A+ A-

Oidipusz és Ámor

(Előszóként csak annyit, hogy nem vagyok perverz; csupán a történet az, de - ahogy tudjuk - az emberi fantázia határtalan...)
A gardrób előtt áll, lábán fekete harisnya, felsőtestén csak ahogy magamban nevezem a pasivadító melltartó: csipkés, fekete darab, aranyárban mérték a butikban.
- Nos, nos dünnyögi a hölgy, egyik lábáról másikra helyezve súlypontját, miközben egy rövidke tunikát tart maga elé -, mit húzzak ma estére?
Ledobja az ágyra a virágmintás ruhácskát, aztán egy fekete-szürke csíkos maxipulóvert vesz elő feneketlen ruhatára mélyéről. Maga elé próbálja, majd kérdőn rám tekint.
- Mit gondolsz, Kincsem?
Ellépek az ajtófélfától, amelynek eddig támaszkodtam, és közelebb lépek. Hátulról, ennyi szépség láttán elfulladó lélegzettel közelítem meg a gyönyörű testet, a gömbölyű váll felett a gardrób ajtaján függő, egész alakos tükörbe bámulok. Egy tizennyolc éves forma, izmos nagykamasz, és egy harminc körüli, hollófekete hajú szépség pillant vissza rám.
- Szerintem megfogom a maxipulcsit, és a hölgyemény vállához illesztem ez tökéletes lesz. Elkábítasz minden pasast a vállalati bulin.
- Hízelegsz kacag fel a szépség, fejét hátraveti, popsija, melyen csak egy fekete, áttört francia alsó feszül, a combomnak ütközik.
- Ugyan már, bomba formában vagy felelem, miközben segítek neki bebújni a pulóverbe. Te vagy a legdögösebb anyuka az egész városban, sőt, az egész országban! Az osztálytársaim is mind azt mondják...
- Ismerem én az osztálytársaidat! int le mosolyogva, a bókokba belepirulva anyu. Nagyszájú fickók mindahányan. Kicsit habozik, majd hozzáteszi: - Azért köszönöm. Kedves, hogy ezt mondod.
Kicsúszik a kezem közül, felkapja a franciaágyon heverő retiküljét, és kiviharzik a szobából. A fürdőszoba ajtaja csattan gyors ellenőrzés, hogy jó-e a smink, a frizura -, aztán már a bejárati ajtó dörejét hallom.
- Hanem hajnalra haza gyere! kiáltja vidáman.
A terv szerint mindketten görbe estét csapunk.
Gabriella la bella. Magamban csak így hívom őt. Leányanyaként, tizenöt évesen szült meg, egyedül, mert a pasas az apám lelépett, állítólag Spanyolországban vállalt munkát, mikor kiderült, hogy úton vagyok.
Anyu egyedül nevelt fel, odaadóan, ahogy csak a leányanyák tudnak foglalkozni egy szem gyermekükkel. Kisgyermekként teljesen természetesnek tűnt a gondoskodása, hogy minden este mesét mond, együtt betűzzük az ábécét; az, hogy ha fáj a hasam, az ölében alhatok el.
Csak mikor nagyobb lettem, és megértettem, mennyivel többől áll a világ, mint az én kis gyerekkuckóm, döbbentett meg anyu fáradhatatlansága.
Míg nevelt, leérettségizett, a szülei segítségével elvégezte a főiskolát. Állást szerzett, túlórákat vállalt, felküzdötte magát a vállalati ranglétrán; mégsem éreztem sosem, hogy engem elhanyagolna.
És íme, harminchárom évesen: sikeres középvezető a cégnél, gyengéd, egyedülálló anya, aki legfeljebb a nagyszülők ritka segítségére számíthat; csábos nő, aki az állandó rohanásban, gyermeke nevelése közben is szakít időt a szépsége megőrzésére, alakja formában tartására. Harminchárom éves, de négy-öt évet letagadhat a korából.
A pasik imádják.
Emlékszem, mikor beléptem a kamaszkorba, any leültetett maga elé, és nagy komolyan elmagyarázta:
- Biztos észrevetted már, hogy időnként idegen férfiakkal találkozgatom. Tudod, a nőknek időnként szükségük van egy kis kikapcsolódásra. Bókokra, arra, hogy táncolni vigyék őket, egy kis gyengédségre, egy csokor virágra... Csak arra kérlek, ne aggódj: sosem jutna eszembe, hogy új apát, új férjet hozzak a házhoz.
Szoros kötés alakult ki köztünk, szorosabb, mint a normális családok esetében. Bármit megbeszélhettem vele, olyan dolgokat is, melyek rendes esetben csupán apa és fia közt kerülhetnek szóba. Ugyanakkor afféle visszahatásként a nyíltságra és közelségünkre néhány tekintetben kissé elnőiesedtem. Apró vonások ezek virágok szeretete, biztosan ítélő szem, ha női divatról van szó -, de hogy elkerüljem a csípős megjegyzéseket, mindig is mélyen magamba rejtettem őket; a külvilágtól elforduló, zárkózott fiúvá váltam.
Mikor gimnáziumba kerültem, úszni kezdtem. Megerősödtek a karjaim, mellizmom kidomborodott, kemény és formás lett. A tanulás remekül ment, ha egy kicsit megerőltetem magam, kilencediktől kezdve osztályelső lehettem volna így beértem a második hellyel. A lányok rajongtak értem, nem akadt hónap, hogy valamelyik fruska ne nézett volna rám azzal az epedő megkaphatsz-tekintettel én azonban csak elvétve randizgattam, ha épp nem akadt jobb dolgom. Idegesített a kamaszlányok felszínessége, harsány, kapkodó, és számomra értelmetlen csivitelése. Legtöbb időm otthon töltöttem, egy-két barátom, ha áthívtam néha, és megállás nélkül hallgattam a jazz-albumokat.
Ajtócsapódásra ébredek; a lemezjátszón lejárt a bakelit, a szobámban sötétség.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.62 pont (21 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 AZ87 2011. 12. 4. vasárnap 15:08
latom tiborg, hogy megeggyezik a velemynunk es ennek orulok.
#7 tiborg 2011. 12. 3. szombat 06:04
Kitunoen indul...ha lesz folytatas(ebben a stilusban)elso osztalyu sztory kerekedhet belole!!
#6 AZ87 2011. 12. 2. péntek 23:31
Számotokra azért gyenge, mert nem baszta meg a sztoriban es azert mert jobbara a legtobbotok ide csak elvezkedni jar . de nem szamit.
#5 gyuri0926 2011. 12. 2. péntek 13:37
Igen gyenge , engem nem izgatott fel ellentétben AZ87 - tel , ha kívánod tedd magadévá , várja Ő is , minden nőben lakozik egy kurva is , találd meg benne .
#4 AZ87 2011. 12. 2. péntek 02:04
Kedves szerző!

