A+ A-

Strandkalandnak indult...

A fiú kimászott a medencéből. Kicsit fáradt volt a 40 hossz után, pedig nem versenytempóban úszott. De kétezer méter az akkor is kétezer méter. Annak idején három-négyszer ennyi volt a napi adagja, és egy részét bizony teljes erőbedobással, versenytempóban kellett teljesíteni. Bár sokszor elbliccelte, az edzője veszekedett is vele emiatt éppen eleget.
- Sosem lesz belőled komoly versenyző, ha félvállról veszed az edzéseket!
Egy ideig csak hallgatta a szidásokat, utána pár napig keményebben is dolgozott. És bár a többiek közt ő volt a legjobb, mégsem voltak kimagasló eredményei. Néhány megyei bajnokság, de ott is inkább csak második-harmadik helyek; háromszor az országoson is indult, és egy alkalommal sikerült is 800 méteren bronzérmet nyerjen, de leginkább a mezőny közepén, második felében végzett. Egy újabb ledorongolás után, amikor megint centikkel lett harmadik a megyein, megunta és kifakadt.
- Nézze, mester - közölte az edzővel -, nagyon szép dolog, hogy szeretne belőlem nagymenőt faragni. Csakhogy nekem nem életcélom, hogy élsportoló legyek. Tudom csinálni még 5-6, jó esetben 8-10 évig. És utána? Mutasson nekem egyetlen olyan volt sportolót, beleértve tényleg nagymenőket, olimpiai meg világbajnokokat is, aki abból él, hogy élsportoló volt. Oké, ott van néhány nagy öreg, aki kap valami nyögdíj-kiegészítést. És aki nem nagy öreg, csak kis öreg? Meg aki még nem nyögdíjas? Valamiből nekik is meg kell, meg kellett élni. És aki még kis öreg sem lett, semmilyen öreg nem lett? Nem akarok beszélni arról, hogy hány sportolóból lett kész roncs, hány nem érte meg a negyvenedik évét. Nem csak a magyarok közül, úgy általában. Oké, az úszók közt azért ez nem olyan gyakori, mint néhány más sportban. De tegyük fel, tényleg sikerül nemzetközi szintre jutnom. Mondjuk, összeszedek vele annyit, hogy pár évig kitart majd. Ha ugyan összeszedek, mert az úszás sehol nem tartozik a legjobban fizetett sportok közé. Akkor is kell majd keressek valami megélhetést. Most ugye gimibe járok. Utána meg minden bizonnyal egyetemre megyek. Ami öt éves. Csakhogy ha az úszásba fektetem az időmet és energiámat, akkor 7 vagy 8 év alatt fogom elvégezni. Lesz 2-3 év hátrányom, ha nem több, mire elkezdhetem azt a pályát, és soha a büdös életben nem fogom tudni behozni. Edző sem lehet minden kiöregedett versenyzőből. Ha meg netán még diplomával a zsebemben is versenyzek, akkor még nagyobb hátránnyal indulok majd, mert közben a felét elfelejtem annak, amit tanultam, a másik fele meg elavul addigra.
- De akkor mi a fenének csinálod, ha így gondolod?
- Mert imádok úszni, mester.
Tényleg imádott úszni, ma is imád. Csak versenyezni nem szeretett soha. Szinte boldog volt, amikor az edző lezárta a beszélgetést.
- Akkor ússzál, fiam, a strandon. De most szépen add le az egyesületi holmit a szertárban, a belépődet a klubirodán, és tűnj el a balfenéken. Eddig pénzt kaptál az úszásért, most majd fizetsz, ha úszni akarsz.
Tulajdonképpen nem bánta. Sosem akart ő versenyző lenni, csak rádumálták. Kilenc évesen tanult meg úszni, aztán mikor ötödikes lett, és jött az iskolai kötelező úszásoktatás, akkor "felfedezték", és bemesélték a szüleinek, hogy micsoda remek jövő áll előtte. De érdekes módon a szülei sem bánták, hogy öt év után kidobták a klubból; alighanem ők is rájöttek, hogy mégsem való ő versenyzőnek. Szó nélkül fizették az uszodabérletét, amíg tanult, és ő ki is használta: minden nap leúszta a magáét, most már a saját kedvére. Négyezer méterrel kezdte, aztán minden évben elhagyott belőle százat; az utolsó egyetemi évben és azóta meg évente kétszázat. Most napi kétezernél tart, ősszel megint elhagy majd négy hosszt, aztán ha elér a napi ezerhez, ott megáll, nem megy lejjebb jó ideig.
Mindezt az alatt a fél perc alatt gondolta végig (sokadszor már), amíg kiszállt a medencéből, és odasétált a cuccához. Kicsit megtörülközött, aztán végigdőlt a nyugágyon. Közben akaratlanul is észrevette, hogy a lány még mindig rója a hosszakat. Érdekes, már akkor bent volt a medencében, amikor ő beugrott. Úszás közben nem figyelte, de abban biztos volt, hogy közben nem hagyta abba, nem állt le pihenni, nem ment ki a medencéből. Önkéntelenül is figyelni kezdte. A lány lassú, nyugodt tempóban úszott, minden két hossz után váltva: gyors-mell-gyors-mell. Nem versenyző, sosem volt az, állapította meg a fiú egy idő után. Ahhoz túl szépen, túl szabályos stílusban úszik. Aki valaha is, bármilyen rövid ideig versenyzett, az nem úszik soha teljesen szabályosan, ahogy a könyvekben le van írva. Kicsit máshogy veszi a levegőt, esetleg más a kéz- vagy lábtartása, van egy kis különbség a lábtempóban, főleg amikor gyorsot úszik. Mellen kevésbé lehet ezeket észrevenni.
Figyelte még kicsit, aztán abbahagyta, elővette a könyvét, olvasni kezdett. Időnként felnézett: a lány rendületlenül rótta a hosszakat.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.15 pont (40 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#14 zsuzsika 2014. 10. 23. csütörtök 10:26
Jó.
#13 feherfabia 2014. 10. 23. csütörtök 08:01
7P
#12 A57L 2014. 10. 6. hétfő 07:22
Nem rossz történet.
#11 wwwalaki 2009. 01. 24. szombat 23:18
Mint tudjuk, Andreas, a szexet is le lehet úgy írni, hogy élvezet legyen olvasni akkor is, ha nem farokverési céllal olvasod. Pmm itt a petting igenis kitűnő stílusban van megírva, úgyhogy nagyon is helye van a történet végén.

