A+ A-

Heves jeges

A következő találkozómig még volt másfél órám, így megvacsoráztam. A papírjaim rendezgettem, próbáltam felkészülni a találkozóra. A hely majdnem üres volt, csak a söröző sarkában üldögélt egy kis baráti társaság. Olyan harmincas negyvenes csapat, szolidan iszogattak, diskuráltak. Először csak a mindennapi gondok, munka család, majd a foci, autók, szép sorjában majd minden kibeszéltek. Ahogy az idő haladt, a sör fogyott, egyre inkább a csajozás felé terelődött a szó. Egész eddig nem is igen figyeltem rájuk, mert tényleg nagyon csendes kis társaság volt, de itt megemelkedett a hangerő, így már nem csak egy-két szó jutott el hozzám.
- No Béla! Meséld el hogy is volt a szép doktornével! - Unszolta barátját a fekete hajú bajszos fickó.
- Ne már... - szabódott - ismerősről nem mesélek semmit.
Hosszan kérlelték, de nem állt kötélnek. Végül, hogy ne nehezteljenek rá a cimborák, mégis kivágta magát.
- Gyerekek, a doktornéről nem mesélek, mert diszkréció is van a világon. De elmondom mi történt velem a múlt hónapban Fehérváron.
A társaság kicsit morgolódott, mert azért gondolom a szép doktornét nem véletlenül illették ezzel a jelzővel, és az emberek szeretnek jól informáltak lenni.
- No akkor kezdem is - mondta Béla és belefogott a történetbe.
- Úgy egy hónapja járok Fehérvárra. Ahogy terítem az árut végig a Velencei tó partján délig elgurulok Dinnyésig, majd át a másik oldalra, és a túlparton is végigmegyek estig. Illetve ez így zajlott a múlt hónap közepéig. Akkor a kollégám műszaki hiba miatt nem tudott leszállítani egy rendelést, ezért utánam szólt, hogy van-e az autómban pluszban pár doboz jégkrém. Szerencsére volt. Megkért ugorjak már le Fehérvárra az egyik ügyfeléhez, mert totál kifogyott és ő nem ér oda csak 2 nap múlva, holnap pedig ballagás lesz a szomszéd iskolában, ne maradjon már a csaj portéka nélkül. Mondom neki semmi gáz, még egy helyem van, utána indulok.
Úgy is lett. Viszonylag könnyen meg is találtam a presszót, de tulaj egy szál se. Ajtó zárva, kint van a rögtön jövök tábla. Vártam pár percig, majd hogy nem jött senki nézelődni kezdtem. Láttam egy mobilszámot. Rácsörgök... semmi... nem veszi fel... Épp kezdek pipa lenni, már az autó felé ballagtam, gondoltam ha neki nem fontos, akkor nekem sem. Nem akarok elkésni a saját kuncsaftjaim fontosabbak, mikor végre visszacsörög. Gyorsan elújságolja milyen vacak a napja, minden bedöglik, épp az autójával küzdött, de már beindult és jön. Meg is érkezett pár perc múlva. Végülis jó bolt volt ez a helyettesítés, mert szépen vásárolgatott. Pár dolgot majd csak holnap tudok kivinni az utolsó 4-5 címre, de azok úgyis 10 km-en belül vannak, majd reggel pótolom, volt már ilyen máskor is. Behordtuk az árut a fagyasztókba. Meghívott egy amolyan bocsika kávéra. Közben beszélgettünk. 4 éve elvált, 2 gyerek, egyedül neveli, pasi nem marad meg mellette, mert állandóan dolgozik. Amúgy szemrevaló a csibe, agyilag is rendben volt, csak tényleg sűrű volt a napja. Meg is bocsátottam neki.
Lassan szedelőzködtem hogy indulok, búcsúzáskor megkérdezte járok-e a környéken valamikor. Mondtam, hogy jövő héten biztosan. Akkor nézzek be, ha van időm, zárva lesz ugyan, mert kicsit felújítja az üzletet, de a kávégépe be lesz üzemelve. Nem ígértem semmit, de megköszöntem az invitálást.
Meg is feledkeztem róla, de aztán fuvar közben rendetlenkedett az autóm, így be kellett mennem Fehérvárra a szakszervizbe. Nézegették a tudorok egy darabig, aztán csak-csak meglett a hiba. De alkatrész az csak másnapra lesz. No most mit csináljak. Ha hazabuszozok, holnap megint jöhetek. Hát inkább akkor kiveszek egy szobát és megvárom itt. Ajánlottak is egy panziót nem messze, így ha reggel megjön az alkatrész, akkor beteszik és már mehetek is.
Gondoltam ha már így alakult kicsit pihentetek. Amíg az utcán ballagtam felhívogattam mindenkit, hogy nem érek oda, csak másnap számítsanak rám. Már délután 3 felé járt és még nem ebédeltem, hát mondom magamban most már aztán be kéne dobni valamit. Nem messze tudtam egy gyorséttermet, a semminél az is jobb, hát arrafelé vettem az irányt. Gondolataimba feledkezve baktatok át a parkolón egyszer csak rámdudál valaki. Először nem is tudtam hova tenni, de aztán leesett a húszfilléres. Ildikó volt a presszóból. Szintén ebédelni indult. Most hogy félig szétverte a csehót megéhezett. Meghívtam egy menüre, amit nem akart elfogadni, végül megegyeztünk. Én fizetem a kaját, ő pedig a presszójában állja kávét. Gyorsan elpusztítottuk amit elénk raktak, aztán beültünk az öreg golfba és elzötyögtünk az üzlethez. A két kirakatüveg meg az ajtó be volt takarva csomagolópapírral, rajtuk keresztben átalakítás miatt zárva felirat.
Épp abban a fázisban volt minden, hogy ami rossz volt azt leszerelték, elvitték. Másnapra várta a mestereket. Ma még egy kis tapétát kellet letépni két falról. Kávé közben felajánlottam, hogy segítek, úgysincs más dolgom. Erre ő. Jó, de akkor fizetség is jár. Az nem gond mondom...(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.91 pont (32 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 zsuzsika 2015. 11. 30. hétfő 09:00
Tetszett.
#5 A57L 2014. 01. 14. kedd 05:02
Nem rossz.
#4 papi 2013. 05. 8. szerda 06:59
Nagyon jó
#3 Craig 2010. 03. 24. szerda 00:29
Ember! Még mindig azt mondom tudsz Te írni!!

Ez a történet is egy elképesztően igényes történet.

Gratulálok hozzá.
#2 sihupapa 2008. 11. 3. hétfő 02:09
mmmm
#1 Törté-Net 2008. 10. 31. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?