A+ A-

Mese a Hercegről 1. rész

Vándorlása során megért kalandokat szeretném eléd tárni kedves olvasó, s remélem örömteli perceket, szerzek neked. Kérlek, fogadd szeretettel e sorokat. Lehet, hogy nem lesz olyan szókimondó történet, de megpróbálom az erotikát is feltüntetni soraimban.
A Herceg 20. évét töltötte be Sehol földjén, mikor csodálatos álmot látott. Egy addig soha nem látott földön járt álmában, és egy gyönyörűséges hajadont látott. Egyből szerelemre lobbant ifjú szíve, halálosan beleszeretett a tündéri jelenésbe. Másnap a herceg útra kelt, hogy megkeresse az álmában látott tündérszép leányzót. Tudta, érezte, léteznie kell valahol, és ő meg is, fogja találni még az élete árán is, mert e látomás nélkül mit sem ér hitvány élete. Apja ellátta lóval, fegyverrel, és némi pénzzel. A varázslója felruházta egy - két hasznos dologgal, melyet ráolvasással erősített meg, s a mormogás után így szólt az ifjú herceghez:
- Hercegem, amit most kaptál tőlem, a vándorlásod közben segíteni fog. Soha ne kételkedj magadban vagy cselekedeteid helyességében, mert a varázs csakis jót enged cselekedni, s a helytelen dolgokat megvilágítván, könnyen el tudod kerülni a rosszat. Mindig segíts a rászorulókon, mert nem tudhatod, ki segít téged célod közelébe.
- Bízom magamban s célom sikerében. - szólt a herceg s felszállva lovára elügetett.
Nem tudta merre induljon, így lovára bízta, merre megy. Az ő gondolatait különben is egy igéző szempár töltötte ki. A látomás csodás alakja szinte a retinájába égett így csak az igéző test domborulatait látta, sem az utat, sem a külvilágot nem érzékelte, így észre sem vette az úton előtte heverő anyókát ki pihegve feküdt az árokparton. Még azt sem vette észre, hogy lova megállt, csak akkor döbbent rá nincs egyedül, mikor megszólították.
- Adj Isten herceg! Mi járatban? - szót az anyó.
- Néked is öreganyám és kérlek, bocsásd meg figyelmetlenségem, de a gondolataimat egy álom tartja rabságban.
- Miféle álom az, ami még ébren sem enged? - kérdi az anyó, melyről köztudott volt az álomfejtési tehetség.
- Egy csoda! Egy tünemény! Nem is tudom leírni a szépségét. Szinte az életem adnám érte, ha csak a nevét megtudnám, és az ajkairól hallanám.
- Kedves herceg kérlek, segíts hazajutnom és tán majd valamit, kisütünk ezen álommal kapcsolatban is!
A herceg leugrott lováról s az anyókát felültetve lovára, elindult az erdő mélyén rejlő kunyhó felé az anyókától kapott útbaigazítás után. Mindketten gondolataikba merülve hallgattak, s így telt el az út mely röpke félórának bizonyult. A herceg elrendezett mindent a kunyhóban, szedett fát, melyet fel is vágott, a kertet is rendbe rakta, s csak most tudatosult benne: ez bizonyosan a varázsló műve lehet, csak az ő varázslása vehet rá egy vitézt a kertgondozásra! Dolga végezvén leültek vacsorázni s az anyóka megágyazott a vendégszobában. A herceg csodálkozott ezen, mert a kunyhó nem úgy nézett ki belül, mint ahogy emlékezett rá. Elfáradhattam és nem figyeltem gondolta, de ekkor az anyóka megszólalt:
- Ne csak a szemeddel nézz, hanem a szíveddel is, hercegem. Hidd el sokkal többet fogsz látni a világból!
Ezekkel a szavakkal tette le az asztalra a teával teli csorba bögrét, amit a herceg szó nélkül kiivott. A következő pillanatban feje az asztalon koppant s mély álomba merülve egy csodálatos világba termett. A rét, ahova került soha nem látott virágokkal volt teli. A közelben erdő különös és egyben szép fákkal. S az illatok melyeket a virágok s fák ontottak magukból azokat az illatokat még soha nem érezte. Szeme s orra csak úgy habzsolta az új ingereket. Egyszer csak különös illat ütötte meg az orrát. Emlékezetében őrizte az illat tulajdonosának érzéki alakját, gyönyörűségét, egyedi, soha nem látott szépségét. Az illat a közeli kiserdőből szállt feléje, így amilyen gyorsan csak tudott megindult az illatforrás irányába. Szíve reménnyel telve, lelke reszketett, arcára kiült a várakozás izgalma. Végre - végre a titokhoz talán közelebb kerül. Erdei tisztáson találta magát egy kis lak előtt, illedelmesen bár türelmetlenül bekopogtatott. Mennyei hang csengett fülébe bebocsátó szót. Álmai leánya állt a kicsiny szoba közepén.
- Már vártalak s egyben várlak is hercegem. - szólt az elbűvölő hang.-
- A mi kapcsolatunk túlmegy álmon - valóságon. Ily dolog még nem létezett a földön, mint a miénk. Szerelmes lettem egy képzeletbe, úgy, mint te s egymásra találtunk az álmok földjén. Sajnos nem mondhatom meg, hol találsz rám, ezt a szívednek kell tudni, de kaptunk egy lehetőséget. - Azt a lehetőséget, hogy találkozhatunk álmunkban, és bármit tehetünk, meg is történik, és mégse történik semmi köztünk, ez egy köztes állapot. Ha bármilyen információt mondunk egymásnak arról, hogy találnál meg akkor soha többé nem láthatnánk egymást, se, álmunkban se valóságban, gondolom ezt nem szeretnéd, ezért beszélgessünk a szerelmünkről. - szólt a tünemény.-
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.5 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 vakon53 2016. 01. 31. vasárnap 12:23
Hol a folytatás?
#4 papi 2013. 11. 13. szerda 07:39
Szép mese
#3 v-ir-a 2011. 10. 8. szombat 20:15
akárki is jól tette...nekem tetszett
#2 Imre 2003. 11. 5. szerda 16:06
Ki rakta fel ide a történetemet?
Imre
#1 Törté-Net 2003. 11. 4. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?