A+ A-

Hármasban

Figyelem! A történet biszexuális elemeket is tartalmaz!
Fáradtan lögyböltem az italomat a pohárban és figyeltem, ahogy az okkersárga folyadék komótosan vánszorog fel az üvegre, majd vissza. Tényleg ilyen sűrű lett volna, vagy csak én ittam már annyit, hogy eltompultak az érzékeim? Nem tudtam eldönteni, de nem is volt fontos. Talán mindkettő igaz volt, talán egyik sem. Lehet, hogy részeg voltam, de ha igen, akkor is biztos, hogy nem eléggé.
Még mindig elég tiszta volt a fejem ahhoz, hogy tudjak gondolkodni. Alaposan meghúztam a kezemben szorongatott poharat és halk koppanás kíséretében visszaeresztettem a pultra. Nem akartam emlékezni, de a gyűrű a jobb kezemen, amelynek aranyos fénye meg az alkoholtól homályos tekintetemen keresztül is jelzőfényként világított, folyamatosan emlékeztetett borús helyzetemre.
Nem is tudom miért volt még mindig rajtam az a gyűrű. Elvégre már semmi jelentősége nem volt. A feleségem elhagyott. Összecsomagolta a holmiját és elment. Már a válókeresetet is beadta. Épeszű férfinak az lett volna az első gondolata, hogy megszabaduljon mindentől, ami egyáltalán az eszébe juttatja azt a nőt, aki most már többé nem az övé.
De én nem akartam. Nem akartam levenni azt a gyűrűt. Talán tudat alatt emlékeztetni akartam magam arra, hogy mi is történt. Hogy mekkora egy barom voltam. Bár nem tudom miért magamat hibáztattam. Elvégre ő hagyott el. Igaz, nem ok nélkül. De a kapcsolatunk már rég nem működött. Talán sohasem működött igazán. Így jár az, aki gyerekfejjel érettségi után elveszi azt a lányt, akit az igaz szerelmének hisz. És merem állítani, hogy így jár az a lány is, aki érettségi után hozzámegy ahhoz a fiúhoz, akibe azt hiszi, hogy bele van zúgva.
Nem panaszkodhatom. Tíz évet lehúztunk egymás mellett szerelemben és merem állítani, hogy javarészt boldogságban. Már ha ezek a fogalmak léteznek egyáltalán. Lehetünk igazán boldogok? Vagy feltehetem magamnak azt a kérdést is, létezik egyáltalán szerelem?
Már megint túl sokat gondolkozom. Inkább nyitott számba öntöttem a maradék piát is és ismét rendeltem. Ez már a negyedik pohár volt. Vagy az ötödik? Kit érdekel? Pénzem van elég, hogy kifizessem, de ha nem lett volna, az se érdekelne. Ezek után már nem érdekelt semmi. Már az élettől is elment a kedvem. Eleinte tartottam tőle, hogy kiújul az alkoholizmusom, amiről az ő kedvéért szoktam le. De aztán csak megvontam a vállamat. Kit érdekel? Hiszen elhagyott.
Valószínűleg ha ő nem hagy el, akkor előbb-utóbb én hagyom el őt. De így legalább enyém lett a lakás. A lakás? Hmm. Mégis mit érek vele? Még egy dolog, ami őrá emlékeztet.
Alighogy megkaptam az újabb pohár italomat, rögtön kiittam a felét. Nem törődtem a pultos figyelmeztetésével. Mit jön ő ahhoz, hogy megmondja, mit tehetek és mit nem?
Amúgy nem voltam ilyen, de jelen pillanatban mindenki inkább jobban tette, ha békén hagy. Nem akartam semmit, csak ülni ott a pult mellett, hallgatni a halkan szóló melankolikus zenét, inni a piát és nem törődni semmi mással. Ahogy a ’90-es évekről íródott rövid kis szösszenet is mondja. „Zene bekapcs, világ leszar.” Na, pont ebben a hangulatban voltam. Nem érdekelt semmi, csak a pohár, amit a kezemben szorongattam.
Már nem is emlékszem, hogy miért néztem fel, végül mégis, amikor a nyíló ajtó megszólaltatta a mögé függesztett csengőt. Percenként nyílt az ajtó a kocsmában. Hol jött valaki, hol kiment. Számomra teljesen mindegy volt. Úgysem ismertem itt senkit. Amikor Andi összepakolta a cuccát és kisétált az ajtón, én azonnal bevetettem magam a kocsiba és céltalanul kezdtem száguldozni. Aztán megálltam az első kocsmánál, ami az utamba került, oda sétáltam a pulthoz, lecsaptam a pénzt és rendeltem. Arra nem is gondoltam, hogyan fogok haza jutni. Abszolút nem érdekelt. Na de az ajtó!
Nem tudom miért néztem fel. Talán a sors akarata volt. Talán csak egyszerű véletlen. Ki tudja? A lényeg, hogy az a pillanat változtatott meg mindent. Ha akkor nem emelem fel a fejem, talán egész másképp alakultak volna a dolgok és pár óra, de az is lehet, hogy csak pár perc múlva egy árokban végzem a ronccsá zúzott kocsimban, vagy, ami még rosszabb, belerohanok valami épületbe és másokat is magammal rántok. De én felemeltem a fejem és ez mindent megváltoztatott. Ha ezt akkor még nem is tudhattam.
Az ajtón egy fiatal pár jött be. Velem egyidősek lehettek. Talán néhány évvel fiatalabb. A lány egészen biztosan. Csinos teremtés volt. Bár nem volt szándékomban összeszedni senkit, mégsem tudtam parancsolni magamnak. Ezért is mentünk szét Andival. Bár ez csak az utolsó csepp volt a pohárban. Ha jól működött volna a kapcsolatunk, akkor eszembe se jutott volna más lányokra kacsintgatni. De neki sem. Elvégre ő is megcsalt. De ha jól működött volna a kapcsolatunk, akkor ez sem jelentett volna semmi problémát. Jól elvoltunk az ágyban és ezt mindketten tudtuk. Tudtuk, hogy nem azért keres a másik mást, mert nem elégítjük ki egymást... de akkor is.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.88 pont (59 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 honey85 2014. 07. 22. kedd 19:29
Jó a helyesírás, a sztori is szépen felépített. Nekem tetszik. wink
#11 Rinaldo 2014. 07. 17. csütörtök 08:50
Szuper.
#10 rockycellar 2014. 05. 21. szerda 19:30
10 pont
#9 papi 2014. 05. 20. kedd 21:01
Egész jó
#8 veteran 2014. 05. 20. kedd 17:20
Nem rossz!
#7 deajk2008 2014. 05. 20. kedd 09:09
és megdugják egymást és szeretkeznek
#6 deajk2008 2014. 05. 20. kedd 09:08
imádom ha egy férfi egy másik férfival szeretkezik
#5 deajk2008 2014. 05. 20. kedd 09:07
folytatást várok
#4 deajk2008 2014. 05. 20. kedd 09:06
10p
#3 deajk2008 2014. 05. 20. kedd 09:06
kíváló
#2 zsuzsika 2014. 05. 20. kedd 08:20
Nem jött be.
#1 Törté-Net 2014. 05. 20. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?