A+ A-

Egy modell kalandjai 1. rész

A repülőgép motorjai felzúgtak és a vasmadár lassan a levegőbe emelkedett. Egy apró tíz személyes személyi gép volt. Fehér testén végigfutottak a napsugarak. Az áramvonalas forma következtében könnyen siklott a levegőben. A gép belsejében fiatal lányok ültek. Huszonöt év körüliek voltak mind. A gép farában négy férfi ült és beszélgettek. A gép gyönyörű luxusjármű volt bár ez kívülről nem látszott rajta. Az utastér inkább egy ízlésesen berendezett hallra hasonlított, mint egy repülő belsejére. Perzsa szőnyegek, gyönyörűen faragott fa szekrények, díszes lámpák, egzotikus tájakat ábrázoló képek, méregdrága fotelek mindenütt. Olyan volt, mint egy királyi gép. Pedig csak hat modell utazott rajta. Plusz a fényképészek és a modell ügynökök. De még csak szupermodellek sem voltak. Csupán alkalmi modellek. Mellékállásként pózoltak a kamera előtt. Vagy csak megnyertek egy pályázatot és kihasználták a nyereményt.
Ez a gép a monacói hercegé volt. Az ifjú herceg mindig is kedvelte a gyönyörű nőket, ezért most megvalósította régi álmát és összegyűjtötte Európa legszebb nőit és felajánlott nekik egy éves szerződést, amely alatt bejárják a világot és különböző helyeken pózolnak a kamerának. Bár ez a terve nem igen valósult meg, mivel nem sikerült összegyűjtenie az egész kontinens legszebb nőit. A kiírt pályázat csupán Monacóra, Olaszországra, San Marinóra, Máltára, Horvátországra, Magyarországra, Szerbia és Montenegróra (akkor még Jugoszlávia), Ausztriára, Dél - Franciaországra, Görögországra, Németországra, Lichteinsteinre és Svájcra terjedt ki. Ám még ez sem elég a lányok csak Olaszországból, Magyarországról és Máltáról érkeztek. A monacói lány történetesen a herceg unokatestvére volt és a hercegi család nem engedte hogy "holmi aljanép szülötteivel járjon keljen egy évig a világban". A szerb és a horvát lányok nem vállalták az utat, mivel be akarták fejezni az egyetemet, a görög lányokat rögtön a pályázat után felfedezte egy modell ügynökség, így ők sem mentek. Az osztrákok és németek lányokat szállító gép lezuhant Zürich környékén. Bár az összes utas életben maradt, még két hónapig korházban feküdtek.
Svájcban két falusi lány nyert, akik viszont egy magas hegylánc között éltek, ahol az utazás időpontjában hatalmas hóvihart tombolt, ami még két hétig nem is állt el. A Lichteinsteinben a San Marinóban egy lány sem jelentkezett a versenyre. Illetve jelentkeztek egy - ketten, de az ő kérelmüket a herceg elutasította. Franciaország pedig összekülönbözött Monacóval, így nem engedték el a győztes lányokat. Így tehát csupán két magyar, két máltai és két olasz lány jutott el Monacóba, ahonnan elindultak első útjukra.
A magyar lányok Horváth Zita és Kollár Zsanett, az olasz lányok Gabriella Beluchi és Diana Marchea, a máltai lányok pedig Diana Kent és Maria Crawn voltak. Az olasz lányok beszéltek máltaiul és a máltaiak olaszul de csak a két magyar lány tudott magyarul (mily meglepő). Így Zita és Netty (ahogy becézték Zsanettet) ha valamit maguk között akartak megbeszélni, azt magyarul tették. Közel s távol senki nem tudott magyarul, úgyhogy ez a praktika sikerrel járt.
1998 márciusa volt. A gép a Földközi - tenger felett repült el. Zita az ablakból figyelte ahogy összeolvad a horizonton a víz az éggel. A víz tükörsima felszínét néha egy - egy delfin teste törte meg ahogy kiugrott a tengerből. A nap lassan emelkedett fel az égre. Délelőtt volt tíz óra körül ám a tengeren semmi nem történt. Miután megették a reggelijüket a lányok csöndesen ültek és gondolataikba mélyedtek. Néha elkezdtek valamiről beszélgetni ám ez is gyorsan abbamaradt. Nem találtak semmi témát amiről beszélgethettek volna.
A gép Valenciában szállt le Spanyolországban. Valencia tartomány székhelye gyönyörű tengerparti város. A mediterrán éghajlat, a pálmafák, a tenger. Minden kedvező egy pár remek képsorozat készítéséhez és hogy a lányok megismerkedhessenek. Két hetet töltöttek Valenciában. Miután a gép leszállt a kis csapat első dolga az volt hogy birtokba vegyik szállodai szobáikat. Két személyes szobákban helyezték el őket. Sajnos a herceg csak későn tudta meg hogy valójában hányan is lesznek így csak három franciaágyas szobát tudtak szerezni. Ám ez a lányokat nem zavarta. Ahogy Zita és Netty beléptek a szobába leesett az álluk. Nem hiába a monacói herceg "vendégei". Olyan lakosztályt kaptak amely még egy híres sztár vagy egy politikus igényeit is kielégíti.
Gyönyörű márvány padló, ami olyan tiszta volt, hogy úgy látták benne magukat mint a tükörben. A fal krém színűre volt festve és spanyol tengerpartról készített képek díszítették. Apró, nehéz munkával készített bútorok mindenütt. Párduc, medve és kenguru bőrök lógtak a falról. Ám ezeket hamar le is szedték, mivel a két lányt zavarta az állati bőr a falon. Hatalmas szoba méretű perzsa szőnyegek voltak tökéletesen párhuzamosan kiterítve a földön. Az egyik fal hiányzott és ezen az oldalon csupán gyönyörű márványból kifaragott korinthoszi oszlopok tartották az épületet.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.25 pont (8 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 smile121 2004. 07. 18. vasárnap 23:14
A folytatás remélem jobb lesz
#1 Törté-Net 2004. 07. 15. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?