A+ A-

Hosszú az út hazafelé

November vége volt, és az esték már csípősen hidegek voltak. Hét óra körül megfürödtem és mivel tanulni valóm nem nagyon akadt, beültem a Tv elé. Alig, hogy kényelembe helyeztem magam, bejött anyám és elküldött a boltba cukorért meg valami szalámiért. Nem sokat ellenkeztem, tudtam, hogy úgy is felesleges, mert ha bevágja az "akkor reggel én ébresztelek és hidd el, hogy rosszabb lesz" szöveget, úgy is ő győz. Felöltöztem tehát rendesen, nem vagyok túl fázós, de jobb szeretem, ha egy férfi dönt ágynak, mintsem a nátha. A bolt két utcányira volt tőlünk, én meg úgy gondoltam, gyalogolok egyet, meg kedvem sem volt kivadászni a tárolóból a biciklimet, úgy is legalól van, -mondva. Akkoriban a negyediken laktunk, azóta lentebb költöztünk eggyel, mert kicsi lett a régi. A lépcsőházban minden olyan volt, mint egy tipikus horrorfilmben.
A villany nem kapcsolódott fel, akárhogy ütöttem, meg, olyan érdekes kaparászást is hallottam az egyik alsóbb szintről. Ahogy óvatosan lentebb lépegettem a lépcsőkön, amik persze sosem csúsztak még ennyire, kiderült, hogy csak a szomszéd macskája szedte szét félig az ajtót dolga végeztével. Talán ő is fázhatott, mert ahogy kiléptem az ajtón, minden további nélkül az utca összes hordalékát az arcomba fújta a szél. Már csak azon csodálkoztam, hogy nem zuhog az eső. Határozott mozdulattal húztam le a sapkámat, ameddig csak bírtam, de nem jártam túl sok sikerrel, a fagyos szél mindig talált beutat. De jó lenne, ha valaki most felmelegítene, gondoltam magamban nagyot sóhajtva, mert tudni illik, hónapok óta nem volt valamirevaló fiúval dolgom. Egy-két apróság történt velem ilyen téren az elmúlt hetekben, de nem méltatom az ilyeneket túl sokra. Zsebre dugott kézzel és mindenemet összehúzva kezdtem meg esti sétámat a bolt felé. Közben több dolgon elgondolkodtam, a tegnapi történelem dolgozaton, öcsém barátnőjén, szegény, ha tudná hogy a barátja többször kúrt már félre, mint ahány napja együtt vannak, pedig rendes kiscsajnak tűnik, csak egy kicsit visszahúzódó.
Nem egészen ilyen való a nem túl szemérmetes öcsém mellé, de én nem szólhatok bele, majd rájön. Már majdnem elérkeztem célomhoz, mikor egy autó lelassított az úton, nem szenteltem neki túl sok figyelmet, örültem, hogy végre összemelegedett az arcom alja a szegycsontommal. Meg amúgy is, mi az, hogy én itt didergek a szabadban, ő meg szívat engem a jó melegből. Hangtalanul szidni kezdtem, de az autó tovább jött mellettem lassan, majd megállt. Leereszkedett az ablak és kiszólt belőle egy ismerős hang, -Noémi?
Erre azért már hirtelen lelassítottam lépteimet és elfordítottam lederesedett fejemet, mert ugye engem is Noéminek hívnak, de a hang gazdáját még nem sikerült analizálni, habár felettébb ismerősnek tűnt. -Dávid vagyok.
Hirtelen meleg érzés öntött el, már az autóra nézve is, abban reménykedve, hogy így talán nem gyalog kell a visszautat megtennem. A másik érzés, melytől a reszketésem feledésbe merült az, hogy Dávid az osztálytársam volt, és egyben az egyetlen srác, akivel e kis közösségben el tudtam volna képzelni barátságnál többet. Több fiúval is jó viszonyban voltam, de egyikük sem jöhetett szóba, mint pasi, habár, kaptam jelzéseket, hogy ők ennek az ellenkezőjét szeretnék. A rendszeres két- (illetve már majdnem egy) értelmű megjegyzéseket és az állandó tapizgatást néha már untam is. Ezt közöltem is velük, de ugye mindegyiknek sajnos két füle van, és csak egy negyed agya, mert egyiküknek sem sikerült megérteni, hogy akármennyire szeretnék, nem lesz több közöttünk, mint amennyit én akarok. Szó sincs arról, hogy egy melankolikus, zárkózott kis anya picilánya lettem volna, mert pasijaim akadtak bőven, de azért első mégis csak a külső, akárki akárhogy tagadja. Az már megint más, hogy a majdnem tökéletes külső többnyire taszító belsőt takar, de tudni kell alkalmazkodni, és persze korrigálni is. Ha valamelyik nem megy, jobb ha minél előbb javítasz rajta, különben nagyon nehéz élet elé nézel. De Dávid nem olyan volt, mint a többi fiú az osztályban. Nem tagadom, tetszett külsőleg, de fogalmam sem volt róla, mi lakozik belül. Olyan különleges egyéniségnek gondoltam. Egy picit mintha zárkózott lett volna, de egyben nagyon nyitott is.
Nem sokat beszélgettem vele, nem is tudom miért, talán pont ezért éreztem rajta azt a kis zárkózottságot. Mitagadás, több, mint érdekelt, hogy milyen lehet ő valójában, és ennél fogva többször is előfordult, hogy Dávid testével kacérkodva (persze csak gondolatban) fogott el az álom. Nem vagyok túl álmodozós típus, de nem egyszer eljátszottam a gondolattal komolyabban is, egyedül az ágyamban fekve, és igen is különösen jót aludtam ezek után.
Ezekre talán még rátetőzött az is, hogy az elmúlt pár napban mintha el-el kaptuk volna egymás tekintetét, hosszasan olvastunk volna egymás csillogó szemeiből, csak sajnos azt nem tudom, hogy mit.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.46 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 Törté-Net 2004. 12. 3. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?
#3 Scully 2004. 12. 2. csütörtök 08:38
Gratula! Tetszik
#2 wlui 2004. 12. 1. szerda 17:57
Folytasd!
#1 Törté-Net 2004. 11. 30. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?