A+ A-

Star Trek Voyager: Behatolás

Fordította: Pavlov (pavlov@primposta.hu)
Az itt leírtakat otthoni kipróbálásra egyáltalán nem javasoljuk, de ha mégis megtennéd, dobj róla egy e-mail-t... :>
2007. július
Janeway kapitány már napok óta rosszul érezte magát, de nem akarta felkeresni a Doktort. Azt hitte, el fog múlni magától, ha egy kicsit könnyedebben veszi a dolgokat, de nem volt ideje pihanni, mert a Gamma-kvadráns elég durva kalandokat tartogatott számukra.
Chacotay és a többi főtiszt feladatait jelentősen megnövelte, hogy pihenhessen egy kicsit,de sajnos háromnapnyi könnyített szolgálat után sem érezte magát jobban. Sőt, a helyzet egyre rosszabbodott.
Amikor elolvasta a Doktor legfrissebb jelentését a legénység 20%-os megbetegedéséről, úgy döntött, mégiscsak lépnie kell. Kezében a jelentéssel felkereste a gyengélkedőt.
Amikor odaért, éppen három ember volt benn. A Doktor vizsgálta az egiyket, Tom Paris a másikat, a harmadik pedig a sorára várakozottt.
- Olvastam a legutóbbi orvosi jelentést - mondta Janeway kapitány a Doktornak. - Úgy látom, monstanában elég elfoglalt volt.
- Igen, aggasztóan megnövekedett a gyengélkedő látogatottsága az elmúlt egy-két napban.
- Meghatározta már ennek az okát? Talán valami betegség terjed? - kérdezte a kapitány.
- Még nem tudtam meghatározni a forrást. Viszont kizártam mindenfajta bakteriális vagy vírusos törzset. Jelenleg éppen valamiféle kémiai hatóanyag jelenlétének lehetőségét vizsgálom.
- Nagyon helyes, folytassa csak. Rendszeresen tájékoztasson az előrehaladásról. És szeretném jelezni,
hogy én is ugyanilyen tünetektől szenvedek. Az utóbbi három napban valahogy nagyon fáradt vagyok.
- Maradjon a gyengélkedőn, amíg elvégzem a teljes vizsgálatot. Ne is ellenkezzen; minden fellelhető adatra szükségem van, hogy a teljes legénységre vonatkozó diagnózist készíthessek.
- Jól van, Doktor, de igyekezzen.
Másnap reggel a Doktor minden főtisztet összehívott.
- Mint tudják, a legénység nagy részét megfertőzte egy betegség - kezdett bele az előadásába. - Ez főleg letargiát és általános fáradtságot okoz. Miután véletlenszerűen kiválasztottam és megvizsgáltam a legénység huszonöt százalékát, illetve további tíz százalékot, akik maguktól jelentkeztek a gyengélkedőn, kijelenthetem, hogy a legénység hatvan százaléka szenved valamilyen fokon a betegségtől. A jelenlévő főtisztek közül csak Paris hadnagy, Torres hadnagy, Tuvok és Kim zászlós nem kapta el. A letargiát az anaprotoglom, röviden APG enzim hiánya okozza. A legtöbb humanoid életformának napi huszonöt-százötven milligramra van szüksége ebből az enzimből. A pontos érték a testsúlytól és a faji faktoroktól függ. Az APG általában kinyerhető az élelmiszerből, az emberi test állati proteinből tudja előállítani. Sajnos a jelenleg az űrhajón uralkodó húshiány a legénység legtöbb tagjának nem teszi elérhetővé az APG-t. Ha nem elégítjük ki a szervezet igényeit, rohamosan rosszabbra fordulhat a legénység állapota. Három-négy hónap elteltével már halálesetek is előfordulhatnak.
- Elő tudjuk állítani ezt az enzimet? - kérdezte a kapitány.
- Igen. De sajnos a megfelelő mennyiség replikálásához a legénység napi energiaellátásának húsz százaléka szükséges. Úgy gondolom, ez jelentős kihatással lenne egyéb műveletekre, sőt, az Alfa-kvadráns elérésére is.
- Van más megoldás? - kérdezte Tuvok.
