A+ A-

Tortúra

Megtelik levegővel a tüdőm, nagyot sóhajtok, a gyomrom megint összerándult. Ismét felébredtem. Mennyi lehet az idő? Még csak éjfél múlt... még csak 10 perce aludtam el, az előző felriadás után azt hittem végre a reggel fog megtalálni, de nem. Fürkésző szemeimmel a sötét szobát kémlelem, minden a helyén van. Végülis ki mozdított el volna bármit is? Hülye vagyok, hogy mindig nyugtalankodom, ha felébredek éjjel. Oldalamra fordulok, az ablak felé néz testem, szembogaram összeszűkül mikor az egyik bekandikáló fénycsíkra téved. Milyen nyugalom van kint. Úgy érzem kilógok ebből a globális rendből azzal, hogy mélán forgolódva, makacs görccsel a gyomromban éjnek idején csak várom, várom, hogy jöjjön végre a felszabadító alvás. Persze, hogy az ágy másik felére téved a kezem. Hideg. Hideg és üres, olyan, mint a szívem, pedig csak pár órája mentél el. Gondolatokat, emlékeket ások elő az agyamból, hátha megnyugszom és elnyom az álom.
Elmosolyodom. Emlékszem, mikor először találkoztunk. Olyan zavarban voltam, mint még soha, és TE váltottad ki belőlem... Mondom magamban a párnája felé fordulva, mintha ott feküdne és érdeklődve hallgatná nosztalgiázásom. Éppen a könyvtárból léptem ki, emlékszel még? És te bambán motyogtál a telefonodba, valami kollégáddal beszéltél. Emlékszel? Én emlékszem. Ugyanis nekem jöttél, és mind a hat könyvet sikerült kiütnöd a kezemből, amit nagy vigyázva a mellkasomnak szorítottam, mintha valami kincs lenne. Persze el is felejtettem mogorva lenni, amikor a szemedbe néztem. Igen, tudom, hogy csak egy elnyűtt trikó volt rajtam melltartó nélkül, ne is emlékeztess. De bele is pirultál, amikor észrevettem hova tévedt szép szemed világa. Hm. Az a két szép szemed.
Már nem tudom folytatni a gondolatot, súly nehezedik szemhéjamra. Igen, a szemed...
Újra görcs ránt egyet a gyomromon, szemem kinyílik, ismét nyugtalanul pásztázom körbe a szobát. Mennyi az idő? Még fél egy sincs. Álmodtam valamit, de nem emlékszem rá Arra ébredtem, hogy olyan érzésre keltem fel, mintha megijesztett volna valaki. Talán Veled történt valami? Ismét a Te oldalad felé fordulok, de még mindig nem vagy ott. Pedig reméltem, hogy ami eddig történt csak álom volt, és most igenis ott vagy mellettem, nem sok-sok kilométerre tőlem. Magamhoz tértem az alvásból, nem vagy ott. Igen, emlékszem már. A szemeid. Csak pislogok bele a sötétbe, megpróbálom újra előhívni az emlékeket, és folytatom tovább gondolatbeli monológomat a párnádnak. És amikor elvittél vacsorázni, utána pedig a kedvenc helyedre mentünk. Csillagos este volt. Emlékszel? Szellő simogatott bennünket a Duna egyik elhagyatott ágánál, mi pedig a fűben ültünk, messze a város zajaitól. Az szebb éjszaka volt, mint a mostani, most elnyomják a mesterséges fények a csillagok varázsát.
Aztán megcsókoltál. Édes volt a csókod, mint a méz, az ajkad pedig simogató. Istenem, hogy elvarázsoltál.
Légzésem felületessé válik, el is felejtem miről elmélkedtem magamban, csak a légvételem nyugodt ritmusát figyelem, majd álomba merülök... Rólad álmodom. A mosolyodról. Rándul egyet a testem, szemem ismét kinyílik, gyomromat ismét kellemetlen görcs rántja össze. Aggódom érted. De most tényleg. Most minden emlékről csak a nyugtalanság jut eszembe, az, hogy nem vagy itt és nem vigyázhatok Rád. Nyugi, nyugi, nyugi. Mi is volt az a dal, amit a nagyi dalolt nekem, mikor nyugtalan voltam? Igen... mesebeli királyfihoz, betévedt egy kisleány, ám az éppen uzsonnázott, tulipános udvarán. Ugye szép itt, ugye jó itt, nézz csak ide, meg oda. Bársony itt a fű az úton, drágakő a palota. Nézd a libám ezüsttollú, aranyszőrű a cicám. Ugye itt maradsz minálunk, örökre, te kisleány. Köszönöm a meghívását, de én el nem fogadom, szalmatetős kicsi kunyhó, az a hely, hol én lakom. A libám nem ezüst tollú, s nem aranyos a cicám. De ott él a két testvérem, édesanyám és apám. Dúdolom magamban rendületlenül. És megnyugszom. Újra az emlékeimbe merülök, miközben hátamra fordulok. Kezemet a hasamra teszem, hátha segít elmulasztani azt a nyavalyás görcsöt.
Az első éjszaka, amit együtt töltöttünk. Emlékszel drága? Motyogom magamban kitartóan, hátha legalább az az érzés kerít hatalmába, hogy most azonnal visszajössz hozzám.
Forró kezed simogatta derekam vonalát, míg másik tenyered fenekem dombjain kíváncsiskodott. Csókoltál, ahol értél, ha akartam sem tudtam volna elmenekülni mohó ajkaid elől. Kaján mosollyal szabadítottál meg az összes ruhámtól, és láttam a szemeidben, azokban a csodaszép szemeidben, hogy emlékezetes éjszakában lesz részem. Mit is csináltál utána? Elmosolyodom. Ó igen. Már emlékszem. Megcsókoltad a lábujjaimat. Soha nem csókolta még senki a lábujjaimat, és mit ne mondjak, váratlanul ért. Emlékszel? Majdnem orrba rúgtalak, hirtelen olyan csiklandós volt. Hogyne emlékeznél. Olyan jóízűt nevettél rajta, én pedig annyira izgalomba jöttem meg-meghúzódó hasizmaid láttán, hogy el is felejtettem mennyire csikis a lábam. Örömmel folytattad.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.75 pont (8 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2014. 10. 22. szerda 06:37
Ez jó lett.
#2 genius33 2013. 03. 4. hétfő 08:59
Egész jó.
#1 Törté-Net 2005. 09. 29. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?