A+ A-

Bűnöm

Előszó: Fogd, olvasó, a történetet, vedd górcső alá, élvezd, s lásd. Egy történet egy párról, egy buliról és „Xavérről”. Történet egy vad, buja érzelemről, szexről, és a bukásról. Történet egy történetről... és „Xavérről”. Olvasó! A legjobbakat! S ahogy egy film se ér semmit, ha csak a bevezetőjét nézed meg, ez a varázs sem fog magával ragadni, ha végig nem olvasod. Olvasó! A legjobbakat!
- Oldozz fel atyám, mert vétkeztem.
Nem tudtam mást tenni. Mint űzött vad, szabályosan berontottam a templom udvarába. Futottam, mert azt reméltem, hogy ezzel magam mögött hagyhatom, amit tettem, s futottam, mert annyira kikívánkozott belőlem az igazság. Futottam, a templom udvarán ropogott a lábam alatt a murva. Szinte felugrottam a legfelsőbb lépcsőfokra, s megragadtam az ajtó kilincsét. Ekkor megint éreztem, hogy a vállaimra zuhan. Megrogyott a lábam, csak a kilincset fogó kezem tartott állva. Hogy tehettem ezt? S mintha nem is férfi volnék - mindig lenéztem a lelkiséget, mindig lenéztem a túl érzelmes pillanatokat - felkiáltottam lelki kínomban a kilincset markolva. Hogy tehettem ezt?
Végül lenyomtam a kilincset, s bementem. Nem voltak benn hívek, így nem is takargattam, most már sírva botladoztam az oldalhajó irányába. Ha ennyire csalódtam magamban, a tisztességemben, akkor most már nem számít, hogy elvesztem az erős férfi álarcát. Odaértem. Összeszorítottam a szemem, hogy úrrá legyek magamon, de abban a pillanatban bevillant előttem a kép, s rögvest felpattan szemem. Nem akarom látni ezt a képet. Majd esmét lehunyom: látnom kell. Megtörtént. És most ezért vagyok itt. Belépek. Belépek a gyóntatófülkébe. Térdre zuhanok. Remegő kezem felemelem. Keresztet vetek, de testem úgy rázkódik, mintha lázálom dobálna a hideg párnák között. Lázálom is dobál. Pedig ebből már felébredtem.
- Oldozz fel atyám, mert vétkeztem. Gyó...gyónom a mindenha...ha..ható Istennek és neked lelkiatyám, hogy... - eddig bírtam. Összekulcsolt kezemet homlokomhoz szorítottam, ajkaimba haraptam, érzem fájt, de szaggató remegésemet nem tudtam visszafogni. Már nem is akartam. Gyermeki sírással folytattam, gyermeki őszinteséggel ömlött belőlem minden. - ... évek óta nem voltam gyónni és a következő vétkekkel bántottam meg a fölséges Istent. Egyszer házasságtörést követtem el.
- Mik voltak fiam, a körülmények?
*
- Végre, hogy itt vagytok! Zoli! Évi! Lajos! Csenge! Már lassan azt hittük, nélkületek kell elkezdeni!
- Azt mertétek volna! - nevettem, majd a bal kezemben a nyakon fogott barackos ágyas pálinkás palackkal megöleltem Xavért, mire ő egy ferde mosoly kíséretében megjegyezte:
- Hát csak két percre elegendő piát hoztatok?
Nevettünk, majd Xavér, a házigazda két kézzel megfogta a fa sorompót, s kissé felemelte, hogy be tudjunk alatta menni. Általában itt gyűltünk össze hétvégéken, Xavér kis tanyáján a Pinka patak mellett. Idillikus kis nádfedeles kalyiba, melyet az étterméből csurranó-cseppenő forintokból emelt. Végzős egyetemistához képest nem is rossz teljesítmény. A kisutcányi bekötőút végén láttuk a tanyát, amelynek ablakai már mindenféle színben táncoltak, s messziről hallatszott, hogy Lady Gaga üvölt megannyi hangfalból.
