A lángra lobbant lánglovag

Szavazás átlaga: 8.12 pont (69 szavazat)
Megjelenés: 2023. október 19.
Hossz: 52 383 karakter
Elolvasva: 1 137 alkalommal
Péntek. Szép, napsütéses, nyáriasan meleg, szeptember végi péntek. A ragyogó időn kívül, még annyiban is különleges ez a péntek, hogy ez az első nap, amikor én vagyok a szolgálatparancsnok. Gábor vagyok, a városi tűzoltóság szolgálatparancsnoka. Már több mint öt éve, hogy egyenruhát húztam és beálltam a hamutaposók sorába. A középiskola után azonnal jelentkeztem, és mivel minden rostán sikeresen átmentem, rögtön fel is vettek. A kötelező alaptanfolyam után kerültem ide és azóta itt is szolgálok. Valószínűleg meg voltak elégedve a ténykedésemmel, mert rövid úton elzavartak a NKE-re, hogy felsőfokú tűzoltó végzettséget szerezzek. Kicsit féltem, hogy aktakukacot szeretnének belőlem csinálni, mert én vonulni, menteni, oltani szeretek, de szerencsére nem a hivatali munkában számítottak rám. A diploma átvétele után, hamarosan hadnagy lettem, most pedig megkaptam végre a szolgálatparancsnoki kinevezésem. A suli alatt is szolgáltam, szerparancsnok voltam a hármason, de ez most más. A szerpk. A saját szeréért, saját embereiért felel, a szolgálatpk. Pedig az egész szolgálati csoport minden tagjáért, minden eszközéért. Káreset során neki, jobban mondva most már nekem kell irányítani a mentési, oltási munkát, de enyém a legfőbb felelősség is. Nehéz, szép, felelősségteljes szakma és én imádom csinálni.

Az első napom, nem a legjobban indult. Épp, hogy túlestünk a váltáson, a leadó szolgálat lelépett, mikor a kapu előtt megállt egy ismeretlen autó. A katasztrófavédelem feliratú kéklámpás Yeti megjelenése, pedig nem sok jóval kecsegtet. Természetesen az OKF vándor ellenőrei a MEO jelent meg. Pechemre a teljes hivatali állományunkat, a parancsnokkal az élen, berendelték a megyére, így hát én voltam a legmagasabb beosztású a laktanyában, engem ért a megtiszteltetés, hogy eleget tegyek a kéréseiknek. Nem panaszkodom, végül is emberségesek voltak, csak a szabályok betartását kérték rajtunk számon. Kaptunk szerelési feladatot, ruházat és felszerelés ellenőrzést, a híradó szolgálatnál okmányokat ellenőriztek, megvolt a kötelező szondáztatás is, végül több ember is kapott egy-egy elméleti, vagy gyakorlati feladatot. Sajnos az egyik kiszemelt áldozat a kis Gyufa volt. A kopasz, alig pár hónapja felszerelt tűzoltó azt a feladatot kapta, hogy kapcsolja be a szeren a mobil rádiót és állítsa átjáró üzemmódra.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 24 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.12 pont (69 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Andreas6
2023. december 23. 17:53
#7
Nagyon tetszett. Tőlem 10 pont.
2
Kexi69
2023. október 19. 20:57
#6
Élvezetes stílus, a "szakzsargon" is tetszett. a helyesírást és a nyelvtant sem ellenőriztem, nem is jutott eszembe ilyen marhaságokkal foglalkozni.
Ment a 10 pont. 
2
lelkes
2023. október 19. 19:50
#4
Nagyon jó! És ha jól sejtem, valamilyen közöd van a tűzoltókhoz. 
Amúgy 10p
2
Álmoska5
2023. október 19. 06:45
#3
Gratulálok én is okosabb lettem! 
10.P
"Álmoska5"
2
Lolamacko
2023. október 19. 06:21
#2
Hoztad a megszokott színvonalat. Van akció, romantika, és megtudtam sok mindent a tűzoltásról. Én is azt hittem, hogy az slag 🙂 
2
T
Törté-Net
2023. október 19. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1