A+ A-

Jéghercegnő

Szikrázó napsütés ragyogta be a kastélyt aznap. A fákon táncot jártak a levelek a könnyed szélben. A kastély udvarára érkező lovasok és lovaskocsit hajtók titkon hálaimát rebegtek érte, mert így csak egy kicsit izzadtak meg a melegben. Nem úgy a kocsikban ülő nemes urak és hölgyek. Ők nagyon is kellemesen utaztak a kocsikban. Élvezve a menetszélt és hűs könnyed bort iszogatva, hogy hangulatba hozzák magukat a mai mulatságra. Bár egyes urak és úrhölgyek inkább a falatozást részesítették előnyben, mint egyfajta bemelegítést az estére, a kocsi elé fogott lovak nagy bánatára, hisz ezen nemeseknek nem csak az étvágy volt nagy, hanem a súlya is.
Az érkező urakat királyi díszőrség és szolgálók egész hada fogadta, akik azonnal odaszaladtak a kocsikhoz, hogy lesegítsék az érkezőket és elhordják a kisebb - nagyobb csomagjaikat.
- Hölgyem, üdvözlöm a Király nyári szállásául szolgáló Gvanhirti Kastélyban. Engedje meg, hogy lesegítsem a hintóról. - Szólt az érkező nemesasszonyhoz a kocsi mellett álló szolgáló.
A testes asszonyság arcán egy kaján mosoly suhant át, amint egy pillantással végigmérte a jó kiállású szolgálót. Rövid, hátrafésült fekete haj, sötétbarna szemek és simára borotvált arc mellé párosult határozott erős kiállás, és szinte ropogósra vasalt fekete ruha, amit kifejezetten a király szolgálói hordhattak csak.
- Köszönöm - mondta vidáman.
- A csomagjait a szállásukra visszük, kérem fáradjanak beljebb. Nem kell sokat várniuk, hamarosan elkezdődik a mulatság. Érezzék jól magukat. - mosolygott elbűvölően a szolgáló.
- Milyen figyelmes, köszönöm. - mondta az asszonyság és lesétált a lovaskocsiról az odahelyezett lépcsőn. Rögtön utána következett egy fiatal hölgy, a nemes asszony lánya. Dús vörös haja rugalmas csigákban omlott a vállára és a hátára. Vékony arca, kis pisze orra volt, ragyogóan kék szemekkel, amikbe még ha csak egy röpke másodperc erejéig is, de elveszett a szolgáló. A hölgy előrelépett, és karcsú karjával felcsippentette a szoknyáját, miközben a másik kezét kinyújtotta a szolgáló felé. Amint a hölgy közelebb lépett, azonnal kellemes, virágillat csapta meg az orrát. A hölgy igéző jelenség volt a fehér és piros ruhájában. Az a fajta hölgy volt ő, aki, ha megjelenik valahol, azonnal rátapad minden tekintet. Ehhez persze az eddigieken kívül kellett még az ő karcsú testalkata és hatalmas keblei, amit a ruhája pont annyira hangsúlyozott ki, hogy észrevegye mindenki, de ne legyen túlontúl hivalkodó sem, hisz ami dekoltázsa volt a ruhájának, azt a csipke mind takarta.
A szolgáló megfogta a hölgy kezét és lesegítette a hintóról. Nagyon meleg, puha és selymes tapintású volt a keze.
- Hölgyem, üdvözlöm önt is a Gvanhirti kastélyban. Remélem jól érzi majd magát. Továbbá, ha szabad megjegyeznem, ön roppant jól fest. - mosolygott a hölgyre a szolgáló.
- Igazán köszönöm, Úgy lesz. - válaszolt csilingelő hangján, majd rámosolygott a szolgálóra és biccentett a fejével, mielőtt elsétált.
A szolgáló pedig odébbállt, amíg elment a most már üres lovaskocsi, hogy a helyére beállhasson az újabb. Ezalatt a rövidke egy-két perc alatt, amit ez igénybe vett, a szolgáló felnézett a kastélyra. Szélesen elterülő, klasszicista elemekkel gazdagon díszített kastély volt, hatalmas ablakokkal. Önkéntelenül is, ahhoz az ablakhoz tévedt a tekintete, ahogy a legtöbb időt tölti el, a hercegnő szobájának az ablakához.
Bár ő elsősorban királyi szolgáló volt, a hercegnő külön kérése miatt, mindig ő szokta kiszolgálni őt. Kivéve az öltöztetést és egyéb intimitással kapcsolatos teendőket, mert a szokások miatt, na meg a király határozott parancsának köszönhetően azt a hercegnő kedvenc szolgálója nem végezhette el.
Ahogy elkalandozott a tekintete, észrevette az ablaknál a hercegnő karcsú alakját, ahogyan a melle alatt összefont karokkal áll az ablakban és néz, egyenesen felé. A szolgáló csak nyelt egy nagyot, és az éppen begördülő kocsihoz fordult, hogy segítse az újonnan érkezőket. Az elkövetkezendő egy-másfél óra így telt el a számára, majd utána a bálterem mulatságra való előkészítésében segédkezett. Részben az ő feladata volt koordinálni, hogy minden a megfelelő helyre kerüljön. Megkönnyebbülésére, már sok dolga nem volt, hisz ezeket a feladatokat elvégezték már korábban. Most már csak az utolsó simítások, és a terem ellenőrzése volt hátra csak, az ünnepség előtt. A bálterem ajtaja még zárva volt, de már behallatszódott a vendégek nyüzsgése a terembe.
- Gyerünk, gyerünk emberek! Minden legyen a helyén! Egy perc múlva nyitjuk az ajtókat. - Szólt a királyi főkomornyik, akinek a vállára nehezedett az este levezénylésének a nagy része. - Zenekar! Minden a helyén? - kiáltotta.
- Igen, készen állunk. - Válaszolta a karmester.
- Nagyszerű. - mondta a főkomornyik, majd intett a szolgálók egész hadának, hogy sorakozzanak fel, a vendégek fogadására, ő maga pedig elindult, a királyért.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.1 pont (49 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 sipospista 2017. 07. 17. hétfő 14:41
Szuper..folytasd
#8 veteran 2017. 05. 22. hétfő 09:12
Ez jól kezdődik.
#7 sunyilo 2017. 05. 19. péntek 21:40
Jó történet, ha így folytatod, még jobb lesz.
#6 vakon54 2017. 05. 19. péntek 12:09
Hunterhawk folytazsd.
#5 listike 2017. 05. 19. péntek 10:53
Nagyon tetszett, remélem folytatod.
#4 Andreas6 2017. 05. 19. péntek 09:53
Jó lenne. Kisebb fogalomzavarban szenvedsz: A szolgáló női szolga. Eléggé zavaró, mi lenne, ha javítanád?
#3 cscsu50 2017. 05. 19. péntek 06:34
szép munka , folytasd
#2 A57L 2017. 05. 19. péntek 04:44
Szép írás.9P
#1 Törté-Net 2017. 05. 19. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?