A+ A-

Osztálytalálkozó

I.
10 év nagy idő. éppen elég hosszú ahhoz, hogy az ember feldolgozhasson bizonyos dolgokat, és azokat érettebben, megannyi tapasztalattal a háta mögött újra - és át - értékelhesse. Az ötéves találkozón még Gitta szemébe sem mertem nézni, most a tízévesen viszont gondolkodás nélkül ültem oda hozzá néhány pohár ital elfogyasztása után, hogy számot vethessek múltam ama édes darabkájával, mely annak idején furdaló érzéseket váltott ki, akkor még létező lelkiismeretem tájékán.
Már az első mondatváltások elemi erővel idézték fel a múltat. Vannak dolgok, amiken nem fog az idő: egyből kialakult körülöttünk az a fajta légkör, aminek érzésekor a hollywoodi filmeken felnőtt értő közönség elégedetten nyugtázza, hogy hamarosan a hosszú és forró ágyjelenet következik.
- Sajnálom, hogy annak idején olyan suta vége lett a kapcsolatunknak....
- Nem baj, úgyis kezdettől fogva halálra volt ítélve.
- Igen, két ennyire domináns alkat nem találhatta meg egymás mellett a boldogságot. Legalábbis akkor még nem.
- Tényleg nem gond, hidd el...
- Szeretném, ha megbocsátanál... - megfogtam a karját és jólesően vettem tudomásul, hogy nem zárkózik el az érintésemtől. Ez az érintés megannyi már - már múltba vesző emléket idézett fel:
Ismerkedő, majd önfeledt tapogatózásokat az iskola alagsorában, az első csókokat, és egymás vágyainak és szerelmünk beteljesedésének ízét.
- Már rég nem haragszom, bár akkor nagyon gyűlöltelek.
- Megérdemlem, gyáva voltam eléd állni és közölni, hogy vége. Annyira szerettelek, hogy nem akartam fájdalmat okozni.
- Te hülye! A bizonytalanság sokkal jobban fáj, mint az igazság.
- Azóta már én is tudom. Bocsáss meg.
Közelebb hajoltam és ő megsimogatta az arcomat...
II.
Az étteremből kilépve azonnal éreztem, hogy többet ittam a kelleténél. Bár egyáltalán nem volt hideg, természetesnek vettem, hogy átölelem a vállát. Az emlékek újra megállíthatatlanul tódultak mámoros agyamba. Gitta volt az első Nő az életemben. Vele tapasztaltam meg a szerelem és a szex első boldogságát, az ő mellét csókoltam először a délutánból ellopott óráinkban, az ő puncijának ízét éreztem először nyelvemen és az ő orgazmusa váltotta ki az első felismerést kamasz elmémben: ezért a földön túli csodáért érdemes élni.
Sok mesélni valónk volt egymásnak az úton a házukig és mivel egy kocsmát sem találtunk, ahol folytathattuk volna a beszélgetést, lábunk automatikusan vitt be a lépcsőházba. Nem vagyok képes visszaadni azt a varázst, amit akkor éreztem. Fejemből már rég kiszállt az alkohol okozta bódulat és helyét valami egészen más fajta, ősi ösztönök által determinált mámor foglalta el.
- Itt csókoltalak meg először.
Gitta elmosolyodott, és közelebb húzódott.
- Tudunk még tizennyolc évesek lenni? - kérdeztem.
- Tudunk. - mondta és rám nevetett. Ugyanazzal a kislányosan bájos kacagással nevetett, mint annak idején. Én pedig most sem tudtam ellenállni.
Szánk gyönyört kereső éhes csókban forrt össze, nyelvünk a másik nyelvét kereste, testünk egymásét ölelte.
Abban a csókban benne volt minden: a hála az összes szép emlékért, a megbocsátásért, de ugyanúgy benne volt a tíz év összes másnak csókolt csókja és másnak adott gyönyöre is. Két tizenéves őrült ölelkezett, két huszonnyolc éves tapasztalatával és ellentmondást nem tűrő kielégülés iránti vágyával.
- Nagyon kívánlak - súgtam a fülébe, megrészegülve csókjának ízétől és hajának illatától.
- Én is kívánlak - azzal kézen fogott és berángatott a liftbe.
A tizediken szálltunk ki, ahonnan keskeny lépcső vezetett a tetőre. A forró júliusi ég tele volt csillagokkal, mögöttünk a város fényei nyújtottak színpompás hátteret.
A korlátnak döntöttem és újra megcsókoltam. Olyan mohón itta a számat, hogy kétség nem férhetett a dolog végkimeneteléhez. Egymást hámoztuk ki a ruháinkból, csodálva bámultam Gitta gyönyörű testét az éjszakai fényben. Bár emlékeimben is egy gyönyörű lány képe élt, amit most láttam az teljes ámulatba ejtett.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.45 pont (60 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 listike 2014. 02. 10. hétfő 17:44
Nagyon jó, csak a folytatás is kellene.
#3 devilmanrobi 2012. 03. 27. kedd 10:54
biza
#2 Leone 2002. 02. 27. szerda 21:44
Nem rossz, csak folytatni kellene.
#1 Törté-Net 2002. 01. 17. csütörtök 18:00
Mi a véleményed a történetről?