A+ A-

A bukott angyalok mindig a pokolra jutnak

Amy tökéletes teremtés volt, a gyönyörűség és jóság eleven megtestesülése. Szépségét édesanyjától örökölte, aki valaha modell volt, eszét pedig minden bizonnyal édesapjától, aki régebben kutatóorvosként tevékenykedett. Születésekor kiderült, hogy testvére már lehet, így Smithék a nyugalmat keresvén költöztek Glowfieldbe, az álmos kisvárosba, ahol anyja háztartásbeli lett, apja pedig magánorvosként dolgozott.
Amanda. Nem szerette a nevét, mindenki Amynek szólította, az idősebbek pedig így: angyalkám. Sokkal jobban illett hozzá mindkettő. Az angyalkámat az idős Margaret néni ragasztotta rá, aki minden vasárnap fogadta az embereket a templom ajtajában.
Szóval Amy gyönyörű lány volt, vállig érő gesztenyebarna hajával és zöldesbarna szemeivel valóban egy angyalra hasonlított. Anyjától örökölt testalkata és a sok torna tökéletes alakot kölcsönzött neki, ráadásul kiválóan tanult. Bőven elég, hogy a kamaszok között igazi nagymenő legyen, és sokan irigykedjenek rá. Mégsem forgott a középpontban, nem lett a lányok vezére a suliban, irigykedés helyett inkább szerették őt. Kilógott a sorból, mert a lányok többségével ellentétben ő nem fiúzott, nem állt be a focicsapat táncosai közé, és nem szexelt. Eleinte élcelődtek vele különös viselkedése miatt, de ő kitartott elvei mellett, töretlen szerénységével és kedvességével végül elfogadták. Hiába volt a legszebb, a legokosabb, hiába őt kívánta minden fiú (és valljuk be őszintén, férfi tanárainak többsége is), a többiek nem a vetélytársat látták benne, akit le kell győzni. Valahogy kívülálló lett, és talán felettük álló is. Valami más, valami tőlük jobb.
Szombat volt, holnap lesz a nagy nap! Ahogy közeledett az időpont, egyre inkább úrrá lett rajta a félelemmel teli izgalom. Hiszen nagylány volt már, vágyai egyre inkább előtörtek, s próbálták magukkal ragadni őt. Briannel tökéletes volt a szerelmük. A fiú jóképű és okos volt, de leginkább nemes lelkű. A harmadik osztályos évzáró partin fogták meg egymás kezét, két hét udvarlás után csattant el az első csók. Amy sziklaszilárdan kitartott amellett, hogy tizennyolc éves kora előtt semmiképpen nem veszíti el ártatlanságát. Szerették egymást, a fiú megértette őt. Türelmesen várták azt a gyönyörű napot. Bár szex nem volt közöttük, azért néha picit engedtek vágyaiknak s kezeiknek, megkóstolva a majdani izgalmakat. Szülei tudták, hogy Amy jó lány, és erre nagyon büszkék is voltak, hiszen a mai lányok már tízes éveik elején odaadják magukat. Briannel szemben semmi kifogásuk nem volt. Szemük előtt lángolt a két kamasz szerelme, tudtak közös terveikről: egyetem, házasság, gyermekek. Amy természetesen nem titkolt szülei elől semmit, és így volt ez jó. Így voltak boldogok.
Tegnap óta nem látta szerelmét, s már nagyon vágyott rá. Oly sokszor elképzelte. Holnap tizennyolc éves lesz, és nővé válik. Élete szerelme teszi nővé, ő pedig férfivá őt. Megbeszélték, hogy ma nem találkoznak, így teszik még izgalmasabbá a holnap estét. Hétfőn már érett nőként ébred, egy új hét, egy új élet első napján. Boldog mélázását apja hangja törte meg:
- Amy, itt vannak a lányok!
Barátnőivel ma, szombaton ünnepelték a szülinapját, hiszen a holnap csak a kettőjüké lesz. Felpattant, sietve kirobogott szobája ajtaján, és a lépcső tetején megállt. Két barátnője már vágtatott is fölfelé.
- Helló lányok!
- Helló Amy! - vágták rá azok egyszerre.
- Jaj, ez a hülye Tim, nézd meg mit csinált! - kezdte rögtön a csacsogást Chrisy, s büszkén mutatta a nyakán díszelgő piros foltot. Anne és Amy csak mosolygott rajta. Chrisy úgymond aktív életet élt a barátjával. Az övéké nem volt nagy szerelem, így hébe-hóba másfelé is elkalandoztak mindketten.
- Anyukádék látták? - nevette ki magából a kérdést Anne.
Chrisy vállat vont.
- Hát persze! Apám ki volt akadva, de mondtam neki, hogy mikor pörögjek, ha nyugdíjas leszek?
Ezzel az érvvel nem lehetett mit kezdeni. Chrisy az a fajta mindent bevállalós lány volt, ivott és füvezett, de főként sokat szexelt. Anne valamivel visszafogottab volt, ám ő sem tagadta meg az élet örömeit. Furcsa triumvirátus volt ez így: Amy volt a jóság, Anne az arany középút, Chrisy a romlottság. Sokszor mondták ezt maguknak, és mindig jót nevettek rajta.
- Nézd, mit hoztunk Neked! - folytatta Anne a társalgást, és egy kis csomagot adott át Amynek két puszi kíséretében. Chrisy gyorsan követte a puszival barátnőjét, majd kiszaladt a száján:
- Ja, az a rúzs és parfüm van benne, amit múlt héten kinéztél a marketben, emlékszel?
- Olyan hülye vagy, sosem tudod befogni a szád? - torkollta le Anne. - Minek kellett becsomagolni egyáltalán?
- Bocs, direkt volt! - kontrázott Chrisy.
Ez jellemző volt rá, mindig kapkodott.
- Mitől vagy így felpörögve? - kérdezte Amy.
- Hát tudod, azt beszéltük, hogy a szülinapod ma tartjuk, és a fiúk is itt várnak az autóban.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.79 pont (19 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 vakon53 2016. 03. 26. szombat 23:31
10 Pont!
#4 A57L 2013. 09. 13. péntek 04:47
Nem rossz.
#3 Rekámgyerek 2008. 04. 23. szerda 16:54
Nekem nagyon tetszett. Respect az írónak. Sajnos ez a kis történet nem is áll olyan messze a valóságtól. Nagyon életszagu a mű. Én csak gratulálni tudok.
#2 kivancsigi 2008. 04. 17. csütörtök 19:30
Miért húztátok le ennyire? Csak azért, mert történik benne olyan is, amin gondolkodni kell?
Nem állítom, hogy tökéletes, de az eddigi átlag (1.00) nem helytálló értékelés
#1 Törté-Net 2008. 04. 15. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?