A+ A-

Egy régi barát

Csengettek. Egy pillanatra megdermedtem. Még a kezemben lévő szalvétát is elejtettem, pedig hosszú perceket bíbelődtem a csinos formába hajtogatásával. Az újabb csengetés zökkentett ki megbénult állapotomból. - Megyek! - kiáltottam. Oda fele még gyorsam meggyújtottam valamiféle olcsó füstölőt, és gyorsan a tükörbe pillantottam, megigazítottam a hajam, nem mintha sokat változott volna, nagy levegőt vettem és lenyomtam a kilincset.
Az ajtó előtt Kinga, egykori óvodás társam állt. Annak idején nagyon jó barátok voltunk. Vele esett meg az első "papás-mamás" élményem is. No persze semmi komoly csak amolyan mutasd neked mid van játék. Azonban ovi óta mintha a föld nyelet volna el Őt. Talán a sors akarta így, de egy pár napja elkezdtem salsa órákat venni. Rögtön feltűnt ez a lány aki, olyan kecsességgel pörgött és forgott a tánctéren, mintha számára ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Tudtam, hogy ismerem Őt valahonnan, de elsőre nem ugrott be. Aztán a következő alkalommal, mint derült égből a villámcsapás hasított belém a tudat. Ez bizony az én egykori legjobb barátom. Kicsit félve léptem oda hozzá, mert teljesen nem voltam biztos benne, hogy valóban ez az a lány.
- Szia! Kinga, de megváltoztál. - mondtam a tőlem telhető legkellemesebb hangon, miközben próbáltam leplezni a bennem lévő feszültséget. Látszott rajta, hogy mély gondolkodóba esik. Aztán kicsit bátortalanul, de annál szexisebben, mintha madárcsicsergést hallottam volna, bökte ki
- Dávid? Dávid te vagy az? - Fejem apró biccentésével, és szám kicsit mosolyra húzásával jeleztem, hogy eltalálta. Ekkor hirtelen nevető sikoltozós örömmel ugrott a nyakamba.
- Mi történt veled? - kérdezte. - Nem láttalak, mióta is? Ovi óta! Hová tűntél? - Aztán szépen lassan beszédbe elegyedtünk, cseppet sem törődve az addigra már a teremben lévő tanárral. Megszűnt körülöttünk létezni a világ. Többszöri - Kinga, most táncoltok vagy nem? - kérdésre zökkentünk valamelyest vissza a valóságba.
- Most el kell mennem - válaszolta ellentmondást nem tűrő hangon. Kézen ragadott és kivonszolt a teremből. Az előcsarnokban tovább folytattuk a beszélgetést, azonban kisvártatva kibökte
- Most vissza kell mennem! Tudnánk talizni valamikor? Ezer dolgot tudnék mesélni! - mondta ugyanazon az ellentmondást nem tűrő hangon, amivel a tanárt az imént leszerelte.
- Igen - böktem ki kicsit együgyűen. Megadtam a címem, és elhívtam magamhoz egy vacsorára.
Kecsesen omlottak lágy tincsei a vállára. Gyönyörű barna hajához gesztenye színű szemei párosultak. Valahogy az volt az érzésem, hogy egy latin dívával állok szemben. Mélyen dekoltált toppot, és egy rövidke farmer szoknyát viselt, tekintettel a meleg nyári estére. És ismét abba az öntudatlan állapotba kerültem, amibe első találkozásunkkor a táncteremben. Kinga csilingelő hangja zökkentett ki gondolataim menetéből.
- Pompás illatok! - mondta.
- Mi? Tessék? Ja, a kaja! Á, semmiség csak összeütöttem valamit! - ami persze a világ legnagyobb kamuja volt. Egész napomat a konyhában töltöttem, hogy minden a lehető legjobb legyen.
- Hoztam egy üveg bort - ezzel betipegett a lakásba. - Mikor eszünk? - csilingelte.
- Ha éhes vagy akár most is, a kaja már kész van! - válaszoltam. Ezzel asztalhoz ültünk és nagy nevetések, valamint nosztalgiázások közepette jóízűen elfogyasztottuk az alkotásom.
Egész kaja alatt, sőt mióta belépett a lakásba éreztem ezt az erős vibrálást kettőnk közt. Mint amikor két különböző pólusú mágnest nem akarnak egymáshoz engedni, olyan érzés volt. Vacsi után kibontottuk a bort, és folytattuk a dumálást. A fejemben azonban egész idő alatt nem járt más, mint, hogy milyen marha jó nő lett az én egykori ovis társamból. Nem tudtam elterelni a gondolataim arról, amikor anno én az Ő punciját, Ő meg, az akkor még nem túl nagy és még faroknak sem nevezhető, kukim nézegette. A következő pillanatban egy olyan kérdés hagyta el a száját, ami örökre belém vésődött.
- Emlékszel, amikor a puncim mutogattam neked az oviban? - hangzott a kérdése. Közben egy eszméletlenül csábos pillantást vetett felém.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.7 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 zsuzsika 2014. 11. 25. kedd 07:24
Közepes.
#2 listike 2014. 10. 22. szerda 11:13
Kevés.
#1 Törté-Net 2005. 05. 28. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?