A+ A-

Tolvajszerelem

- Úgysem mered megtenni! - hergelte tovább Sanci!
- Már miért ne merném? Nem olyan nagy dolog. - az alkohol beszélt belőle. A szokott helyükön ültek a pub - ban. Minden héten legalább egyszer összejött a társaság. Mindenféléről dumáltak, ökörködtek. Jó haverok voltak. Sancival, Karesszal és Ritával egy helyen dolgoztak. A többiek főiskolás haverok, a haverok haverjai kollegái. A társaság állandóan változott, de mindig visszatértek. Érdekes, hogy ezeken az összejöveteleken kívül soha nem csináltak közös programot. Valahogy elég volt az, hogy hetente találkoznak.
Most is néhány órája itt ücsörögtek. A téma, mint mindig, az utcán hevert. Illetve nem hevert, mert ellopták. Mármint Karesz húgának a kocsiját. Teljesen kiakadt, szidta az édesanyját minden autótolvaj köcsögnek. Persze a többiek is felháborodtak, de amikor kiderült, hogy a csajnak egy szakadt Kadett volt a birtokában, egy kicsit megmosolyogták a helyzetet. Kinek kellhet egy közel 12 éves rom? Még akkor is, ha jó állapotban van, vigyáztak rá.
- Lehet, hogy valakinek menekülnie kellett vele! - vélekedett Eszter, aki titkárnőként dolgozott egy irodában, de saját magát, folyamatosan menedzserasszisztensként aposztrofálta.
- Jaj, Eszti! Ez nem egy James Bond film - torkollta le Kata. Ok ketten nem nagyon kedvelték egymást. Talán azért, mert mindkettőjüket viszonylag dekoratív külsővel áldotta meg a sors. Kata barna hajú, zöld szemű lány volt, Eszter pedig tipikus szőkeség, tengerkék szemekkel. A társaságban mindig egy kicsit versenyeztek egymással, Eszter külsejével, öltözködésével operált, Katának viszont szinte minden témához volt értelmes megjegyzése. Nem volt ez igazi harc, inkább csak játék, a pasik hülyítésére.
Mindenesetre a társaság mindkettőjüket elfogadta olyannak amilyenek.
- Szerintem balhéból nyúlták le a gépet - szólt közbe a vitát elvágandó. - Srácok összedumáltak, elkötötték a járgányt, furikáztak vele egyet, aztán, amikor kifogy a benzin otthagyják.
- Buliból nem szoktak autót lopni. - mondott ellent Kata. - Buliból az ember, legfeljebb virágot lop, nem egy többszázezer forint értékű autót.
- Miért ne? Lehet, hogy egy srác így akart imponálni szíve hölgyének.
- Te csinálnál ilyet?
- Persze.
- Nocsak! - kapta fel a fejét Sanci. - És hogy képzeled? Megtetszik egy autó, bevered a szélvédőt egy féltéglával, összekötözöd a drótokat és usgyi?
- Nem. Én ha autót akarnék lopni, sokkal elegánsabban csinálnám. Valahogy úgy, mint Arsen Lupin.
Figyelni kell arra, hogy a tulaj ne vegye észre, ne szólaljon meg a riasztó meg ilyenek.
- Ezt nem lehet megcsinálni. Profi eszközök kellenek hozzá!
- Dehogy kellenek profi cuccok.
- Mihez nem kellenek profi cuccok? - szól bele a társaságba Zsolt, aki csak nem rég érkezett és mostanáig Ritával beszélgetett. Eléggé okoskodó fiú volt, jó munkahellyel, mindenbe beleszóló stílussal.
- Azt mondja, hogy az autólopáshoz nem kellenek profi eszközök, csak elegancia. - avatta be a Kata.
- Így van. Meg szerencse és alkalom. Én kipróbálnám - fűzte hozzá. Izgalom vett rajta erőt. Valamiért be akarta bizonyítani a többieknek, hogy igaza van. Váratlanul kimondta:
- Fogadjunk, hogy egy napon belül lopok egy autót!
A többiek meredten néztek rá, aztán kitört a röhögés.
- Te tiszta hülye vagy! Ezért lecsuknak. - próbálta Kata visszarángatni. Kérően nézett rá, mintha már látná a vádlottak padján. Még sosem vette észre, hogy milyen meleg barna szeme van. Sanci kapott az alkalmon:
- Fogadjunk! Legyen a tét, mondjuk egy üveg whiskey!
- Oké.
Összepacsiztak, Zsolt röhögve vágta el a fogadást.
- Úgyse mered megtenni. - hergelte Sanci.
- Már miért ne merném?! Nem olyan nagy dolog. - Az alkohol beszélt belőle, de már nem volt visszaút - Most hagyjuk ezt a témát, holnap este visszatérünk rá.
Ebben maradtak. A társalgás mindenféléről folyt tovább. Zsolt éppen arról beszélt, hogy az új főnökasszonya milyen jó fej, és, hogy milyen könnyedén elfogadtatta vele a legújabb ötleteit. Eszter szinte csüggött a szavain, régóta tetszett neki a srác. A többieknek meg volt a véleménye a női főnökökről. Ezen a vonalon ment tovább a duma. Nem folyt bele a társalgásba. Azon gondolkodott, hogy beleugrott egy jó nagy marhaságba. De hát, mit veszíthet? Egy üveg italt. Viszont, ha meg tudná csinálni, az nagy show lenne. Hallgatta a többieket. Zsolt éppen arról mesélt Eszternek, hogy a múlt héten vette át az új autóját. Kia Chymera, valami új modell, mostanában vezették be a piacra. Eszter csillogó szemmel hallgatta. Figyelte őket és megállapította, hogy a lány hamarosan az ujja köré csavarja Zsoltot. Észre vette, hogy Kata őt figyeli. Rámosolygott, aztán felállt és kiment a mosdóba. Ahogy állt a piszoárnál megint elmosolyodott a falra írott üzeneten: "Arccal a fal felé, kezedben a jövő". Amíg mosta a kezét megfogalmazódott benne egy terv. Ahogy jobban végig gondolta rájött, hogy teljesen egyszerű és könnyedén megvalósítható.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.21 pont (63 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 Andreas6 2017. 12. 18. hétfő 08:30
Nagyon jó lett, gratulálok!
#11 vakon53 2016. 05. 11. szerda 16:28
Ezsemlett továbbfolytatva.
#10 zsuzsika 2014. 12. 25. csütörtök 08:20
Jó.
#9 A57L 2014. 01. 11. szombat 07:54
Nem rossz.
#8 sikamika 2012. 09. 20. csütörtök 23:23
nagyon jo smile
#7 WW 2002. 11. 1. péntek 00:51
HUuu!nekem nagyon tetszett..de mit lett a vége?
#6 anonymous 2002. 10. 29. kedd 20:33
Nagyon jo az alap tortenet.
A folytatas a zarkaban lesz?
#5 Reflection 2002. 10. 28. hétfő 17:18
Mindig azok a tortenetek a legjobbak, amiknek jo alapjuk van. Szoval 9-es.
#4 Bihari-Nagy 2002. 10. 28. hétfő 12:19
Kellemes, humoros, érzéki. 10 pont+
#3 Dezso 2002. 10. 28. hétfő 08:58
Lesz folytatas is vagy a fantaziara bizod? Jo story! :-)))
#2 Angel 2002. 10. 27. vasárnap 22:36
Szuper! Nem csak a perverz tömény " hu de jol megbeszlak" történetek kellenek! 10 pont!
#1 Törté-Net 2002. 10. 26. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?