Rögvest szólok hozzád is miután beszóltam az eggyik paciensnek aki előszeretettel véleményez negatívan, bár szeretném az ő írásait imígyen nagy izgalommal olvasni, mint a tióedet.

Kedves panyi, ha jót és érdemszerűt nem tudsz akkor butaságot és ahogy te fogalmazol zagyvaságokat ne írj mások története alá.
P.S.: csak neked. olvasni fogom az összes történeted.

Továbbá kedves szerző!
Nagyon tetszett nekem amit olvastam. Némelykor nem csak a prozódiát hanem a versbe áthajló rímeket is felfedezni véltem. Ügyes szóhasználat és fordulatok. Nagyon tetszett, hogy nem fektetted meg anyud rögtön az elején és a mű közben abszolút. Ez a történet nem kielégedésre, hanem gerjesztésre van szakosítva - engedd meg, hogy ilyen csúnyán fogalmazzak.
Lehet, hogy a stilisztikai jegyekre jobban oda lehetne figyelni, de aki értelemmel olvas akkor megérti, hogy mire szeretnél utalni illetve az időbeli eltolódásokat meg annak ellenére is, hogy azokat nem jelölöd harmas ponttal (...).
Én csak bátorítani tudlak, hogy továbbra is szerezz hasonló műveket, vagy fordíts idegen nyelvből.
Egyszer ha megteheti mindenki aki majd ezt elolvassa, hogy Celin Dion : Titanic című számát bekapcsolja, mikor fogja olvasni, akkor benneteket is átjár az érzés, amit én éreztem- megjegyzem, ez a rádióadás véletlenje volt, hogy ezt a dalt adták.
P.S.: Ha esetleg kedved van kedves szerző akkor írj üzenetet, nagyon fogok neki örülni. nyes
#3 panyi 2011. 12. 1. csütörtök 21:27
Szörnyű zagyvaság.1-es.
#2 vino24 2011. 12. 1. csütörtök 19:13
Nem rossz !! Lesz folytatás ??
#1 Törté-Net 2011. 12. 1. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?