A+ A-

Álom Londonból

Eszti két napja jött haza Angliából. A vizsgáit sikeresen lerakta, és bár a nyarat is kint fogja tölteni, pár napot mindenképp szeretett volna itthon tölteni.
Már jóval hazatérte előtt megbeszélte Nikivel, legjobb barátnőjével, hogy találkozni fognak, ahogy ilyenkor mindig. Egy kávézóba beszélték meg a találkozót.
Niki ért oda előbb. Amikor belépett, kíváncsian nézett körül, és kissé elszontyolodva állapította meg, hogy várnia kell még. Leült egy ablak melletti asztalhoz, és azon kezdett el gondolkozni, rendeljen-e valamit. Mivel nem tudta, Eszti mennyit fog késni, ezért úgy döntött, inkább kér egy kávét, hisz egy idő után kellemetlenné válik, ha valaki csak úgy üldögél egy asztalnál, de nem rendel semmit. Egy viszonylag fiatal férfi volt a felszolgáló, ráadásul egész jóképű, széles mellkassal, Niki önkéntelenül is rámosolygott, amikor megkapta a kávét, közben pedig arra gondolt, hogy egész hosszú ideje nem is volt fiúval.
Aztán elszégyellte magát a gondolatért, és elkezdte szürcsölgetni a még forró italt. Délután négy óra felé járhatott az idő, a kora nyári nap ereje teljében tűzött be az ablakon keresztül.
Még nem fogyott el a kávé, amikor Eszti megérkezett. Haja éppen vörösre volt festve, és rövidebben hordta, mint általában, benne napszemüveg. Magas, világosfehér bőrű lány volt, a nála alacsonyabb és éppen csak egy árnyalatnyival sötétebb bőrű, barna szemű és fekete hajú barátnőjéhez képest erős kontrasztot mutatott.
Világos, ujjatlan felső és a térdét éppen elfedő szoknya volt rajta. Szeplői a napsütés hatására előjöttek, a jelenség a szeme színét is jól kihangsúlyozta.
Már az ajtóban állva kiszúrta Nikit, aki némileg meglepődve konstatálta Eszti laza megjelenését. Elcsattantak az üdvözlőpuszik, majd leültek egymással szemben. Nikinek kérdeznie sem kellett, Esztiből máris dőlt a szóáradat. Elmondta, hogy a repülőn egy kisfiú mellett ült, aki eleinte félt a repüléstől, de ő megnyugtatta, beszélt arról, mi a helyzet a londoni barátaival, miket csinált, miután letette a vizsgáit, a családja hogy fogadta, amikor hazajött. Nikinek néha nehezére esett követni a történeteket, de örült neki, hogy kettejük kapcsolata ilyen közvetlen tudott maradni a távolság ellenére, és jó is volt látni, hogy Eszti mennyire elemében van. Ugyanakkor kissé furának is érezte a helyzetet, mert megszokta, hogy kettejük közül ő a dominánsabb fél, és a beszélgetéseik fonalát is ő irányítja. Így amikor Eszti egy pillanatra elhallgatott, mert az itallapot kezdte vizsgálni, Niki új irányt adott a beszélgetésnek, a következő kérdéssel.
- És mi a helyzet a pasikkal? -kissé elszégyellte magát, mert rögtön rájött, hogy a kérdés nagyon gyerekesen hangzik, de már késő volt. Eszti felnevetett, de aztán készségesen válaszolt.
- Mi lenne? Nincs semmi. Persze, nyilván sok a helyes srác kint, ha erre gondolsz, gyakran is lógok velük.
- És valami komolyabb valakivel?
- Nem, dehogy! Nem férjet, hanem sok pénzt szeretnék kint keresni!- mondta kacagva Eszti. - Vagy esetleg másra gondoltál a komolyabb alatt? - itt mosolyogva Niki szemébe nézett, aki először nem is értette, mire utalhat a lány, de a pillantás hatására rájött. Nagyon meglepődött, mert az ilyen típusú nyíltságot nem szokta meg barátnőjétől.
- Nos... hát ha már így felvetetted, miért, olyan értelemben volt? - a kérdés közben valamiért elpirult.
- Tudod, ezek a dolgok elég lazán mennek ott... És mint mondtam, sok a helyes fiú... és ha buli van, előfordul az ilyesmi...
- Akkor ezt azt jelenti, hogy... te már nem... ?- Válasz nem érkezett, Eszti csak mosolyogva széttárta a karját.
- De olyan fiúval, akivel nem is jársz? Akit nem szeretsz?
- Figyelj, ilyenekkel ráérek később is foglalkozni. Amiket tettem, nem bántam meg, alapvetően pozitív élmény az összes. Egyébként is, ne tegyél úgy, mintha veled sosem fordult volna elő ilyesmi. Ráadásul te már gimis korodban is...
- Az más volt... Hogyhogy az összes? Többször is előfordult?
- Niki, mondom, ez ott nem úgy megy, mint itt... És ne is gondold, hogy akárkivel, egyszerűen sokan vagyunk egyetemisták, sok a buli, én meg miért ne érezhessem jól magam okos és helyes srácokkal? Például volt egy James nevű afrikai srác, folyton versenyekre, konferenciákra jár, hihetetlenül értelmes. És persze az se utolsó, amit a gatyájában hord, és ahogy azt használja...
Niki elképedve hallgatta a történeteket. Ha valamit teljesen idegennek gondolt Eszti személyiségétől, akkor ez a típusú életmód volt az. Mintha egy másik ember ült volna vele szemben. Valahol azonban örült is neki, mert úgy érezte, barátnőjében nagyon régi gátlások szűnhettek meg az elmúlt egy évben, ami láthatóan boldoggá tette őt.
- Na de veled mi a helyzet ilyen téren? - szegezte a kérdést Nikinek Eszti.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.68 pont (31 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 cscsu50 2016. 03. 3. csütörtök 23:57
egynek elmegy
#8 genius33 2016. 03. 1. kedd 20:28
Szép, nem elsietett, kerek. Csak kár hogy a vége szomorú.
#7 cvirag 2016. 03. 1. kedd 18:13
Finom munka.
#6 papi 2016. 03. 1. kedd 16:05
Egész jó
#5 zsuzsika 2016. 03. 1. kedd 08:40
Nem rossz.
#4 veteran 2016. 03. 1. kedd 07:33
Nem tetszett.
#3 A57L 2016. 03. 1. kedd 04:38
Érdekes,jó történet.
#2 Rakonczai 2016. 03. 1. kedd 03:06
jó, tetszett... bár kissé nagyon sok a bevezető, de én ezt nem tartom nagy hibának, mert szeretem, ha jól meg van alapozva a történet.
#1 Törté-Net 2016. 03. 1. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?