A zárda bűnei

Szavazás átlaga: 8.4 pont (50 szavazat)
Megjelenés: 2024. március 5.
Hossz: 24 439 karakter
Elolvasva: 718 alkalommal
– Klára szóror!
– Parancsoljon velem Özséb atya.
– Péter testvér arra kéri nővér, hogy amint lehet, fáradjon át hozzánk a parókiára.
– Fertály óra múlva ott leszek Özséb atya – bólintott komolyan a zárdafőnök asszony, és a többi apáca után indult, hogy a reggeli szentmise után visszakísérje őket a zárdába, ott kiossza számukra a napi feladatokat, és ő maga is a saját dolga után nézhessen. A szerzetes addig nézett a tova vonuló apácák után, amíg azokat el nem nyelték a kert fái. Mikor eltűntek szeme elől, gonoszul elmosolyodott, és fejét csóválva indult vissza a templom mellett épült parókiára, ahol leült az ott csendesen várakozó Péter atya mellé, a ház oldalán lévő padra.
A Szent Nonának szentelt, apró, falusi zárda az oda érkező két szerzetes jelenléte ellenére a megszokott csendes, lassú életét élte. Az Úr 1247. évét írták ekkoriban, és már több, mint száz éve, hogy néhány ember szálast épített magának a környéken, és elkezdték az addig sosem háborgatott talajt nehézkes ekéikkel felszántani és búzával, zabbal bevetni. A nem sokkal később, a király és a püspök parancsára oda érkező első papok is észre vették már, hogy a kis falu melletti domb oldalában fakadó egyik forrás büdös, és szinte forró vize mennyire jót tesz az ember belsőjének. Fiataloknak és időseknek egyaránt helyre hozza szinte minden gyomorpanaszát, és az idős emberek fájó derekát, térdét és vállát is gyorsan meggyógyítja. Ezért épült a templom mögött az apró zárda tizenkét cellával, és a hozzá tartozó kerengővel, capitulummal, refektóriummal, és műhelyekkel. Az épület mögött jókora kert volt zöldségágyásokkal és gyümölcsfákkal, amik ellátták a konyhát. Ennek a kertnek a túlsó oldalán épült meg a templom, ami a falu szélén állt. Így a nővérek még a falutól is távoli csendben élhettek. Megalapítása óta aztán mindig 6-12 nővér lakott a zárdában az ország minden sarkából, akik a nap nagyobbik részében apró, egymesszelyes agyagpalackokat készítettek. Ezekbe a palackokba töltötték minden nap azt a három nagy korsónyi gyógyvizet, amint minden nap két paraszt szállított be szekérrel.
Klára szóror 46 éltévéből húszat töltött már az apró, falusi zárdában, és már hat éve volt a zárda főnökasszonya.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 12 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.4 pont (50 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Waderlaci
2024. március 5. 13:01
#8
Remélem neked is ugyan az jött ki végeredménynek 😄 Ezt a szöveges példát nekem is ki kellett számolnom, csak visszafelé. 
A további írások... jelenleg csak remélni tudom, hogy sikerül hamarosan befelyeznem valamelyiket. Munkatárs, anya-lánya, megcsalás... ezekkel foglalkoztam felváltva a napokban. Valamint egy vagy kettő szabadban, s/m mentes, romantikus(?) ötlettel. Viszont, ha én elakadok, akkor akár hosszabb időre is el tudok akadni. És néha elég csak annyi, hogy nem találok megfelelő szinonímát. Az meg, hogy átugorjak egy ilyen részt, az nem az én módszerem. Sajnos. Ez az első eset az elmúlt 2-3 hónapban, hogy mikor kijött az új írásom, még nincs beküldve vagy elfogadva új novellám. De a hét végéig még sok minden történhet!
2
Ez egy válasz Lolamacko 2024. március 5. 11:04-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. március 5. 11:52
#7
Ez a szaporodás úgy működik, hogy valaki (Kékég és Kexi Réka-Csaba történetei) elkezdi, és jönnek belőle az ötletek. Kékég apacás történetéténél szerepel, hogy segítettem neki pár hiteléti pontosítással. Akkor határoztam el, hogy én is írok egy apáca történetet. Aztán jött a matekpélda... és ez lett a vége.
Az 50... nagy különbség köztünk, hogy te soft/light s/m kategóriában gondolkozol, én viszont hard-ban. Többek közt miattad lettek ilyen "alacsony" ütésszámok (20-40-50). De pont ezért is jegyzi meg az idős szerzetes, hogy enyhe számban osztogatja a főnökasszony az ütéseket.
1
Ez egy válasz Éva596 2024. március 5. 10:41-kor írt üzenetére.
Álmoska5
2024. március 5. 11:26
#6
Fogadd el Éva jó tanácsait. Szurkolok neked, mert férfi vagy. Engem kezd érdekelni. Éva596 után Miriam is szépen finoman kezdi a fészkét építgetni, csak ő még nem ismeri az Őserdőben kialakult ERŐ viszonyokat.

Bimbóból ki erős Rózsa fog kifejlődni-
remélem fogsz maradni és velünk osztod meg szerzeményeidet.

Wanderlaci írására: 10.P

"Álmoska5"
1
Lolamacko
2024. március 5. 11:04
#5
Szeretem a történelmi korokba helyezett írásokat, persze akkor ha jók. Itt akkor vettél le a lábamról, mikor a számolást írtad. Bevallom, nekiálltak kiszámolni én is. Remélem továbbra is ilyen aktív leszel és jönnek az írások. Milyen cimkék következnek?  vagy már végig értél?
2
Éva596
2024. március 5. 10:41
#4
Mostanában nagyon megszaporodtak itt a hitélettel foglalkozó történetek. Sajnos a közéletben is, míg ezek fantáziák, azok nagyon is igazak, és eljárások indultak az ügyekben. És mennyi lehet, ami ki sem kerül a nyilvánosságra? WLaci hoztad a szokásosat, a minimális ötveneket. A stílusod, a megfogalmazásod sokat javult, ötleteid vannak, határozottan látom a fejlődést. De még mindig lehetne rajta csiszolni, írtam már neked, hogy a kevesebb néha több, de te nem tudsz lejjebb menni. De az utóbbi írásaid már olvasmányosabbak. Ne hagyd, hogy az állandó ötven ütés elvigyen rossz irányba! Írj tovább és egyre jobbakat!
2
Andreas6
2024. március 5. 09:29
#3
Sajnálom, de nekem nem jött be.
1
salsa
2024. március 5. 07:00
#2
Nagyon tetszett. Az ötlet, a stílus, a csavar... Gratulálok.
3
T
Törté-Net
2024. március 5. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1