A+ A-

A különleges lányról

Ez a történet a különleges lányról és egy hozzá végletekig lojális fiúról szól. A lányt Marikának hívják. Egész régen ismertem meg, még általános iskolában. Aranyos kis virgonc lány volt. Szeretett a középpontban lenni. A középiskolát is egy osztályban folytattuk. Külsőre nem volt egy hétköznapi jelenség. Bőre makulátlan, arca akár egy költemény, mosolya édes, szeme mélykék és pillantása, mint az áramütés. Szép sötétbarna haját mindig hosszan, kieresztve hordta. Később Kleopátra-stílusú frizurát vágatott magának és feketére festette, ami őrjítően jól állt neki. Nem túlzás azt állítani, hogy amikor a középiskolába bekerült, már akkor ő volt, őt tartották ott a legszebb lánynak. Tudatában volt annak, hogy nem átlagos és úgy is viselkedett.
Akkoriban nyugodtan lehetett rá mondani, hogy nagyon beképzelt volt, valamint elég csúnyán lekezelte a fiúkat. Öltözködéséből, viselkedéséből, beszédéből, sugárzott egyfajta felsőbbrendűség. Sokaknak ez visszataszító volt, de szépszámmal akadtak olyanok, akiknek ettől csak még vonzóbbá vált. Hónapról hónapra szebb lett. Az arca érettebbé vált, a mellei kikerekedtek, a fara olyan lett, mint egy álom. Mire elérkezett az érettségi, százhetvenöt centijével igaz bombázóvá vált. Szépségversenyeken, vagy modellek között lett volna a helye, de az ilyesfajta dolgoktól teljesen elhatárolta magát. Bárkit az ujja köré csavarhatott volna, de őt nem érdekelte bárki. Ahol megjelent, rövidesen ott teremtek a selyemfiúk. Tudjátok, akiknek a bőrük alatt is pénz van (ami azt illeti anyagi gondja neki se voltak). Vonzotta őket, mint a mágnes.
Emlékszem, kicsöngetéskor néha megesett, hogy hol egy S-Klasse, hol egy metálzöld Jaguar várta a suli előtt. A lány osztálytársait persze ette az irigység rendesen, de ő rájuk se hederített. Imádta a luxust, de volt ízlése, ami ritkaság. Ennek ellenére személyiségének köze sem volt a klasszikus üresfejű plázacicákhoz. Nagyon jól vágott az esze, talpra esett volt, de szinte alig tanult. Furcsának hangozhat, de amelyik feladatot érdekesnek találta, azt képes volt IQ-ból megoldani. A reál felé érdeklődött. Ez még furcsább lesz: a kémia volt a kedvence. Ebből is látszik mennyire összetett személyiséggel rendelkezett. Hétköznap arisztokrata módra távolságtartó, a bulikban viszont egy tomboló démon. Ez volt a legnagyobb fegyvere is, az angyali külsejében egy hidegvérű, mindenre képes, elszánt lélek lakozott. Tudta élvezni az életet.
A fiút Bandinak hívják. Magamról nem írok ilyen sokat. Középszerű külső, átlagos megjelenés, nyugodt természet, relatíve szűkös anyagiak. Joggal merülhet fel a kérdés a kedves olvasóban, hogy mi közöm volt egy ilyen lányhoz? A pontos választ én sem tudtam akkoriban. Az egész ott kezdődött, hogy egyszer órán mellém ültette a sok duma miatt a tanár. Segítettem neki. Legközelebb is mellém ült. Ő kérte, én segítettem. Kérte, hogy írjam meg helyette az otthoni dolgozatot, én megírtam. Ha más kért volna ilyet, elküldtem volna a francba, de neki egyszerűen nem mertem és nem is akartam nemet mondani. Este megírtam, majd még aznap a sötétben elvittem. Minden fáradozást megért az, hogy olyankor mélyen a szemembe nézett lábról leverő tekintetével és lágy hangján megköszönte. A hatalma alatt álltam.
Úgy véltem, hogy kedvelte a társaságomat. Gyakran veszekedett a szüleivel, de néha, amikor találkoztam velük, éreztem, hogy szimpatikusabb vagyok nekik, mint a "nagyautós" fiúk. Nagyon finoman próbáltam közeledni hozzá, de egyszer nyíltan ezt mondta a szemembe: nem akar együtt mutatkozni velem, mert kellemetlen lenne neki. Ez hidegzuhany volt a javából. Megalázott. Egyszerre haragudtam rá és csodáltam őt. Ha jól mentek a dolgai felém se nézett, ha gondok gyötörték tőlem kért segítséget. Nélkülem nem tudott volna leérettségizni. A banketten adott ezért tízezer forintot. Szó nélkül eltettem. Kifizetett. Utána hónapokig nem láttam.
Megismerkedtem más lányokkal is, de mindegyikőjükben Marika megbabonázó tekintetét keresetem. Kedves voltam velük, de hiába fejeztem ki az érzelmeimet is, ők nem óhajtottak különösebben többet a bulizáson és a csókolózáson kívül. Vasárnap hajnal volt. Arra ébredtem otthon, hogy ismeretlen szám csöng a telefonomon. Gyomrom rögvest összerándult, ez Ő! Soha nem küldte el a számát, engem pedig soha nem hívtak ismeretlenek. Nem tévedtem. Hat hónap után azzal kezdte hajnali négykor, hogy mennyek érte. Elfogott a düh, szó nélkül le akartam tenni, de két másodperc után már ismét hatott a hipnózisa és beraktam magam a Nivába. 30 Km autózás után a sötét hajnalban szedtem össze. Újra a szemébe nézhettem, csodálatosabban nézett ki, mint valaha. Jót beszélgettünk, bár bűzlött a piától. Nem hagyta el a várost, itt jár főiskolára (ahogy én is), vegyésznek tanul - mesélte. Férfiakat megszégyenítő üzelmeiről is beszámolt nagy vonalakban. A bizalmasává tett. Félelmetes volt, ahogy engedett belelátni a gondolataiba.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.15 pont (20 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 vakon53 2015. 12. 19. szombat 10:35
Nagyon szép Igydöntöttünk a feleségemmel!

10 P
#10 feherfabia 2014. 10. 1. szerda 06:23
5P
#9 listike 2014. 10. 1. szerda 05:51
Nagyon szép.
#8 zsuzsika 2014. 09. 7. vasárnap 10:53
Jó.
#7 A57L 2014. 05. 15. csütörtök 06:25
Nem rossz írás.
#6 papi 2013. 06. 11. kedd 05:24
Szomorú történet,
#5 v-ir-a 2012. 09. 9. vasárnap 01:33
szép smile
#4 Chris 2004. 04. 7. szerda 14:02
a történet szép, csak nem ide való. azért jöttem h maszturbáljak.
#3 Kika 2004. 03. 22. hétfő 15:58
Kiraly
#2 IceMan 2004. 03. 21. vasárnap 21:01
Nagyon jo sztori. Több kéne ilyen. Nagyon jo hogy vannak benne érzelmek is. Csak igy tovább. :)
#1 Törté-Net 2004. 03. 19. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?