- Örömmel jelenthetem, hogy van. Mint már korábban említettem, csak a legénység hatvan százaléka betegedett meg. A legénység húsz százaléka immunis, mert vegetáriánus értendet követnek, és ezért nem igényelnek APG-t, vagy valamilyen más úton pótolja a szervezetük. A maradék húsz százalék rejtély számomra. A további vizsgálatok során rájöttem, hogy egy ejakuláció során a keletkező sperma mintegy kétszáz milligramm APG-t tartalmaz. Ezt közvetlenül a véráramba kell juttatni a végbél falán át. A szájon keresztüli bevétellel nem érhetjük el ugyanazt a hatást, mert a gyomorsav lebontja az enzimet.
- Nem értem, hogy hogyan nyerhetjük ki az ételből az enzimet, ha lebomlik a gyomrunkban - mondta Chacotay.
- Mint már említettem, a forrás a táplálék, de maga az eniim bizonyos húsproteinek feldolgozásával keletkezik. Az általam javasolt módszerrel viszont gyorsan, nagy adagban juttathatjuk a szervezetbe az APG-t.
- Mi a javaslata? - kérdezte Janeway.
- Mivel jelenleg nem lenne praktikus mesterségesen előállítani az enzimet, fel kell töltenünk a húsforrásainkat a legközelebbi M osztályú bolygón. Sajnos elég valószínűtlen, hogy így az összes szükséges APG-t előteremthetjük. Már sokkal hamarabb elő kell állítanunk az enzim egyensúlyát. Azt javaslom, hogy a legénység azonnal kezdjen hozzá az anális szexhez. Heti két anális behatolás után a fertőzött személyek mindegyike meg fog gyógyulni. Az első kezelés után már hat órával érezni fogják a változást.
A kapitány végignézett a tisztjein.
- Úgy tűnik, hogy páran nem fognak ellenkezni. de a többieknek nehéz lehet elfogadni ezt a fajta kezelési módot. Lehet, hogy fel kell majd áldoznunk némi energiát, és mesterségesen kell majd az enzimet előállítanunk.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.48 pont (33 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#19 Pavlov 2016. 09. 26. hétfő 18:28
Köszönöm szépen!
#18 listike 2016. 09. 20. kedd 12:54
Nagyon tetszett.
#17 Pavlov 2012. 03. 28. szerda 15:52
Vannak más történeteim, azokat ajánlom. Ennek nincs folytatása, ez így teljes...
#16 tomjoe 2012. 03. 28. szerda 11:54
király folytasd
#15 Pavlov 2011. 12. 19. hétfő 06:43
Ó egy rajongó! Remélem, a történet értő fülekre talált smile
#14 jutyuk 2011. 12. 18. vasárnap 15:19
Ha már voyager rajongás, akkor észrevételezném, hogy a delta kvadránsban voltak smile
Amúgy jó sztori, kösz a fordítást.
#13 Pavlov 2010. 03. 3. szerda 09:49
Hát Hetest én is... Sokáig kerestem olyan Star Trek-paródiatörténetet, amiben ő szerepel, de nem találtam igazán jókat, csak ezt.
#12 cirmi imperátor 2009. 12. 11. péntek 22:52
Én hetest kapnám el egy-két körre :d
#11 Pavlov 2008. 07. 29. kedd 17:41
Szia, Laza girl! Én is nagy Star Trek Voyager rajongó vagyok, és direkt rajongásként fordítottam le ezt a történetet.
#10 Laza girl 2008. 07. 29. kedd 09:35
Hali, remélem, még él ez a fórumvonal! Kedves Pavlov! Ez nagyon király sztori, szakértő szemmel olvastam, ugyanis hatalmas ST Voyager rajongó vagyok. Abszolút mértékben meg voltam elégedve mindennel! Oltári baró lett, gratulálok! Kellemes perceket szereztél vele!
#9 Pavlov 2007. 08. 7. kedd 18:05
Kösz!!!
#8 Kutya 2007. 08. 6. hétfő 20:01
Állat!!!!!!!!!!!!!!
#7 Pavlov 2007. 07. 27. péntek 22:06
Kedves Olvasók!

Mivel úgy tapasztaltam, hogy a primposta nem nagyon működik egy ideje, létrehoztam egy új e-mail-címet:

pavlov.urasag@gmail.com

Továbbra is örömmel várom leveleiteket, hozzászólásaitokat!
#6 Pavlov 2007. 07. 24. kedd 21:17
Ugyi?
#5 zozika 2007. 07. 24. kedd 20:47
ez nagyon ott volt
#4 Pavlov 2007. 07. 24. kedd 17:30
Gondolom, mindezen hozzászólások azt jelentik, hogy tetszik! Köszike!
#3 Craig 2007. 07. 24. kedd 10:42
Poén...:))))))
#2 Crad 2007. 07. 24. kedd 08:44
Ez kész... :D
#1 Törté-Net 2007. 07. 24. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?