A+ A-

A moszkvai srác

197* január. Moszkva, Seremetyevó. Hóvihar, a repülőtér zárva. Már semmi remény arra, hogy elutazzunk. A textilesek meg akarják verni a Malév képviselőjét. Dóri bátyánk, a főnök, aki régivágású úriember, azon a nézeten van, hogy a jólnevelt ember ilyenkor nem verekszik, hanem berug. Emlékeztetjük rá, hogy nincs egy vasunk se, teljesen a légitársaságra vagyunk hagyatkozva.
Dóri bácsinak más baja is akadt. Tudtuk már, hogy megyünk a szállodába, neki meg nem akaródzott másodmagával aludni. Főleg nem a stréber Karaival. Ahogy ezt tárgyalva a kását kerülgettük, közbeszólt valaki.
- Uraim, elnézést, hogy beleszólok, de talán segítségükre lehetnék. - Csengő, fiatalos hang, szinte gyerekarc.
- Ha megengedik, Porodi Attila vagyok, diák a külkereskedelmi főiskolán. Megyek haza, a feleségem után. Ő már végleg hazaköltözik, de nekem még vissza kell jönnöm, ezért a kollégiumban fenntartottam a lakosztályunkat,
- Lakosztály? - kérdezem csodálkozva.
- Igen, hát miután összeházasodtunk, kaptunk egy szobát, külön vécével meg fürdőszobával. Azelőtt ez volt az egyik betegszoba. A kedves nejemnek nagy ember a papája, aki ugyan nem örült, hogy a lánya külföldihez ment férjhez, de azért ezt elintézte. No, szóval, én bejelentkezem a szállodába az igazgató úrral, azután hazamegyek aludni a saját lakosztályomba.
Attila olyan, mint egy vidám gyerek. Elég nehezen lehet elhinni, hogy férj, és majdnem diplomás. Például szinte dagad a büszkeségtől, amikor azt mondta, lakosztály.Dóri bátyánk megörült az ajánlatnak. Lekezelt a fiúval, felszólította, hogy tegezze vissza, majd megkérdezte, hogy nem tudna - e némi italt szerezni, forintban kifizetjük neki. Attila felvillanyozódott, kivett a zsebéből húsz rubelt, és felszólított minket is, hogy leltározzunk. Összejött még nyolc.
- 15 - öt kénytelen vagyok elrakni, mert taxival kell jönnöm - mennem. 13 meg semmire nem elég. Hacsak be nem dobjuk a bájakat. Velem jössz? - fordult hozzám
- No főnök, ezt én megnézem - mondtam, és vele mentem.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.46 pont (57 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 genius33 2012. 10. 7. vasárnap 06:20
Nemrossz.
#5 Blazselyovics Béla 2008. 08. 16. szombat 15:09
Nagyon tetszett,és élvezetesen van leirva az események.
#4 klikk 2005. 02. 10. csütörtök 13:56
Nagyon, tetszett! Igényesen szerkesztett és nem alpári!
#3 lulu 2002. 07. 29. hétfő 19:41
szep es szepen irt sztori... csak igy tovabb ismeretlen!
#2 dugattyú 2002. 06. 12. szerda 22:57
kurva jó!!!!!!!!!!!!
#1 Törté-Net 2002. 01. 17. csütörtök 18:00
Mi a véleményed a történetről?