Én el tudok képzelni egy olyan befejezést is, mely szerint:
"Még egyszer megcsókolták egymást, aztán ki-ki felszállt a maga vonatára, hogy soha többé ne találkozzanak."
Merthogy a valóságba ez éppen úgy belefér, mint a másik.
#10 Andreas 2009. 01. 24. szombat 08:27
Kedves wwwalaki! Mivel a folytatásban már a szex játszaná sejtésem szerint a fő szerepet, én nem követelem, ugyanis az élvezetes, jó leírásnak ott volt vége, ahol a pettingelés elkezdődött. Stackival értek egyet. A befejezést már elképzeltem: ... és még mindig csókolóznak, ha azóta meg nem haltak.
#9 wwwalaki 2009. 01. 23. péntek 17:27
Térj magadhoz és gondolkodj, Stacki.
Pont az a pláne benne, hogy nincs igazán szex, csak némi petting. Először is: nyilvános helyen vannak. Jó, éppen nem jár arra senki, de akkor is. Másodszor: egy kapcsolatot fel kell építeni, a legritkább esetben jön a szex azonnal. Van persze olyan is, de az a ritkább.

Harmadszor: szvsz ezzel érte el a szerző, hogy követeljük a folytatást.
#8 Stacki 2009. 01. 23. péntek 16:46
Nekem is úgy tűnt, hogy a vége el lett sietve.

Az eleje kifejezetten jó, már-már regény.
Aztán valahogy úgy éreztem a végén, hogy az író még életébe nem volt lánnyal. Mert az elejét a hétköznapi részt jól leírta, érzékletesen, de a sexet nem.

#7 Jedermann 2009. 01. 22. csütörtök 23:01
Fantasztikusan jó!
Ubesz, ha kevesled a csókolózást benne, akkor duplázd meg a csókok számát! :)
Pontosan ez a végén majd' minden mondatot követő "Csókolóztak." az, ami növeli a feszültséget.

Igen, találkozzanak másnap a medencénél, és csókolózzanak még! Aztán legyen, aminek lenni kell!
#6 Jedermann 2009. 01. 22. csütörtök 22:37
Fantasztikusan jó!
Ubesz, ha kevesled a csókolózást benne, akkor duplázd meg a csókok számát! :)
Pontosan ez a végén majd' minden mondatot követő "Csókolóztak." az, ami növeli a feszültséget.

Igen, találkozzanak másnap a medencénél, és csókolózzanak még! Aztán legyen, aminek lenni kell!
#5 wwwalaki 2009. 01. 22. csütörtök 19:20
Tudod, mikor lenne gagyi, Anonymus? Ha ott a tavacskánál egyből letépik egymásról a göncöt, és nem törődve az esetleg arra járókkal, egymásnak esnek. Ez így sokkal normálisabb és életszerűbb.
#4 Ubesz 2009. 01. 22. csütörtök 17:27
Kár hogy alig csókolóznak benne :)
Jó lett!
#3 Anonymus 2009. 01. 22. csütörtök 13:45
Jól indult de a vége egy kicsit gagyi
#2 pisti47 2009. 01. 22. csütörtök 13:13
Újabb csillag született. 10 pont, csak így tovább. Aztán nehogy elkerüljék egymást a fiatalok.
#1 Törté-Net 2009. 01. 22. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?