A+ A-

Az első nagy szerelem

Mindketten fiatalok voltunk, szenvedélyesek és féktelenek. Klaus huszonegy, én pedig tizennyolc. Ez az a kor, amikor az embert elragadja az első igazán nagy, és mindent elsöprő szerelem. Lehet előtte is, és utána is, de van egy, ami mindegyiknél szebb, és emlékezetes lesz évekkel később, amikor rászáll az idő jótékony, és mindenható fátyla, és csak a szép és varázslatos percek maradnak, eltünnek az apró szépséghibák.
Klaussal egy iskolai rendezvényen találkoztam, ő akkor már egyetemista volt. Itt tanult pesten, és mint külföldi diákot, az osztályfőnökünk hívta meg, hogy beszéljen nekünk (az akkor még létező) Kelet-Németországról. Az óra végén néhány lánnyal körül vettük, ezt-azt kérdezgettünk tőle, de már nem is annyira Kelet-Németország érdekelt bennünket, hanem csak ő maga.
Azt hiszem, én akkor már az óra végén halálosan szerelmes voltam. Nem tudtam róla levenni a szemem. Igazán elbűvölő jelenség volt, a maga száznyolcvan centijével, szőke hosszú hajával, hibátlanul helyes arcával, és lángolóan kék szemeivel. Vékony, - akkor divatos - pulóver volt rajta, ing nélkül. Látszott alatta hibátlan alakja, dagadó izmai, és keskeny csípőjén feszült a szűk farmer. Ha akkor ott a szünetben arra kér, hogy menjek vele, azonnal, gondolkodás nélkül elmentem volna bárhova akár még Kelet-Németországba is, de ő csak moziba hívott. Emlékszem, alig hallottam amit mond, csak az osztálytársaim irígy tekintetéből, és a torkomban kalapáló szívem lüktetéséből éreztem, hogy itt most valami elkezdődött.
Nem tudott rendesen magyarul, illetve minden egyes kiejtett szavát utánozhatatlanul kedvessé tette az akcentus, és a mosoly, ami kísérte. Nem vagyok álszerény, utánam is bomlottak a fiúk, de a kapcsolataim rövidek voltak, és legtöbbször még az első csókig sem jutottunk el. De Klaus más volt, amikor ő megfogta a kezem, úgy éreztem, az egész világ minket figyel. Elöntött valami megmagyarázhatatlan forróság. Éreztem, hogy tüzel az arcom, és szerettem volna világgá kiáltani, hogy mennyire boldog vagyok. Tudtam és éreztem, hogy ezzel ő is így van.
Fülig belém szeretett. Naponta több kilómétert gyalogolt pestről-budára, sokszor csak azért, hogy a parkolóból integessen nekem, és felkiabálja, hogy szeret.
Csodálatos időszak volt. Mindketten úgy éreztük, hogy ez az a végső, halálosan nagy szerelem, ami soha el nem múlhat, és ami után nem következhet új, mert ezt nem lehet felül múlni, és nem is érdemes megpróbálni. Minden, amit vele tettem vagy ami kettőnk között történt gyönyörű és kitörölhetetlen emlék maradt.
Még most is hallom a kavics ropogását, amikor a Duna-parton sétáltunk egy novemberi napon, és hideg őszi széltől kipirulva, egymást átölelve a vizet néztük, ami hideg volt, és barátságtalan, pedig pár hónappal azelőtt ugyan itt még ruhástól fürödtünk.
Azután egyszer csak hírtelen elém lépett, kezei közé fogta fejem, mélyen a szemembe nézett, és megcsókolt. Finom és érzéki csók volt, amitől az embernek azonnal libabőrös lesz a háta, és a teste megremeg. Aztán erősen magához szorított. Teljes erejéből, hogy szinte alig kaptam levegőt, és a fejét lehajtva a fülembe súgta: szeretlek!
Én is - szerettem volna mondani, de nem jött ki hang a torkomon, olyan erősen szorított. Csak tátogtam, és folytak a könnyeim, de nem a fájdalomtól, hanem a határtalan boldogságtól, amit éreztem. Abban a pillanatban egy test, egy lélek voltunk.
Elképzelhetetlen volt, hogy valaha is elváljunk, és külön - külön egymás nélkül boldogok legyünk, de még az is, hogy egyáltalán egymás nélkül legyünk.
Én érettségi előtt álltam. A szüleim kérése csak az volt, hogy az érettségi vizsgán túl legyek, aztán azt csinálok, amit akarok. Akár férjhez is mehetek. Készültem hát, az érettségire tanultam, mert tudtam, hogy a boldogságom ettől a vizsgától függ, és ha boldog akarok lenni, le kell tennem az érettségi vizsgát. Aztán az is sikerült, és úgy éreztem, most már semmi nem állhat kettőnk közé.
A ballagásomra a szüleim rendeztek egy kis ünnepséget egy közeli kis vendéglő teraszán, ahova csak a szűk család volt hivatalos, és persze Klaus. A júniusi nap beragyogta a teraszt, a rengeteg virágtól, amit kaptam, szinte nem látszott az asztal, ahol ültünk és én majd kicsattantam a boldogságtól. Egyszer csak Klaus felállt, odajött hozzám, és egy kis dobozt húzott elő a zakója zsebéből.
Amikor kinyitotta elállt a lélegzetem: a jeggyűrűink voltak benne. Ott a teraszon az összes, számára idegen vendég előtt, az ő édes akcentusával fenn hangon megkérte a kezem.
Zokogtam a boldogságtól, és hosszú percekig szólni sem tudtam, de nem csak én sírtam. A szüleim is könnyeiket törölgették, és vadidegen emberek jöttek gratulálni az eljegyzésemhez. Pontosan emlékszem, hogy akkor, ott, abban a pillanatban én voltam a világ legboldogabb embere.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.45 pont (33 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 Paja 2013. 12. 11. szerda 12:45
Szép,megható, talán igaz is...de mit keres ezen a helyen? Mi ebben az erotika?
#7 listike 2013. 12. 11. szerda 11:33
Gyönyörű és sajnos nagyon valószínű, hogy így történt.
#6 veteran 2013. 12. 11. szerda 08:18
Nagyon megható,gyönyörű fájdalmas történet,de aki emlékszik az NDK-ra nem vonja kétségbe valódiságát.
#5 Rinaldo 2013. 12. 11. szerda 07:42
Jó.
#4 A57L 2013. 12. 11. szerda 06:21
Egész jó.
#3 feherfabia 2013. 12. 11. szerda 06:00
Szép és egyben szomorú történet!
#2 papi 2013. 12. 11. szerda 04:57
Megható
#1 Törté-Net 2013. 12. 11. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?