem rossz.
#12 genius33 2012. 11. 26. hétfő 07:27
Hmmm izgis smile
#11 yamammoto 2012. 11. 2. péntek 10:46
10es smile
#10 pisti47 2009. 05. 27. szerda 06:24
Tőlem is egy tizes.
#9 sihupapa 2009. 01. 28. szerda 20:13
10.-pöty
#8 san 2003. 04. 26. szombat 03:52
Szép, kész irodalom. Lehet, hgoy egy író járt itt... Sorsok. És persze erotika, de igen kifinomultan.
#7 Aretino 2002. 12. 9. hétfő 21:59
Fantasztikus. Az írónak tehetsége van.
A szomorú csak az , hogy nagyon is valóságszagú (most nem csak a pornográf részekre gondolok, amitől ugyancsak be lehet indulni.)Jellemek, alakok, helyszín, mind jó. Nem foglakozik, foglakozna a szerző valódi írással ?
#6 Mr. Critic 2002. 11. 23. szombat 09:46
Nagyon jóóóóóóóóóó!
10+10
#5 antika 2002. 11. 18. hétfő 17:41
Cool!

Egyetlen hibája, hogy kibaszott hosszú.
#4 Kritikus 2002. 11. 15. péntek 00:00
Igen, már olvastam egyszer, de akkor is tetszett, nem árt egy kis nosztalgia... ez egy 10-es.
#3 komix 2002. 11. 12. kedd 01:56
nagyon jo,de igaz is?:)
#2 tibi 2002. 08. 8. csütörtök 21:03
kedves lany ha meg szuz vagy es szeretnel mar szabadulni tole de gyenged erzekeny fiuval akkor irjal sportos 25 eves sracnak aki emlekkent meg szeretne ajandekozni300000ft hogy jobban emlekezzel arra cimem lorincztibi@hotmail.com
#1 Törté-Net 2002. 01. 17. csütörtök 18:00
Mi a véleményed a történetről?