A+ A-

Házasság

A tizennyolcadik század derekán igen ritkaszámba mentek a nemesek körében kötött szerelemházasságok. Wyatt Winston, a harmincadik évét taposó gazdag lord sem elragadó szépségéért és személyiségéért vette el az ifjú Daisy White-ot, és csinált belőle Lady Daisy Winstont. A leány szülei vagyonos iparmágnások voltak, jól jött neki az a plusz pénz, amit a lány hozományából nyert ki, de még csak nem is ez volt a legfőbb ok - választhatott volna pénzesebb feleséget is, de a lány apjához bajtársi szálak fűzték. Ott volt az idős White halálos ágyánál, és megígérte a haldokló férfinek, hogy gondját viseli lányának, aki ezáltal teljesen árvává válik, hiszen édesanyja már évekkel ezelőtt átlépett a túlvilágra.
Wyatt aztán tartotta a szavát, amint letelt a gyászidőszak, megkérte a kis Daisy kezét, aki alig akarta elhinni, hogy valaki őt akarja feleségének, teljesen zavarba jött, de igent mondott. Hamar megesett a szertartás, de az ifjú pár kapcsolata eleinte csöppet sem árulkodott gyöngéd érzelmekről. Épp olyan érdekházasság volt ez, mint akármelyik másik a korban.
Akkor mégis hogy lehet, hogy első házassági évfordulójukat sziporkázó boldogsággal töltik egymás karjaiban, miközben London drága üzleteit róják? Wyatt elszántan keresett valami különleges ajándékot édes kis feleségének, aki ragaszkodón karolt bele férjébe, és szemében igaz szerelem, gondtalan öröm csillogott.
Ahogy a férfi megpillantott egy ékszerboltot, s annak kirakatában meglátott egy gyönyörű, gyémántokkal és apró rubintokkal kirakott nyakéket, úgy gondolta, azonnal be kell térniük az üzletbe, hogy Daisy felpróbálja.
- Ugyan, Wyatt, annyi ékszert vettél már nekem, miért akarsz elhalmozni ezekkel a felesleges csecsebecsékkel?
- Mindent az én kis szerelmemnek. Csak engedd meg, hogy kényeztesselek.
- Erre igazán semmi szükség - a lány közelebb hajolt a férfihez, szavait lehalkította, s a férfi kezét, amit épp karolt, megduzzadt mellei közé simította, de úgy, hogy nehogy bárki más is észrevegye. - Sokkal nagyobb örömmel vettem volna, ha egész álló nap ki sem mozdulunk a hálóból.
Wyatt szája mosolyra húzódott, és egy csókot lehelt felesége homlokára. Hogy is feledhetné, hogy az ő kis szerelme oly mohó, oly csodálatos? De épp ezért akarja elhalmozni drágaságokkal - betértek hát az üzletbe, és azonnal felpróbáltatta Daisyvel azt a nyakéket, aminek ára felért egy kisebb vagyonnal is. Ahogyan feladta a lányra a nyakéket, majd a tükörben vizsgálhatta meg, hogyan simul visszafogott dekoltázsára, igazán elégedett volt a látvánnyal. Felesége karcsú, hófehér hattyúnyaka igazán szépen mutatott az ékszer mellett. Kedvelt tevékenysége otthonukban lecsupaszítani az édes Daisyt, de rajta hagyni egy nyakéket, ami csillog és pattog a lány nyakában, ahogyan finoman, vagy épp mindent beleadva teszi magáévá.
Ez járt a fejében, mikor kifizette a nyakéket, és megsimogatta felesége dudorodó pocakját. Bizony, a huszonnégy éves leányzó állapotos, öt hónapjuk van hátra a kisbaba érkezéséig, és Wyatt imádta, ahogyan felesége szép idomai még jobban kikerekednek, elhatározta, hogy rengeteg gyermekük fog születni, és így évről évre újra ilyen állapotra juttathatja kis szerelmét.
Ahogyan a férfi kifizette az ékszert, az eladó, aki régi ismerőse volt a párnak, örömét fejezte ki, hogy ilyen boldognak látja a házasokat, és gratulált a babához.
- Ritka, hogy egy házasság ilyen jól alakuljon, mint a maguké. De hát boldogság ez mindenki számára, nem igaz?
A pár mosolyogva értett egyet.
De nem volt ez mindig így, ahogyan most van - házasságuk csöppet sem indult zökkenőmentesen. Az első hónapokban a férfi nem látott többet feleségében, mint puszta kötelességet. Nem szeretetből vette el, hanem az apjának tett ígéret miatt, és meg sem feszítette erőit, hogy jobbat hozzon ki ebből a kényszerházasságból, megelégedett ő azzal, amit csak várni lehetett az egésztől. A nászéjszaka után alig nyúlt hozzá feleségéhez, heti egy alkalmat letudott, máskülönben egyfolytában szeretőinél időzött, azoknál a formás vagy épp karcsú szépségeknél. Nem akart beleszeretni feleségébe, ő sosem volt az a szerelmes férfi karakter, neki sosem volt elég egyetlen nő, és a hűség oly távol állt tőle, akár a halaktól a röpülés.
Nem is képzelte volna eleinte, hogy felesége máshogy gondolkodik. Tökéletesen biztos volt benne, hogy amíg ő más nőknél időzik, Daisy is szeretőket tart, elvégre ez volt a bevett formula, minden egyes háztartásban így csinálták a házastársak, akiket ismert, és soha nem panaszkodott még senki. Wyatt semmit nem érzett felesége iránt - nem vette a fáradtságot, hogy megismerje, és talán vonzó nő volt, azért talált nála gyönyörűbb asszonyokat, akiket kegyeibe fogadhatott.
De jaj, Lady Daisy Winston csöppet sem gondolkodott úgy, mint kegyetlen férje. Bár félt a házasságtól, bizonytalan volt tettei következményében, a tény, hogy egy férfi őt akarja asszonyának, egészen magával ragadta.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.55 pont (44 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 Andreas6 2015. 06. 15. hétfő 11:27
Kicsit XIX. századi lányregény stílusa van, de nem baj.
#7 A57L 2014. 08. 22. péntek 17:43
Nekem is tetszik.
#6 listike 2014. 03. 12. szerda 16:41
Ami jó, az jó.
#5 v-ir-a 2012. 06. 22. péntek 01:05
ez nagyon tetszett nekem...( bár kissé csöpögős)
#4 Rinaldo 2012. 06. 20. szerda 12:19
Elég nagy marha volt,hogy csak érdek házasságot képzelt el.De végül rájött milyen kincs vár rá.
#3 joozsi 2012. 06. 20. szerda 02:45
Remélem, lesz folytatás!
#2 tenzin 2012. 06. 20. szerda 00:26
naon jo
#1 Törté-Net 2012. 06. 20. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?