Gül Baba rózsái 1. rész

Szavazás átlaga: 7.41 pont (46 szavazat)
Megjelenés: 2024. június 2.
Hossz: 9 069 karakter
Elolvasva: 601 alkalommal
GulBabaRozsai1-1.jpg
Túl nagy a kísértés...
Ez a történet 1540-re nyúlik vissza,  amikor a törökök elfoglalták Magyarország nagy részét.  Jafar, becenevén Gül Baba, anatóliai születésű, bektasi dervis költő volt.  Csodálatos Szulejmán szultán társa és megbízható tanácsadója volt, aki II. Mehmed uralkodása óta számos európai oszmán inváziót kísért .    
Hazánkban a Jafart ma is Gül Baba néven ismerik, ami Buda környékén a rózsák atyját jelenti, és most így fogjuk emlegetni.  Dervis státuszát Allah mély, misztikus ismeretéből fakadt.
A bölcs, öreg Gül Babának hatalmas rózsakertje volt, a gyönyörű virágok elragadó illatukkal betöltötték a levegőt.  Az a hír járta akkoriban, hogy a Gül Baba kertjéből származó rózsaszirmokkal illatosított vízben való fürdőzés minden lány szépségét mennyeivé varázsolja.
GulBabaRozsai1-2.jpg
Leila, egy török ​előkelőség imádni való lánya volt.  Atyja a szultáni sereg tábornoka volt, akit annak a magyarországi terület kormányzójává neveztek ki.  A Egy kecses és elbűvölő szépségű kisasszony nem szorult rá a rózsák varázs erejére, ám mégsem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy megnézze, igaz-e amiről suttogva beszélnek az emberek.  Ezért egyik este lopva besurrant Gül Baba rózsakertjébe, és levágott néhány virágot, és a szirmukat a fürdővízbe akarta szórni, és megnézni, mi történik.   
A pasa lánya volt, és bár tudta, hogy a viráglopás súlyos bűn, azonban abban bízott, hogy nem fogják elkapni.
Gyorsan és éberen tudott mozogni a sötétben, csupán a legérzékenyebb fülek hallhatták a neszezést.  Miután, ahogy remélte, az első alkalommal elkerülte, hogy észtervegyék, másodszor is meglátogatta a rózsakertet.
A nagy és bozontos szakállú Gül Baba azonban felfigyelt a viráglopásra, és észrevette a tettes nyomait.  Másnap reggel látta a finom lábnyomokat a kertje puha talajában, a rózsabokrok mellett a hiányzó virágokkal. Később azonban találkozott Leiláva, akinek kezén olyan nyomokat látott, mint amikor a rózsatövisek megkarcolják finom bőrét.  
GulBabaRozsai1-3.jpg
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 5 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.41 pont (46 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Miriam
2024. június 9. 21:05
#14
Gül Baba nyilvánvalóan nem igazgató. Ridegh Lajos valóban az, de au egy másik történetem szereplője. Kösz a gartulációt. Előbb-utóbb felteszik a második részt is. Már nagyon régen elküldtem.
2
Miriam
2024. június 7. 14:25
#12
Veteran: valóban a nők arról álmodoznak, hogy az igazgató tévedésből elfenekeli őket?  Ebben te egészen biztos vagy?
1
veteran
2024. június 7. 04:38
#11
Egy hölgy álomvilága.
1
Miriam
2024. június 3. 16:53
#10
Furcsa dolog egy pornó oldalon mesélni egy némileg nosztalgikus, talán még meseszerűnek is mondható, ugyanakkor mély, emberi mondanivalólót tartalmazó történetet. Tele van szimbolummal. A rózsa a szépség, a fürdő a testi-lelki megtisztulás, a büntetés viszont a múlt terheitől való megszabadulás. 
Elkültem a második részt. Előbb-utóbb felkerül ez is. Nagy sikert persze ettől se lehet várni, de egy próbát ez is megér. A többit majd meglátjuk
1
Álmoska5
2024. június 3. 16:04
#9
De van értő fül, és érző szív a szerelem virágja iránt!

