A+ A-

Hogyan lehet leküzdeni a fizikai és pszichológiai jellegű problémákat?

Részlet a "Mit csinál egy szexológus az ágyban?" című könyvből
A párkapcsolat során előforduló problémák nagy része általában nem súlyos. Amennyiben azonban nem oldják meg őket rögtön, úgy felhalmozódnak és összegződnek, ami viszont már a pár felbomlásához vezethet.
Félelem a fizikai tényezőktől
Ez azt jelenti, hogy valaki fél levetkőzni és meztelenül mutatkozni partnere előtt. Az illető esetleg azt gondolja, hogy túlságosan kövér, vagy túlságosan sovány. Az ízlések azonban szerencsére különböznek. Egyes férfiak kedvelik a kerekded, érett asszonyokat, mások viszont a karcsú és nyúlánk nőket részesítik előnyben. Ha egy férfi tehát kiválaszt egy nőt, az azért történik, mert olyannak szereti, amilyen. Ezért a nőnek nem kell mindenáron lekapcsolnia a villanyt, amikor szeretkezik. Nem szabad elfelejteni azt, hogy a szerelem - különösen egy nő számára - bemutató is. A nő tehát szokjon hozzá saját testének látásához, beleértve nemi szerveit is.
Ehhez nézze meg magát először a tükörben. Simogassa meg a testét a nemi szervekkel együtt. Miközben ezt teszi, gondoljon arra, hogy önmagának örömöt okoz. Ha ezt el tudja fogadni, akkor felismeri azt, hogy partnere szintén szeretheti és örömmel képes megajándékozni őt.
A pszichológiai problémák kezelésére a legjobb módszer a megbeszélés. Ha az nem lenne elegendő, a problémákat orvosnak vagy pszichológusnak kell elmondani, és meglátja mindenki, hogy a gondok hamar megoldódnak. Ugyanez a férfiakra is vonatkozik.
Amit nem szabad elfelejteni az az, hogy nem exhibicionizmus az, amikor valaki meztelenül van partnerével. Exhibicionista az az ember, aki idegen előtt vetkőzik le.
Félelem attól, hogy valaki rossz szerető
Ez a félelem leállítja a kezdeményezéseket. Az ebben szenvedő egyén nem tesz semmit, mert fél, hogy mindent rosszul csinál. A könyv már az eddigiek során leírta azt, hogy egy férfi mit vár egy nőtől. Ez az első lépés. Az elméletet gyakorlatba kell ültetni. Ilyen probléma esetén szintén nagyon fontos a megbeszélés. A nőnek meg kell kérdeznie a férfit, hogy kedvére van-e az, amit a nő csinál. Ezt a megbeszélést az ingerlés közben kell folytatni és ezalatt figyelni kell a férfi reakcióit. Ha az ingerlés nem kellemes, abba kell hagyni és mással kell próbálkozni. A tökéletességre kell törekedni ugyan, de azt sem szabad elfelejteni, hogy egy férfi sem várja el a nőtől, hogy egy nap alatt váljon ideális szeretővé. (Ugyanez vonatkozik a nőkre.) A tökéletesség elérésére egy egész élet áll rendelkezésre. Visszavonulás helyett tehát mindenkinek a fantáziáját kell használni, továbbá újra és újra kezdeményezni a szeretkezés hagyományos módszereiből adódó monotónia elkerülése érdekében. A házastársi jogokat és kötelességeket lelkesedéssel kell gyakorolni.
Félelem a terhességtől
Manapság ezt a félelmet nem lehet komolyan venni. Ha valaki nem megfelelően informált ebben a témában, ez a könyv megtanítja a különböző fogamzásgátlási módszerekre. Mindössze annyit kell tenni, hogy ezek közül egyet kiválaszt.
Bizonyos nőket csak akkor kap el a nemi vágy, ha nincs védelem, ami megakadályozhatná, hogy áldott állapotba kerüljenek. Ez az érzés különösen erős a menstruáció alatt.
Félelem az orgazmustól
Az orgazmustól való félelem gyakoribb, mint ahogy azt bárki gondolná. Az előzőek során már szó esett az elájulástól, illetve attól a ponttól való félelemről, ahol a kéjérzet miatt valaki teljesen elveszti önuralmát. Attól, hogy kiszolgáltatottá váljon annak a férfinak, akinek a nemi örömöt köszönheti. Szégyelli a nyögést és a sóhajokat a partner előtt.
Ha valakinek még soha nem volt orgazmusa, akkor érdemes partner nélkül maszturbálással kezdeni. A maszturbálás segítségével aztán akkor is felismeri az orgazmust, ha már partnerével szeretkezik. A nemi vágy ezen hiányát pszichológiai tényezők is okozhatják, úgy mint az érzések átvitele a férjről az újszülöttre. A nőknek itt óvatosnak kell lenniük, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy mihelyt apákká válnak, a férfiak egyre nagyobb mértékben csalják meg feleségüket. Az anyai szeretet tehát nem lehet kihatással a nemi életre.
Mindenkinek meg kell értenie, hogy az élvezet kimutatását a partner várja. Ha nem mutatjuk ki a kapott nemi öröm iránti elégedettségünket, partnerünk zavarba jöhet.
Sok nő soha nem jut el az orgazmusig, mert tudat alatt elutasítja azt. Ön ne tartozzék ezek közé és engedje el magát.
További problémák a partnerek között: a nemi vágy hiánya vagy csökkenése.
A nőnek nincs kedve a szeretkezéshez terhesség után
Ez teljesen természetes jelenség, különösen ha a szülés során nehézségek léptek fel. A szülést követően általában 6-8 hétre van szükség ahhoz, hogy a fájdalmak teljesen megszűnjenek a nemi szervek tájékán. A nőnek figyelmeztetnie kell erre partnerét, mert az esetleg nincs tisztában a terhesség utáni körülményekkel.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.5 pont (6 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 Shavo 2011. 10. 18. kedd 00:39
Elmegy.
#1 Törté-Net 2003. 10. 11. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?