A+ A-

Egy peches nap

Peches napom volt. Már negyedik órája zötykölődtem a gyorsnak kikiáltott vonat, működésképtelen légkondival közlekedő első osztályú fülkéjében, valahol a szerelvény utolsó kocsiban. Budapest impozáns városa mindig lenyűgözött, és még az apró bosszúságok sem tudták elrontani a napomat. A késő délutáni órák ellenére rengeteg látnivaló akadt. Alig győztem kapkodni a fejem a csinos kis fruskák és az érett, a nőiesség minden csínját- bínját bevető hölgyek tömegében. Tetszett a nyüzsgés. Mi tagadás, sokukat szívesen elkísértem volna a világ végére is akár egy kis flört kedvéért. Aznap viszont nem ilyen napom volt. Kezdődött azzal, hogy az állásinterjúra késve érkeztem. Aztán ott volt még a kánikula, az egész napos döglesztő forrósággal. A Keleti egyik büféjében meg olyan dobozos sört kaptam, amin a nyitóra ragasztott papírcimke alatt holmi tetvek élték vígan a tyúkszaros kis életüket. Hát persze, hogy reklamáltam. A plusz protein viszont megfeküdte a gyomromat, és már a cseredarab sem esett olyan jól, mint amennyire a szomjúságom kívánta a hideg sör kellemesen bódító hatását. Aztán jött a vonat. Bezsúfolódtunk egy fülkébe, és kifogtam egy idősebb hölgyet, aki méltán nevezhetett volna a szájjártatás világbajnoki címére. Egyébként aranyos volt, de a folyamatos duma egy idő után kezdett az idegeimre menni, szívesebben aludtam volna át a hosszú utat. Persze ha már peches napom volt, akkor miért ne lehetett volna még rosszabb. Hogy tört volna el a keze annak, aki olyan ülést tervezett, ahol a fejemet a fejtámla előrébb kényszerítette, mint a hátamat. Na ebben a testhelyzetben sem tudtam volna kellemesen szundíkálni, így maradt a mamika kissé unalmas, de azért barátságos társasága.
Már az is jól esett, amikor a végállomástól ötven kilométerre kiürült a fülke, megszabadultam az útitársaktól, és féloldalt fordulva becsuktam a szemem, hogy némi nosztalgiával gondoljak vissza az aznapi interjúra. Nagyon bíztam benne. Érzésem szerint ez az egy legalább sikerült aznap, ha más nem is. A fülke magányában már kezdtem élvezni az utazást. Közömbösem figyeltem a vonat zakatolását, és lekapcsolva a fülke világítását a lehúzott ablak mellett megkönnyebbülve szívtam magamba a felfrissülő levegőt. Odakinn már sötét volt. Csak az állomásokon áthaladva lehetett megállapítani, vajon éppen hol is járunk, de teljes nyugalomban ültem, mert úgyis csak a végállomáson kellett leszállnom.
A csend feltűnő volt. Sehonnan sem hallottam beszélgetést vagy mocorgásra utaló hangokat, és az ablakokon tükröződő fények is csak az üresen tátongó szomszédos fülkék képével verődtek vissza. Egyedül voltam. Még a kalauz is lusta volt az előző állomástól hátravánszorogni, de vajon minek is tette volna ebben a késői órában, egy ennyire üres szerelvényen. Unalmamban némi szendergésre adtam a fejem, bízva abban, hogy a váltókon majd úgyis felébredek.
Már néhány másodpercet aludhattam is, amikor az agyam visszarántott a valóságba. Tűsarkú cipő hangos kopogása hallatszott a kocsi folyosóján, de még mielőtt elhaladt volna a fülkém előtt, a nőt már megelőzte az illata. A nyitott ajtón betódult a kellemes, édes parfümillat, megelőzve az ígéretes látványosságot. Tudtam, hogy egy nő az. Valahogy belém ívódott, hogy ilyen kopogós tűsarkút csak a legjobb csajok hordanak. Általában. Persze az embert érik csalódások, de a legtöbbször azért működnek az ilyen párhuzamok, hát az illatot mélyen magamba szívva feltapadtam a fülkeajtó melletti üvegablakra.
