A+ A-

Az élet mégis lehet szép

Éjszaka volt. A tizenöt éves Anna ajtaja lassan nyílni kezdett. Egy magas, nagydarab ember árnyéka jelent meg a falon. Anna mostoha apja volt, Ádám. Becsukódott az ajtó, a kulcs hangosan mozdult meg a zárban, majd Ádám zsebében landolt. Halk léptek neszei követték a kulcs csörgését, majd a jól megtermett férfi odalépett az ágyhoz. Hirtelen a fiatal lány megrezzent, felébredt. Még az átszűrődő fényben is látni lehetett a félelmet a szemében. Ami ezután következett, az rettenetes volt. Egy férfi nyögésének hangjai, majd a kulcs újabb csörgése a zárban, Ádám kiment a szobából. Ezután már semmit nem lehetett hallani Anna halk zokogásán kívül. Ami ezen az éjszakán megtörtént, nem az első alkalom volt, és sajnos nem is az utolsó. Három év múlva valamilyen családi vita alkalmával Anna édesanyja, aki semmit nem sejtett arról a dologról, ami megkeserítette egyetlen lánya fiatalságát és életét végleg szakított Ádámmal.
E keserves három év alatt természetesen a lány meggyűlölte az erősebb nem képviselőit, egyszerűen undorodott a férfiaktól, nem volt képes szót érteni osztálytársaival, tanáraival, akik természetesen látták, hogy valami nincs rendben, de nem akarták bombázni kérdéseikkel az amúgy is zaklatott, rettegő lányt, aki olyan törékeny és olyan szép. Miután megszakadt a kapcsolat a nevelőapjával, hirtelen kezdett nyitottabb lenni a világ felé. Eljárt szórakozni, barátokat szerzett, de egy dolog még mindig nem ment neki: képtelen volt a hozzá hasonló korú fiúkkal barátkozni, flörtölni, egyáltalán valamilyen kapcsolatot teremteni.
Lassan megjelentek az első napsugarak Anna szobájában, elkezdték cirógatni a lány baba arcát, majd odaszaladtak gyönyörű nagy lecsukott szemhéjaihoz, amelyek a csiklandozásra felnyíltak, Anna boldogan ásított egyet, elmosolyodott, valamit álmodhatott, vagy esetleg csak eszébe jutott, hogy ma van a tizenkilencedik születésnapja. Felkelt, vékony, szinte áttetsző hálóinge jól kiadta az alakját, mellei formáját, mellbimbói körvonalát. Lement az emeletről, útját egyenesen a fürdőszoba irányába vette, bement, megmosta az arcát, kimosta szemeiből a fáradtságot, majd átöltözött. Egy laza nyári ruhát vett fel, ami tökéletesen mutatott rajta, illett fehér bőrszínéhez. Kivitte a kutyusát sétálni. Bobi egy puli és uszkár keverék kutyus volt, aki már lassan tíz éve a lány barátja volt, és ő volt az egyetlen, aki ismerte Anna minden gondolatát, fájdalmát, örömét, és ez a kutya volt az egyetlen, aki tudott a majdnem négy évig tartó borzalomról, ami Anna és Ádám között folyt. A közeli parkba mentek, ahol aztán a lányka mindig elengedte Bobit, hadd fusson körbe a parkban, addig ő leült egy padra és ott gondolkozott a vele történt dolgokon, az életén, vagy épp az előző éjszakai álmán...
Épp egy kicsit elbambult, és csak akkor eszmélt fel, amikor egy férfi állt előtte, aki kicsit dühösnek tűnt. A férfi Péter volt, akinek volt egy kis "balesete" a kutyussal... Ahogy teljesen odaért már majdnem elkezdett kiabálni a nadrág tisztítási költségeiről, a szagélményről, és arról, hogy feljelenti a lányt, amiért nem pórázon hozta ki a kutyáját sétálni, de amikor megpillantotta a lányt, hirtelen elállt a szava. Persze ezt Anna nem vette észre, mert ő épp most eszmélt fel az elmélkedéséből, és csak azt látta, hogy egy kedves arcú, húsz év körüli férfi áll előtte, akinek a nadrágszára igen nedves. Egy pillanatig csak bámulták egymást, majd Péter megtörte a csendet, és elmesélte a történteket. Anna arcába futott a vér, és hirtelen nem is tudott semmi értelmeset mondani, szabadkozott össze-vissza, aztán megkérdezte illedelmesen, hogy mivel tudná jóvátenni Bobi csintalanságát. Péter esze most már gyorsabban forgott, legyőzte az előbbi döbbentségét, és egyszerűen csak annyit mondott:
- Gyere el velem este vacsorázni, és elfelejtjük az egészet.
- Hát, ha ezzel kiengesztellek... - szólt rettegéstől elfúló hangon a lány.
- Ugye nem félsz...? Bocsi, hogyan is hívhatlak? - kérdezte Péter.
- Nagy Anna vagyok, hát egy kicsit megijesztettél, de azért elmegyek a vacsorára. - válaszolt a lány, akibe hirtelen egy kis bátorság töltődött, ki tudja, hogy honnan. Talán csak annyi felbátorodásának az oka, hogy Péter szöges ellentéte volt mostohaapjának: vékonyabb testalkatú, vékony, szép arcú szőke suhanc volt, nem volt több huszonegy-két évesnél, szemei bizalmat sugalltak.
- Én Ottavári Péter vagyok, merre laksz? Én itt a közelben, mit szólnál, ha a vacsora itt lenne a parkban, amolyan kis piknik-szerűség, úgyis nyár van, sokáig világos van. Ha olyan hat óra fele találkozunk, az neked jó? - hadarta a fiú.
- Igen, jó lesz - felelte a lány meglepően hűvösen, távolságtartóan, és nyugodtan.
Délután a megbeszélt időpontban ott volt Péter a parkban, Anna anyja tanácsára késett öt percet, amit Péter természetesen ki is várt. Annán egy kényelmes világos vászonnadrág volt, és egy könnyed spagettipántos top, ami alatt nem viselt melltartót, mert azt kényelmetlennek tartotta.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.35 pont (26 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 A57L 2014. 06. 7. szombat 04:55
Jó kis történet.
#7 listike 2013. 03. 31. vasárnap 08:36
Szép történet.
#6 tiborg 2010. 03. 5. péntek 23:40
o.k.sztori,kicsit hosszu a bevezetes.
#5 Emmanuelle 2004. 09. 4. szombat 10:35
Nagyon szépen megkomponált történet, sok-sok érzelemmel fűszerezve, magabiztos íráskészséggel tálalva.
#4 Chris 2004. 09. 1. szerda 13:33
ezt hívják szeretkezésnek.
#3 smile121 2004. 08. 31. kedd 23:26
nem találok szavakat ez eddig mindent felülmult
#2 ice 2004. 08. 29. vasárnap 23:53
nagyon cool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#1 Törté-Net 2004. 08. 29. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?