A+ A-

Hosszú hétvége az Adrián

Mindig is kedveltem az Adriai-tengert, így nagyon megörültem, mikor családom két apartmant is vásárolt Krk festői szépségű szigetén. Az egyiket saját magunk számára, míg a másikból fent tudtuk tartani mindkettőt, azzal, hogy áprilistól-októberig állandóan vendégeink voltak.
Maga a történet egy hétfői napon kezdődött, mikor a meleg már teljesen elviselhetetlennél vált, estére szerencsére ez egy cseppet mérséklődött, mikor kis városunk kedvenc sétáló és egyben fő utcájának, egy közkedvelt vendéglátó ipari egység teraszán iszogattunk baráti társaságban. Ákos barátom, aki Reni nevű barátnőjével volt vetette fel az ötletet:
- Most, hogy jön Pünkösd hétfő el kellene menni valahova hosszú hétvégére!
- Ez tényleg jó ötlet! - mondta Reni és most már mindketten rám néztek.
- Mit szólnátok, ha csobbannánk az Adrián egyet ? - kérdeztem tőlük.
- Nem lesz az drága kicsit? - kérdezte Ákos.
- Nem. - mondtam mosolyogva. - Most, hogy már meg van nálunk az ingyen szállás az apartmanunkban, csak az utazás meg a kaja kel, de annyit idehaza is elköltenénk.
- Ez abszolút igaz.
- De mivel csak hárman vagytok én is veletek tartok! - mondta Zsuzsa, aki szintén a baráti társaság tagja, és hallotta a beszélgetést.
Hát így alakult, hogy csütörtök este neki indultunk annak reményében, hogy a hosszú egész éjszakás utazás után, másnap délelőtt már a tengerben hűsölhetünk majd. Az út során semmi érdekes történt. Krk - szigetéhez érve már az egyre jobban forrósodó nap fogadott minket, de a tenger látványa kárpótolt minket, és az, hogy már nem sok van hátra az útból. A lányok is felébredtek hátul a kocsiban. A tükörbe sűrűbben hátrapillantgatva néztem őket. Persze ez csupán érdeklődés volt, mert Reni ugye Ákos barátja tehát tabu, Zsuzsával pedig már régóta nagyon jó barátok vagyunk, nem egyszer vigasztaltam már egy-egy rosszul végződött kapcsolata után. Renit elbűvölte a tenger látványa, így nem vette észre, hogy sűrűbben tekintek a tükörbe. Szőke vállig érő haja szinte szikrázott a napsütésben, kb. 170 centi magas lehetett, nagyon jó alakkal, és körülbelül pont kézbe illő mellekkel, de reményeim szerint azokat még megcsodálhatom, reménykedve a topless napozásban. Zsuzsa már kiszúrta érdeklődésemet, és egy nagy mosoly volt az ajándékom. Külsőre legalább olyan jól nézett mint Reni, habár nem voltak olyan jó adottságai. Barna rövid hajú, sötét barna szemekkel, körülbelül 175 centiméter magas, aránylag kis mellekkel.
Krk szigetére átérve a több mint egy kilométer hosszú hídon, minden egyes településen már turisták, és fürdőzők hadát láttuk. Tíz órára elértük Krk városát is, melynek határában a tenger mellett állt úti célunk. Az apartmanunk két szintes az emeleten két különálló hálószobával, míg a földszinten egy nagy nappali, konyha, étkező, fürdőszoba található. Még én is csupán másodjára voltam itt, de már elsőre is rögtön elnyerte tetszésemet, a nappaliból a tenger felé nyíló veranda, mely fölött még az emelet is húzódott, így kellően árnyékos volt. Annak idején rögtön birtokba vettem az itt álló hintaszéket, és kellemes órákat tölthettem el benne. Reméltem ezt most is megismételhettem. A vendégeimnek is nagyon tetszett a hely. Az emeleti egyik szobába került Reni és Ákos, míg a másikat felajánlottam Zsuzsának, így magamnak szánva a nappaliban álló kihúzható kanapét.
Zsuzsával nagyon jóban voltunk és szerintem az sem jelentett volna gondot, ha azt mondom, hogy egy szobában leszünk, de azért úriember vagyok. Gyors zuhany után, és elhelyezkedés után megbeszéltük, hogy Ákos és én főzünk ebédet, a lányok pedig lementek a tengerpartra. Igen lementek, mert errefelé a tengerpart eléggé sziklás. A háztól körülbelül száz méterre volt lejtésben. De a horvátok már a turistákra gondolva elég hosszan homokos tengerpartot építettek ki. Ez abból állt, hogy csináltak egy körülbelül 20 méter széles homokos részt, ahol napozni lehetett, és a tenger is feltöltötték részben. Mikor a lányok elmentek, Ákossal megbeszéltük, hogy valamiféle tésztát csinálunk, mert az hamar meg van. Éppen végeztünk már lassan, ő még egy-két edényt elmosogatott, én pedig a verandára kilépve kezembe vettem a gondosan odakészített távcsövemet, és belepillantva elkezdtem szemlélni a horvát-tengerpart szépségeit. Épp azt mondtam magamban, hogy szép nyaram lesz, ha itt leszek, mikor megpillantottam a lányokat. Nem csalódtam, mindketten topless napoztak, de a hátukon, így egyenlőre nem láthattam semmit.
- Hát te? - hallottam a hátam mögül Ákos hangját.
- Megnézem a tengerpart gyöngyszemeit, épp most bukkantam rá a lányokra is.
- Mutasd csak! - mondta, oda adtam neki. Megnézte a lányokat, majd tovább siklott a tekintete a többi lányt szemlélve.
- Azt betyár, micsoda tejcsárda! - mondta és lerakta közben a távcsövet. Én mosolyogva ránéztem.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.84 pont (57 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 Andreas6 2017. 12. 16. szombat 13:44
Nem rossz, de ha elgondolom, hogy milyen történeteknek adtam eddig tizest (Kilián Vanda írásaira például) akkor különbséget kell tennem. Tehát: 8 pont!
#6 vakon53 2016. 05. 1. vasárnap 13:03
Ezcsak 10 pontlehet.
#5 listike 2014. 06. 15. vasárnap 12:08
Nagyon jó volt.
#4 genius33 2012. 12. 31. hétfő 07:39
Nemrossz smile
#3 Billy 2004. 01. 27. kedd 09:55
Szerintem sem rossz. Egy 10-est megér!
#2 xy 27 2003. 07. 13. vasárnap 10:36
Nem rossz
#1 Törté-Net 2003. 07. 13. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?