RÓZSA A SZERELEM SZINBOLUMA!

Én akkor lettem szerelmes a jelenlegi feleségembe ki már 83 éves amikor Csongrádi Kata a Millió, millió rózsaszál... világ sláger lett 1984 -ben!
Ő üdült az akkori BÁNYÁSZ Üdülőbe ( most CARBONA Hotel) és december 01-jén ismerkedtünk meg. Volt egy Trabantja (PK 12 xx), aminek ablaktörlője alá mindig volt téve egy rövid szárra tépett; terekről, kertekből, Pénzügyűr Gyöngyházból lopott Rózsaszál!  Két hét alatt két váza leli lett amit a balkonára tett ki. 
Presszó részben amikor átnyújtottam Neki a kis barna autós tuskámból a rövid szárú Rózsát, fentről a hangszóróból elindult a dal:  A festő megkívánt egy nőt...

E szerelem nem jött volna létre a RÓZSA varázsa nélkül. Mert mi a második házasságunkba most töltöttük be 38.- évet De közös életünkből már nem született szerelem gyerek, de Nejemnek két   lánytól háromunokája született (ELTE Jogtudomány Pécs, Építészmérnök kinek két gyermeke van, strandon masszőrnő). Nekem két fiam van, csak az idősebbig  ÁLMOS nős. Tőle van van három leány unokám és most éppen tegnap látogattam meg őket, láttam a kis ÁLMOSKA unokámat.

IGEN MIRIAM A RÓZSA IMÁDATA, A LELKEK GYÓGYSZERE IS EGYBEN!

Tisztelettel:

"Álmoska5"
2
Ez egy válasz Miriam 2024. június 2. 23:42-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. június 2. 23:43
#8
Köszi, Lolamackó!
1
Miriam
2024. június 2. 23:42
#7
Valóban úgy van, ahogy Tiltakozó77 írta, megpróbáltam az emberi létezetésünk alapértékeit a fájdalmat, a szépséget, a gyönyört egy történetben összegezni. A rózsa több mint egy virág, hanem ahogy a törénetben szerepel "rózsák szépsége az isteni szerelem misztikus keresését szimbolizálja", mint ahogy a bektasi dervis költő, Gül Baba sem egy hibbant, szenilis, vén trotty. Mindezt megpróbáltam beleilleszteni a történelmi keretbe, abba az időszakba, amikor a keleti misztikum elér a korabeli Budára is. A szép Leila elfenekelése és megalázása és a rózsák letörése szimbolikusan egy és ugyanaz. Egymás analógiái. 
Nehéz olyan dolgokról beszélni, amit a másik fél nem is ért. A többi irásomnak is csak mérsékelt sikere volt. Most tettem egy újabb kisérlet arra, hogy tesztelem, hogy milyen a a gondolataimank a fogadtatása. Semmi baj, ha nem találok értő fülekre!
1
Lolamacko
2024. június 2. 22:34
#6
Érdekes és ritka színfolt ezen az oldalon.
2
Miriam
2024. június 2. 22:26
#5
Nem is gondoltam, kedves Andreas6, hogy tetszeni fog. Kerüld is a következő részeket!
1
Tiltakozó77
2024. június 2. 09:36
#4
Nekem tetszik. Fájdalom, szépség, gyönyör, egybe. 10.p
1
Andreas6
2024. június 2. 08:13
#3
Egyáltalán nem tetszett.
-1
Álmoska5
2024. június 2. 00:47
#2
Dicséretes. Visszamenni a MESE Világba ez igen az illusztrációk gyönyörű színeket, varázsolnak. Ez a kis történet remélem fog folytatódni. Rózsák miatt melegséget áraszt az olvasó felé: 10.p.
1
T
Törté-Net
2024. június 2. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1