- Talán többet tudtunk volna hozni, ha valaki nem akarja minden áron ellenőrizni a minőségét! - csipkelődött drága feleségem, akivel jobb kezemet magához szorítva baktattunk a házigazda és Lajosék mellett. Lajos általános óta osztálytársam, barátom, szóval már 11 éve mentünk egymás agyára. Igaz tizedikben kihúzott Svájcba egy évre cserediáknak, de magánúton letéve a vizsgákat velünk folytathatta tovább a 11-et. Csengével is így találkozott, ő volt a lány, aki vele együtt ment ki Genfbe. Sokak szerint csak a két messzire vetődött magyar összetartása, megint másik szerint az egymásra fanyalodás volt az oka, de ezek ketten a kinti félév végére már kora este találkoztak, s hosszan szeretkeztek az alpesi nagyvárosban.
- Zoli! - drágám, Évi, hirtelen megállt, s eldobta a kezemet, ahogy az eszébe ötlött - te idióta! Fennhagytad a buszon az összes piát!
Nem tudtam mit mondani, a busz végében voltunk, a többi üres volt, minőség-ellenőrzés címmel végigkóstoltuk őket, a sofőr meg hiába meresztette a szemét a kormány fölött tükörben.
- Ti se szóltatok!
- Jó jó jó! Nyugalom - Xavér csitítóan odapattant. - Évi emiatt igazán ne kapd fel a vizet, hisz VAN ITT ELÉG PIA! - azzal nevetve próbált továbbkormányozni minket.
- Semmit se lehet rád bízni! - volt már benne is rendesen - Fennhagytad az összest a buszon leszálláskor? Ilyen nehéz megérteni, hogy a Auerbach-tanyánál szállunk és a segged emelésekor emeld meg az italos ládát is, mi?
- Évi... - próbálkozott a házigazda.
- Kussoljál Xavér!
- Ne haragudj, Évi!
- Jaj, Zoli, drága! Csak... csak ne mentegetőzzél itt nekem. Most miattad nincs egy árva pia se.
- Évi...
- Zoli!
- De Évi...
- Xavér!
Egy határozott nyögés überelte a vitát. Körbenéztek, Lajosékat nem látták sehol, pedig a sorompót még velük együtt bújták át. Ismét hallották a nyögést. Tovább forgolódtak, mígnem egyértelművé vált, hogy a hang az erdőből jön, amely körbeöleli a bekötőutat és a tanyát.
- LA-LAJOS!
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.33 pont (43 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 Rinaldo 2014. 05. 3. szombat 07:51
jó.
#10 listike 2014. 05. 1. csütörtök 06:11
Sajnos nem lehet 0-át adni.
#9 sunyilo 2014. 04. 30. szerda 20:31
Olyanok vagytok, mint a szerszámom, fejetek van, eszetek nincs. Ha van egy TÖRTÉNET, és nem tíz perc leírás arról, hogy levetkőznek, orál, anál, kefélés (meg amit most kihagytam), és a végén a katarzis. DE JÓ VOLT, akkor fikázzátok. Kicsit bizarr, de TÖRTÉNET. Most olvastam egy másikat, ami olyan volt, amit leírtam, történet 0, és egekig magasztalták. Nem értem, ha nektek ez kell, miért nem néztek pornófilmet egyfolytában, (azokban is 0 történet van) biztosan nagyon elégedettek lennétek...
#8 veteran 2014. 04. 30. szerda 10:37
= 000!!!
#7 Sierra 2014. 04. 30. szerda 09:10
Hát izé...lehet hogy nekem nincs türelmem ma reggel, de nem bírtam végigolvasni. Valahol a kuszaság első harmadában érdeklődés hiányában abbahagytam.
#6 zsuzsika 2014. 04. 30. szerda 08:46
Gagyi.
#5 XXIII.István 2014. 04. 30. szerda 08:44
Csak azért ilyen magas a pontátlag, mert sajnos nem lehet nullát adni! Nem pontozom,mert egyet nem ér!
#4 gyuri0926 2014. 04. 30. szerda 07:15
Hever egy faß (nem hordó) vagy !
#3 feherfabia 2014. 04. 30. szerda 06:20
7P
#2 papi 2014. 04. 30. szerda 05:24
De nagy marha vagy....
#1 Törté-Net 2014. 04. 30. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?