A+ A-

A bűvész ládája

Fordítás
Eredeti író: PervyStoryteller
A színpadi mágia túlhajszolt világában Scarlet a tűz közelében dolgozott. A fellépésekért vívott hatalmas verseny miatt a bűvészek féltékenyen őrizték titkaikat, és irigykedtek minden olyan versenytársra, akinek a száma csak egy kicsivel sikeresebb volt, mint a sajátjuk.
Senki sem volt féltékenyebb és irigyebb, mint A Hatalmas Francisco. Minden igyekezetével titkolta, hogy ő valójában Frank Potts, régi palabányászcsalád sarja. Hivatásának csúcsára kemény munka és az állítólagos természetfeletti tulajdonjogok rugalmas megközelítésével jutott. Ő volt Scarlet főnöke.
És ezért volt most Scarlet a Palladium színpada mögött. Megjelent ugyanis egy új vetélytárs, aki szemtelenül Harry Pottsnak nevezte magát. Nem is igazán a híres varázslótanoncra utalt ezzel az álnévvel, inkább Francisco valódi vezetéknevére. Ráadásul pont Francisco szülővárosában vetette meg a lábát. Egy estéje már telt házzal ment, és még két másik volt soron, irigylésre méltó számokkal.
Ez túlságosan nagy kihívás volt A Hatalmas Francisco számára, és tökéletes alkalom arra, hogy bevesse Scarletet. A feladatköre szerint “második asszisztens" volt, de soha nem jelent meg a színpadon. A munkaköre megnevezése pontosabb lett volna "thaumaturgikus kémkedés"-ként. Annyi információt gyűjtött össze Francisco versenytársairól, amennyit csak tudott, a bűvész így mindig újabb és újabb trükkökkel nyerte a nézettségi versenyt.
Harry Potts háromnapos fellépéssorozata a Palladiumban tökéletes lehetőséget biztosított az infók első kézből való megszerzésére. Míg Francisco szakterülete csupán az illúzióra terjedt, Scarlet árnyékos múltja során mindenféle hasznos készségre szert tett, a számítógépes rendszerekhez való tiltott hozzáféréstől a hagyományos betörésig. Ez esetben nem is volt szüksége a zárak feltörésére, mert a Palladium ügyvezetője tartozott neki egy szívességgel.
Scarlet reggel olyan korán jelent meg, hogy a pasi még karikás szemekkel fogadta. A lány biztos volt benne, hogy Harry Potts emberei csak ebéd után jelennek majd meg. Az ügyvezető átadta neki a főkulcsot, és magára hagyta. A tapasztalat azt tanította Scarletnek, ne vigyen magával sok felszerelést. Minden szükséges eszköze elfért a buggyos vászonnadrágjában, és a katonai pulóverében, ami bármilyen vegytisztításnak ellenállt volna. Az ügyvezető arról is biztosította, hogy a személyzet sem fog még pár órán át megjelenni.
Ez már nem az első ilyen alkalma volt, úgyhogy gyorsan átnézte az öltözőket, különösen Harry Pottsét, de csak mérsékelten érdekes anyagokat talált. Mindenesetre elrakta őket Francisconak. Lehet, hogy ő majd észrevesz benne olyasmit, amit a lány nem.
Leginkább a színpad érdekelte. Harry gondatlanul mindent szertehagyott, mintha a műsor után senki sem törődött volna a takarítással. Scarlet minden kellékeket ellenőrzött; a zsebkendőket, a kis dobozokat, a kesztyűket, a kártyapaklikat, a tollcsokrokat, a kalapot, a poénokhoz használt spriccoló virágokat. Minden tételt megvizsgált és lefényképezett. Jegyzetelt is, akárcsak tegnap este nézőtéren, amikor tiltott volt a műsor közben a fotózás. Csak a két fehér egér, a három kiscica és a teknős hiányzott tegnapról; ha ott lettek volna, Scarlet azonnal hívta volna az állatvédelmi hatóságot.
Aztán a nagyobb ládákra fordította a figyelmét. Mindkettő nagyjából ugyanakkora volt, kb. két méter magas, de az egyik ódon, tömör, sötét fából készült, lekerekített tetővel. Semmi extra. Csúsztatható panelek, háttámla, rejtett üregek, rések a késszurkálós számhoz.
A második láda már érdekesebb volt. Fehér volt, és kábé egy négyzetméternyi helyet foglalt el. Az oldalán és a hátán tízcentis lyukak voltak összevissza. Noha nehéz volt pontosan látni, mi történik a ládában, a nézőtérről elég hatásos illúziónak látszott, amikor Harry eltüntetett mindent, amit behelyezett. És aztán ráadásul minden megjelent a másik ládában. Egyszer Harry egy rakás cicirázó bikinis csajt terelt be, és egyenként "eltüntette" őket.
Scarlet bízott benne, hogy megfejti a trükköt. Ha nem tükrökkel működött, bizonyára valamilyen szerkezet keltette az illúziót, hogy átlátunk a lyukakon. De lehet, hogy valami hi-tech megoldásról volt szó.
A láda ajtaja könnyen nyílt. Scarlet megvizsgálta a belsejét, kereste az illúzió titkait. A padlón lévő nagy csavarokon kívül a láda belseje is ugyanolyan sima fehér volt, mint a külseje. Mindazonáltal Scarlet úgy érezte, vannak még benne felfedezni való titkok. Mivel szabad szemmel semmit sem vett észre, belépett. A legvalószínűbb magyarázat az volt, hogy amit Harry ebben a ládában használt, már elrejtette. De Scarlet meg akart győződni róla, hogy alapos munkát végzett, úgyhogy alaposan körülnézett. Amikor ujjait végigcsúsztatta a hátsó panelen, halk kattanást hallott maga mögött. Megfordult, de az ajtó már bezárult. Bizonyára jól meg volt olajozva.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.76 pont (37 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 Pavlov 2017. 11. 5. vasárnap 22:48
Köszönöm a dicséreteket!
#9 A57L 2017. 07. 19. szerda 04:47
Nem lett rossz,nekem tetszik.
#8 sunyilo 2017. 06. 17. szombat 10:29
A vége alapján folytatás is van. Van?
#7 Speedcop 2017. 06. 13. kedd 15:40
nem rossz!
#6 cscsu50 2017. 06. 13. kedd 06:19
gyenge
#5 Andreas6 2017. 06. 12. hétfő 09:08
Nincs rendesen befejezve.
#4 sztbali 2017. 06. 12. hétfő 08:25
Elmegy.
#3 veteran 2017. 06. 12. hétfő 07:44
Nem tetszett.
#2 listike 2017. 06. 12. hétfő 07:26
Volt jobb.
#1 Törté-Net 2017. 06. 12. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?