A+ A-

Kalandunk a hegyekben

Brodosis nyomán
Ez volt az első vadászszezon, amikor együtt mentünk fel a hegyekbe.
Shellynek is megvoltak a maga barátai, cigizett, bulizott, én is külön utakon jártam, zenét hallgattam, festegettem. Ritkán futottunk össze, mióta külön költöztünk, de idén nővérem a fejébe vette, hogy velünk jön az egyhetes túránkra Maine-be. Apával minden ősszel északnak vettük az irányt; ő szarvasra vadászott, én meg vittem a vázlattömbömet.
Amióta eszem tudom, minden évben így tettünk; de mindenki csak találgatott, mi bújt az idén Shellybe.
Elég unalmasan telt az öt órás túra a kalyibáig. Apám nem volt az a szószátyár fajta, nekünk meg nem nagyon akadt közös témánk. Gyorsan lepakoltunk. Shelly mindenre panaszkodott; a ház túl szűkös hármunknak, se tévé, se telefon, még az ágya is rozzant. Minden megjegyzésénél felmerült bennem a kérdés: mi az Istent keres itt?
- Hát, ha már itt vagyunk, próbáljuk meg kihozni ebből a hétből a legjobbat - mondta Apám, és én egyetértettem vele.
Másnap hajnalban fogta a fegyvert meg a hátizsákot és bevette magát a vadonba. Tudtam az elmúlt évekből, hogy napokig nem fogjuk őt látni. Shelly azonnal nyaggatni kezdett, hogy 'itt semmit sem lehet csinálni'. Mondtam, hogy ez rám nem áll; rengeteg téma van szerteszét.
Azért jövök fel ide mindig, hogy a varázsos tájat, a vadvilágot megörökítsem. Pár évvel ezelőtt felfedeztem egy szép kilátást nyújtó fennsíkot egy órányi járásra. Shelly ismerte az itt született képeimet és nagyon hízelgő volt róluk a véleménye; viccelődött is már Apa rovására, hogy én vagyok az egyetlen, akinek érdemes ide feljönni, mert a nappali falát csak az én eredményeim díszítik. De hiába, még csak a második nap, de Shelly már a kétségbeesésig unatkozott.
- Velem jöhetsz, ha akarsz, de előre szólok, itt nincs járda. Viszont túrának megteszi. Egyébként is, mi a csudát csinálnál itt egyedül?
- kérdeztem tőle a zsákomba pakolászva. A kapcsolatunk nem volt az igazi: mintha még az időt is sajnálta volna az öccsére. Persze csak a szokásos testvéri összekülönbözések, de Istenemre, hülye egy tyúk tudott lenni. Azt reméltem, ha már eljött velünk, talán változhat valami a viszonyunkban.
- Ne félj, meg tudom csinálni. Bármit is gondolsz, nem vagyok lekvár! - vágott vissza.
Így hát felcihelődtünk, és nekiindultunk az ösvénynek. Én mentem elől; keki sort, hátizsák, bakancs, ő meg póló, tornacipő, rövidnaci.
Nem erdei túrára való cucc, de bíztam benne, hogy túléljük, végtére én is vele voltam. Sok szó nem esett köztünk; nem volt könnyű a terep, és jó iramot diktáltam. Leginkább csak azt hallottam a hátam mögül, hogy 'lassíts egy kicsit!', meg 'nem pihenhetnénk már?'. Félóra telhetett el így, mikor Shelly kiáltására lettem figyelmes.
- Auuuuuuuu! A francba! Steven! Óhhhhhh... a bokám... Kibicsaklott...
Pár méterrel hátrébb egy gödör szélén ült a lábát szorongatva.
- Eltört! - jajdult fel, amint felé futottam.
- Dehogy tört! Tudod mozgatni?
- Igen. De nagyon fáj! - próbálta hajlítgatni.
- Hadd lássam!
Levette a cipőt és a zokniját. Kezembe fogva óvatosan tapogattam a duzzanatot.