Megint nem volt szerencsém. Mivel nem akartam illetlenül az ajtón kinézni, csak a nő oldalát láttam. A drága pont kinézett a folyosó másik oldalán lévő ablakon, amikor a fülkém előtt elhaladt. Pont a lényeget sikerült elmulasztanom, legjobban ugyanis az arca érdekelt. Viszont csodás kárpótlást is kaptam. Igazi nő vonult el előttem, combközépig érő hófehér tunikában, hófehér magassarkú cipőben és lapockáig lelógó barna hajkoronában. A huzatban édesen repkedtek a barna tincsei, amit az egyik kezével folyamatosan igyekezett kifésülni az arcából, míg a másik kezével kapaszkodott és cipelte a fényes kis piros retiküljét.
Isteni teste volt. A testhezálló tunika gyönyörűen rajzolta ki a nő alakját, a vékony derekat és a formás csípőt. Gusztusos kis feneke ugyan takarva volt, de a félhomály ellenére az is jól látszott, hogy nem mindennapi nő került az orrom elé. A lábait meg egyenesen egy Vénusz szobortól kölcsönözte napbarnított és eleven kivitelben.
- Isten nagyon szépet teremtett! - sóhajtottam halkan egy nagyot, aztán egyet gondolva megragadtam az utazótáskámat, hogy a nő után induljak. Nem akartam én leszólítani, dehogy. Csak az járt a fejemben, hogy pár perc múlva be kell érnünk az állomásra, addig meg, mint együgyű utas majd mögötte állok az ajtóban, hátha megfordul, és az arcát is megláthatom. Iszonyúan kíváncsi voltam. Már az izgalommal töltött el, hogy az illatfelhőben úszva végigmérhettem az előttem imbolygó alakot. Ritka jelenség volt.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 9.08 pont (99 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#16 Andreas6 2017. 05. 23. kedd 08:53
Tökéletes, mint minden írásod.
#15 tomi19 2017. 03. 12. vasárnap 17:42
Nagyon tetszett 10 pont,lesz folytatása ?
#14 Ulysses 2017. 03. 5. vasárnap 19:14
Számomra csalódás volt ez történet a szerzőtől. Korábbi munkáihoz képest erőltetettnek éreztem. A párbeszédek is gyengék sok helyen. A női szereplő ugyanúgy beszél, mint a srác. Mintha az egész csak a fiú fejében játszódna le, és az ő fantáziája adná a mondatokat a nő szájába. Naiv 1966 már írt ennél nagyságrendekkel jobbat. Nagyon remélem, hogy még fog is írni olyan jókat.
#13 Ivett_scream 2017. 02. 26. vasárnap 00:43
Nagyon szép!
#12 genius33 2016. 04. 17. vasárnap 13:32
Nagyon szép smile
#11 Pavlov 2016. 04. 15. péntek 22:00
Nagyon tetszett az őszinte hangvétel és a szép fogalmazás. Remek sztori! Csak így tovább!
#10 cscsu50 2016. 04. 13. szerda 18:59
Gratulálok,nagyon jó történet.
#9 sunyilo 2016. 04. 12. kedd 21:18
Nagyon jó történet.
#8 papi 2016. 04. 12. kedd 09:53
Nagyon tetszett.
#7 feherfabia 2016. 04. 12. kedd 05:40
Nagyon szép!
#6 Andreas6 2016. 04. 11. hétfő 22:56
Gratulálok, tökéletes írás. 10 pont ment.
#5 RAVETRAIN 2016. 04. 11. hétfő 19:33
Bár legalább csak nyugdíjas koromra, de fölérnék a te szintedre!
Mondanom sem kell, 10p!
Gondolom már meg sem lepődsz rajta. Természetesen mindegyik történeted
10-es, de nekem ez a történeted tetszett a legjobban.
#4 listike 2016. 04. 11. hétfő 10:55
Nagyon szeretem a hosszú lélgzetű történeteket. A Te írásaid a csúcsok.
#3 A57L 2016. 04. 11. hétfő 05:20
Jól megírt történet.
#2 veteran 2016. 04. 11. hétfő 05:19
Nagyonszép történet, aktus nélkül is.
#1 Törté-Net 2016. 04. 11. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?