A+ A-

A kenus

Eredetileg egy bentlakásos iskola működött itt, de az nem régen megszűnt, - illetve állítólag jobb helyre költözött, - és most az önkormányzat vevőt keresett rá. Minden esetre most teljesen üresen állt. Maga az épület nem volt valami fényes. Évtizedek óta hagyták lepusztulni csak annyi munkát belefektetve, hogy ne váljon balesetveszélyessé. Elvégeztek néhány átalakítást is, amely az iskola szempontjából praktikus volt ugyan, de semmibe vették a kastély muzeális értékét.
Zsóka - általa ismeretlen - rokoni kapcsolatban volt a kastély gondnokával így kerültek Jenővel oda. Az illető elment nyaralni, ezért szólt a rokonságnak. Valami hivatalos papír félét is gyártottak, az önkormányzat kedvéért és kapott némi pénzt is, de az inkább jelképes volt. Nagy néha a birtokot megnézni szándékozó potenciális befektetőket kellett körbevezetni, ők azonban nem sok vizet zavartak. Összesen kétszer jöttek, de akkor is napokkal előtte telefonáltak a polgármesteri hivatalból.
Zsóka és Jenő számára a kastély elég érdektelen volt, csak akkor húzódtak be, ha esett az eső és éjszakára a szúnyogok elöl. A hely fő vonzereje a telek volt. Hatalmas platánok álltak benne és egyik oldalról a folyó határolta, melynek vize a sodródó homoktól kicsit sárgás volt, de amúgy teljesen tiszta. Mindez messze esett minden településtől. Kerékpárral, amivel Jenő járt, több mint egy órába tellett a vásárlás.
Zsóka arányos testalkatú sötétszőke lány volt, alig több mint huszonkét éves. Egyetemista volt, de már túl volt a vizsgákon, a nyara hátralévő részével teljesen szabadon rendelkezhetett. Jenőt az egyetemről ismerte, bár nem voltak évfolyamtársak. Míg Zsóka az egyik legvonzóbb lány volt, addig Jenőben az egyetem észét tisztelték. Csak ősszel kezdte az utolsó évét, de már gyakorlatokat tartott az elsősöknek. Egyébként is rendkívül tájékozott volt szinte minden kérdésben. A lány nem volt szerelmes belé, de imponált neki a fiú esze és tudása. Egy kicsit ugyan tudálékos volt, de érdekfeszítően tudott beszélni. Különösen a képzőművészeti fejtegetései voltak lebilincselőek. Olyan szempontokat és technikákat vetett fel, amik a lánynak sohase jutottak volna eszébe.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.17 pont (29 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 feherfabia 2015. 09. 12. szombat 10:54
Nagyon jó!
#4 zsuzsika 2015. 01. 23. péntek 09:05
Nagyon jól megírt történet.
#3 papi 2014. 05. 21. szerda 05:04
Egész jó
#2 A57L 2014. 05. 12. hétfő 06:22
Nem rossz az írás.
#1 Törté-Net 2009. 09. 25. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?