- Hát, megrándítottad, de nem hiszem, hogy kificamodott. Pihenjünk egy picit.
Megmasszíroztam a bokáját. - Jobb így? - kérdeztem pár perc múlva.
- Igen - nézett rám hálásan. Én is hálás voltam neki, mert egész gyorsan lehiggadt.
Kisvártatva újra útra keltünk, és pár perc múlva kiértünk a tisztásra. Lassan sétáltunk fel a kedvenc helyemhez, ahol annyi órát eltöltöttem az eget, vagy a tájat bámulva.
Egy jókora, lapos sziklára telepedtem ilyenkor, ceruza vagy szén és a füzetem társaságában, de néha akvarellt, sőt fotót is csináltam a tisztást körülölelő fákról, ahogy őszi lombjuk felfénylett a kései nap sugaraiban. Néha úgy éreztem, az egész határ a saját birtokom.
Még Shelly is el volt bűvölve a látványtól. Meleg, csodálatos idő volt. A napfény beragyogta a tisztást, az ég felhőtlen, a levegő friss volt és tiszta.
- Hű! Nem csoda, hogy minden évben visszajársz ide. Gyönyörű itt! - lelkendezett.
Mosolyogva bólintottam. Pár perc álmélkodás után elkezdtem felállítani a hordozható állványom, Shelly pedig sima helyet keresett plédjének a pázsiton. Minden további nélkül ledobta a felsőjét; egy szűk kis melltartót viselt alatta. Rápillantottam, de aztán nem tudtam szemem levenni a melléről, ahogy négykézláb a takarót igazgatta. 'A csudába; akár testvér, akár nem, szép egy pár', gondoltam magamban. Öt éve sincs, hogy elkezdtek kikerekedni, és én azóta csodálattal figyeltem változásukat. Egy karcsú, a korosztályában magas lánynál ritka az ilyen szépen fejlett 38D-s méret. 'Vajon akadt-e már fiú, aki közel férkőzhetett hozzájuk? Hiába, utálatos egy természete van...', méláztam el. Shelly a nadrágját is ledobta; a felsője párja egy alulfejlett tanga volt; ezt se mulasztottam el alaposan szemügyre venni.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.93 pont (218 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#13 veteran 2017. 02. 16. csütörtök 16:32
Megéri a 10 pontot.
#12 A57L 2016. 10. 17. hétfő 08:40
Király történet.
#11 listike 2015. 09. 20. vasárnap 12:00
Nagyon tetszett, kár, hogy nincs folytatás.
#10 deajk2008 2015. 04. 13. hétfő 07:51
nekem nagyon bejött 10p... folytasd
#9 tomi19 2013. 06. 22. szombat 11:33
Nagyon szuper megy a 10 pont,kár hogy nincs folytatása!
#8 Bikmakkocska 2013. 05. 24. péntek 20:42
És folytatódik?
#7 zoy 2006. 11. 24. péntek 20:23
Gratula érte!

Bravó!

#6 gabo 2006. 11. 24. péntek 03:26
a 38 az inchben értendő! szorozd 2,54 cm-el!
#5 david70 2006. 11. 23. csütörtök 22:30
Nagyon jó történet. Wanda rajongó vagyok. Egy icipici hiba: 38D mell?
A D a kosaat jelzi ez ok, de a 38 a mell alatti kerület. Elég gnóm akinek 38 cm a melle alatt a teste kerülete. De a történet király!!!!
#4 Ali 2006. 11. 23. csütörtök 18:31
Zsír!!! Folytatást!!!
#3 Carad 2006. 11. 23. csütörtök 17:58
Wanda kedves már azt hittem nem írs többet! Nagyon jó lett ez is, csak úgy mint a többi...beindítja a fantáziám! 10 pont
#2 kiváncsi ember 2006. 11. 23. csütörtök 14:04
Nagyon-nagyon király! Kár lenne itt abba hagyni a történetet.Még sok mindent ki lehetne hozni még belöle.
#1 Törté-Net 2006. 11. 23. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?