Ékfoltos Picasso-hal

Szavazás átlaga: 3.85 pont (13 szavazat)
Megjelenés: 2008. február 19.
Hossz: 17 313 karakter
Elolvasva: 512 alkalommal
– Jól van... jól van... a beefsteak porhanyós, a bicepszem feszes, a hideg, a tengerpart forró. Jól van... – állapította meg félhangosan Kekoa Alamonuku egy Honolului étteremben.
Mint valami illedelmes európai úr villával és kanállal ette az új amerikai népeledelt, az új álat, a fehér bálvány: a marha fekete húsát. Már csak a frakk hiányzik... pingvinruha... de mi az a pingvin? Mellette egy akváriumba Humuhumu-nukunuku-apua'a halak úszkáltak. Nagyon szép állatuk véleménye szerint, legkevdesebb dolog bennük, hogy egy óra alatt meggazdagítják a helyieket. Mikor az üvegfenekű hajó elhalad egy pár fölött és a kísérő elkiáltja magát: Humuhumu-nukunuku-apua'a! Addigra a hal már el is úszik.

A turisták természetesen nem tudják lefotózni, így megkérik, hogy forduljanak vissza, hogy megnézzék a humulumiizéhalat. Mikr ismét elhaladnak egy pár fölött az idegenvezető elkiáltja magát: Humuhumu-nukunuku-apua'a! De mire a turista kattintana, nagy drága japán gépével, addigra már elmennek. El. Mire megkérné, hogy menjenek vissza, az idegenvezető a mindenttudók kedves mosolyával néz rájuk és közli velük, hogy lejárt az idő, ismét be kell fizetniük, hogy megláthassák a mesehalat: a Humuhumu-nukunuku-apua'a – t!
Letette az eszközöket, majd szalvétájával körültörölte szőke borostás arcát. Felállva és kimenve az étteremből gyakran akadt meg a nők tekintete az itt ritka tejszőke hajon, mely egy olyan arcot borított vékonyan, mely igen sokszor incselkedett a Nappal, melynek eredményeképp elpirult... az ő lebarnulós valójában.
A dokk. A hajó. A dohány. Már messziről látja, hogy ez ismét egy jó menet lesz. 4 hawaii helyben kapható ing, áh ez acsak itt csak nálunk szöveg nagyóóón bejön. Tehát kapásból van 50 dollárja egy ingre. Szép. És az a nő ott, hmmm micsoda karóra. Ilyen értékes időt csak teli pénztárca néz.
Kekoa így mosolyogva köszönti az utasokat, s feltessékeli őket az üvegfenekű hajójára. Körülbelül egy csónak és egy vitorlás hajó csúf frigyéből született fattyú-úszóalkalmatosságnak leírható bárka, kis kabinnal és kilátással a világos égre és a sötét mélybe.

"A Napra lehet nézni, de rád nem" tanulta meg egyszer egy közép-európai turistától. Valami olyasmit jelenthetett, hogy fényes, hisz a Nap is az. És ahogy elindultak meg is jegyezte a mellette álló hölgynek, aki buzgón fényképezni kezdett.
– A Nap lehet nezni de rad nem. – s hunyorított egyet.
– What? Maga magyarul beszélt az előbb? Mi az, hogy...
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 8 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 3.85 pont (13 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
én55
2022. november 17. 09:07
#6
Sok a szöveg.
1
Andreas6
2021. május 25. 07:13
#5
Nem tetszett, nagyon gyenge.
1
a
A57L
2019. március 5. 05:15
#4
Nem sok,nagyon kevés.
1
l
listike
2014. október 10. 15:44
#3
Elmegy
1
p
papi
2013. június 7. 05:16
#2
Nagyon jó
1
T
Törté-Net
2008. február 19. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1